مروری كوتاه بر زندگی رئیس جمهور محبوب، شهید خدمت، سید ابراهیم رئیسی
این بخش از برنامه «شهید جمهور» مروری دارد بر زندگی خادم الرضا(ع) شهیدخدمت آیت الله سید ابراهیم رئیسی، بشنوید.
سید ابراهیم رئیسی در آذرماه سال 1339 هجری شمسی در خانوادهای روحانی در شهر مشهد و در محله نوغان دیده به جهان گشود. پدر ایشان حجت الاسلام سیدحاجی رئیس الساداتی و همچنین مادر وی سیده عصمت خدادادحسینی از سلاله سادات حسینی و نسبت اش از هر دو طرف به حضرت زید بن علی بن الحسین (ع) میرسد. رئیسی در 5 سالگی پدر خود را از دست داد.
او تحصیلات ابتدایی را در مدرسه جوادیه گذرانده و تحصیل در علوم حوزوی را در مدرسه نواب و سپس در مدرسه آیت الله موسوینژاد شروع كرد. در سال 1354 جهت ادامه تحصیل به حوزة علمیة قم و مدرسه آیت الله بروجردی رفت و مدتی نیز در مدرسهای كه با مدیریت آیت الله پسندیده تحت نظر امام خمینی(ره) اداره میشد، تحصیل نمود.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، وی در دوره تربیتی خاصی كه مرحوم شهید بهشتی جهت كادرسازی برای تأمین نیازهای مدیریتی نظام اسلامی برگزار كرده بود، شركت كرد و به دنبال شورشهای ماركسیستی و ایجاد مشكلات متنوع در مسجد سلیمان، به همراه گروهی از طلاب در قالب فعالیتهای فرهنگی به آن منطقه رفت. پس از بازگشت از مسجد سلیمان، مجموعه سیاسی- عقیدتی پادگان آموزشی صفر- دو در شاهرود را تأسیس و برای مدت كوتاهی آن را اداره كرد.
ورود رئیسی به عرصة مدیریت از سال 1359 و با حضور در جایگاه دادیاری شهرستان كرج آغاز شد و پس از مدتی با حكم شهید قدوسی، به سمت دادستان كرج منصوب شد. موفقیت او در ساماندهی وضعیت پیچیده این شهر موجب شد تا پس از دو سال در تابستان 1361 همزمان با دادستانی شهر كرج، مسئولیت دادستانی شهر همدان را نیز عهده دار شود. حضور همزمان او در این دو مسئولیت، برای مدتی ادامه یافت تا آنكه به عنوان دادستان استان همدان معرفی شد و از سال 1361 تا 1363، در این سمت خدمت نمود.
شهید رئیسی در سال 1362 در سن 23 سالگی با دكتر جمیله سادات علم الهدی دختر ارشد آیت الله سید احمد علم الهدی ازدواج كرد. خانم دكتر علم الهدی دانشیار رشته فلسفه علوم تربیت دانشگاه شهید بهشتی تهران، رییس سابق پژوهشگاه علوم انسانی است. رئیسی و خانم دكتر علم الهدی دارای دو فرزند دختر هستند.
ورود وی به عرصه مدیریت قضایی از سال 1359 و با حضور در جایگاه دادیاری شهرستان كرج آغاز شد. اما هنوز چند ماهی از این دوره نگذشته بود، كه با حكم دادستان كل انقلاب، شهید آیت الله قدوسی، دادستان كرج شد.
در سال 1361، همزمان با دادستانی كرج، مسئولیت دادستانی شهر همدان نیز به او محول شود.
سال 1364، سال آغاز مدیریت قضایی او در پایتخت بود و به این ترتیب عهده دار سمت جانشینی دادستان انقلاب تهران شد.
با گذشت 3 سال از این تاریخ و در سال 1367، مورد توجه ویژه حضرت امام خمینی (ره) قرار گرفت و احكام ویژه (1 و 2 و 3) و مستقیمی برای رسیدگی به مشكلات قضایی در برخی استانها از جمله لرستان، كرمانشاه و سمنان را مستقل از ساختار قوه قضائیه، از بنیانگذار انقلاب اسلامی دریافت كرد. بعد از آن هم حضرت امام خمینی (ره) چندین پرونده مهم را برای تصمیم قضایی به او و جناب آقای نیری محول فرمودند.
بعد از رحلت حضرت امام (ره) و آغاز رهبری آیت الله خامنه ای، رئیسی با حكم آیت الله یزدی؛ رئیس وقت قوه قضائیه، به سمت دادستان تهران منصوب شد و از سال 1368 تا 1373 به مدت پنج سال این مسئولیت را برعهده داشت. پس از آن و از سال 1373 به ریاست سازمان بازرسی كل كشور منصوب شد و این سمت را تا سال 1383 عهده دار بود.
رئیسی از سال 1383 تا سال 1393، به مدت 10 سال معاون اول قوه قضائیه و از سال 1393 تا سال 1395 نیز دادستان كل كشور بودند.
اما در اسفند 1394 با حكم رهبر معظم انقلاب به تولیت آستان قدس رضوی منصوب شد. رئیسی در مرداد 1396 به عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام منصوب شد و پس از فوت آیت الله هاشمی شاهرودی و انتصاب آیت الله آملی لاریجانی به سمت رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، در اسفند 1397 با حكم رهبر معظم انقلاب به ریاست قوه قضائیه منصوب شد. رئیسی همچنین در دور چهارم و پنجم مجلس خبرگان رهبری، نماینده مردم خراسان جنوبی بوده است.
حكم ریاست جمهوری سید ابراهیم رئیسی در 12 مرداد 1400 در مراسمی از سوی رهبر جمهوری اسلامی ایران تنفیذ شد و او به عنوان هشتمین رئیسجمهور منتخب ایران آغاز به كار كرد.
ایشان در تاریخ 30 اردیبهشت 1403 در سانحه سقوط بالگرد در آذربایجان شرقی به همراه هیئت همراه خود به شهادت رسید.