با دوست خیالی فرزندم چه كنم؟
شنونده گفت و گوی برنامه «خانواده تهرانی» با دكتر ورمرزیار روانشناس كودك و نوجوان درباره دوستان خیالی كودكان باشید.
ورمرزیار گفت: گاهی كودكان در سنین 4 الی 6 سالگی دوستان جدیدی را برای خودشان انتخاب میكنند.
با هم غذا میخورند، میخوابند، بازی میكنند و... به دلیل اینكه این دوستان، خیالی هستند پذیرش این موضوع برای والدین سخت و نگرانكننده است.
داشتن دوست خیالی در سن حساس خودش (4 تا6 سالگی) كاملاً طبیعی است و بخش مهمی را از روند رشد كودك در بر میگیرد در این سن به دلیل اینكه یك سری مسئولیتها به كودك واگذار میشود، كودك گاهی دچار اضطراب میشود و برای كاهش آن به دوست خیالی پناه میبرد.
دوست خیالی برای كودك ویژگیهایی دارد مثلاً هر موقع به آن نیاز داشته باشد، حاضر میشود، حمایتش میكند و به حرفهای كودك گوش میدهد.
والدین نباید بیش از حد نگران باشند و گاهی كودك را مجبور كنند كه دوست خیالیاش را رها كند. اگر اینكار را انجام دهند باعث اضطراب بیشتر كودك و پناه بیشتر بردن به دوست خیالیاش میشود.
والدین باید نسبت به دوست خیالی كودكانشان علاقه نشان دهند مثلاً بگویند عزیزم از دوستت برام بگو، اسمش چیه؟ و...
این گفتگو باعث میشود ارتباط با كودك بیشتر شود و یكی از عوامل مهم در پرورش قوه تخیل كودك برای آینده اش است و علاوه بر آن باعث میشود درباره علایق فرزند، ترسها و احساسات كودك آگاهی كسب كنیم و...
برنامه «خانواده تهرانی» كاری از گروه اخلاق و زندگی شهروندی است كه روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10:00 الی10:30 از رادیو تهران پخش می شود.
می توانید در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.