فلسفه تشكیل دادگاه نورنبرگ چه بود؟
شنونده اظهارات محمد ساجدی تحلیلگر مسائل بین الملل در برنامه «شهرآفتاب» درباره تشكیل دادگاه نورنبرگ باشید.
ساجدی گفت: روز گذشته روسها اعلام كردند كه اگر در جنگ اوكراین تعلل شود دادگاه نورنبرگ مجدد باید تشكیل شود .
بعد از جنگ جهانی دوم در سال 1945 كنفرانسی مركب از آقایان چرچیل، استالین و ترومن تشكیل میشود و درباره آینده جهان بحث میشود و تصویب میكنند كه سران جنایتكار نازی باید محاكمه شوند و تعداد 22 نفر را در شهر نورنبرگ در شمال آلمان دستگیر میكنند و...
«چون دادگاه در نورنبرگ آلمان برگزار میشد، آن را محاكمات نورنبرگ نامیدند. محاكمهای كه بیستم نوامبر 1945 شروع شد و تا اكتبر سال بعد ادامه داشت. تصمیم اولیه فاتحان جنگ این بود كه همه كسانی را كه در جنایتهای نازیها سهمی داشتند ابتدا دستگیر و محاكمه و بعد مجازات كنند، اما در عمل انجام چنین كاری نه دشوار كه ناممكن بود. زیرا تعداد آنان بسیار زیاد بود. تا جایی كه میدانیم حداقل 250 هزار نفر در تشكیلات حكومت نازی نقشی كوچك یا بزرگ داشتند و به اندازه نقششان در جنایتها و بدكاریهای رژیم هیتلر شریك بودند.
بررسی اتهامات این 22 نفر و شنیدن صحبتهای آنان در دفاع از خودشان و سرانجام صدور حكم مجازات برای آنها، جریان كلی دادگاههای نورنبرگ بود. البته همزمان و پس از نورنبرگ دادگاههای دیگری هم برگزار و هزاران پرونده شخصی و عمومی مرتبط با اعضای حزب نازی تشكیل شد، اما آنچه در نورنبرگ میگذشت به دلایلی از دادگاههای دیگر مهمتر بود»
برنامه « شهرآفتاب» كاری از گروه برنامهریزی و مدیریت شهری است و از شنبه تا پنجشنبه از ساعت 6:00 الی 8:00 از رادیو تهران پخش میشود.
می توانید در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.