حریم خصوصی در فضای مجازی به چه معنا است؟
در این قسمت از برنامه «یك كلاغ؛چهل كلاغ» شنونده اظهارات دكتر لیلا وصالی محقق و مدرس سواد رسانهای درباره اشتباهات فضای مجازی و حریم خصوصی در این فضا باشید.
دكتر وصالی گفت: ممكن است بتوانیم هویت خودمان را برای برخی كابران این فضا مخفی نگه داریم اما باید بدانیم برخی صاحبان رسانه و برخی كاربران هم قادر هستند هویت اصلی ما را پیدا كنند.
یكی از دلایل اصلی یكپارچهسازی شبكههای اجتماعی همسانسازی و یكپارچه سازی همین اطلاعات هویتی ما است كه قادر است ما را از نظر هویتی و اطلاعات فردی در معرض خطر قرار دهد حتی پیامها و اظهار نظرهایی كه در پستها میگذاریم یا تصاویری كه منتشر میكنیم قادرند نحوه معاشرت ما با دیگران، طرز فكر ما و حریم خصوصی و نوع برخورد ما با دیگران را به شكل الگوی مشخص برای كاربران هوشمند و صاحبان رسانه مشخص كند.
به عنوان مثال دنبالكنندگان ما و كسانی كه ما آنها را دنبال میكنیم نمونهای از خط سیر فكری ما را برای كاربران هوشمند و صاحبان رسانه مشخص میكنند.
اشتباه دیگر در فضای مجازی این است كه فكر میكنیم در فضای مجازی دارای حریم خصوصی هستیم.
اما در واقع این تصور واقعیت ندارد هر چیزی كه در شبكه اجتماعی قرار میدهیم درست مانند این است كه با یك بلندگو در یك فضای عمومی اعلام كرده باشیم اگر ذات و ماهیت فضای مجازی را به درستی بشناسیم میدانیم كه در این فضا هیچگونه حریم خصوصی وجود ندارد و...
برنامه «یك كلاغ؛ چهل كلاغ» كاری از گروه برنامه ریزی و مدیریت شهری است كه شنبه تا چهارشنبه از ساعت 14:45 تا 15:00 از رادیو تهران پخش میشود.
رادیو تهران را در بعضی از كشورها می توان توسط گیرنده های دیجیتال و ماهواره ای بر روی ستلایت و فركانسهای زیر دریافت كرد:
ماهواره BADR / فركانس: 11880 مگاهرتز / پلاریزاسیون: افقی / نرخ سمبل: 27500
ماهواره INTELSAT902 / فركانس: 11555 مگاهرتز / پلاریزاسیون: عمودی / نرخ سمبل: 30000
ماهواره Eutelsat HOTBIRD 13B / فركانس: 12437 مگاهرتز / پلاریزاسیون: افقی / نرخ سمبل: 29900
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.