معاون اقتصادی باشگاه صنعت نفت آبادان: قراردادهای 25 میلیاردی بازیكنان خیانت به فوتبال است
شنونده گفت و گوی این برنامه با میثم راستی معاون اقتصادی باشگاه صنعت نفت آبادان باشید.
میثم راستی در مورد اینكه چرا باشگاه صنعت نفت آبادان همیشه مشكل مالی دارد و آیا این مشكلات روزی حل خواهد شد، اظهار داشت: مجلس شورای اسلامی با توجه به برنامه پنجم و ششم توسعه قوانینی را مصوب كردند و دست شركتهای دولتی را برای حمایت از ورزش حرفهای بستند، به همین دلیل باشگاههایی كه از لحاظ حقوقی و مالكیتی دولتی هستند نمیتوانند از منابع دولتی استفاده كنند. متأسفانه این قوانین در لیگ برتر فقط مشمول تیمهای نفتی شده و باشگاههای صنعتی به دلیل ساختار حقوقی خود از این قانون مستثنی شدهاند.
وی افزود: باشگاههای صنعتی هزینههای چند صد میلیاردی در فوتبال انجام میدهند. برای حل شدن این مسئله نیاز است تغییر نگرشی در قانون اتفاق بیفتد یا دستكم توان رقابت را برای تیمهای نفتی مثل صنعت نفت و نفت مسجد سلیمان به وجود آورند، اگر قرار باشد باشگاههای صنعتی 300 تا 500 میلیارد تومان برای لیگ برتر هزینه كنند، هر چقدر ما بخواهیم از جهات مختلف تأمین منابع مالی كنیم امكانپذیر نیست بتوانیم با آنها رقابت كنیم.
وی خاطرنشان كرد: اكنون بیش از همیشه به اعمال قوانین بازی جوانمردانه مالی در فوتبال ما نیاز است. باید باشگاهها را ممیزی كنند تا مشخص شود این پولها را از كجا میآورند و در چه مسیرهایی هزینه میكنند؟ امروز از یكی از باشگاههای صنعتی آماری گرفتم، میانگین قراردادهایی كه این باشگاه برای فصل جدید میبندد حدود 12 میلیارد تومان است. این مبلغ باید آوردهای داشته باشد. معنی فوتبال حرفهای مشخص است و اگر ما میگوییم فوتبال ایران هم حرفهای است، باید مجموعه اقداماتی انجام شود كه به وسیله آن بتوان هزینهها را تأمین كرد.
راستی خاطرنشان كرد: اگر نتوانید هزینههای خود را از طریق درآمدهای فوتبال تأمین كنید، مجموعهای حرفهای نیستید. صرف خرج كردن پول به معنی حرفهای بودن نیست.
وی درباره اینكه فوتبال ایران ظرفیت قراردادهای 20 تا 25 میلیاردی یك بازیكن را ندارد توضیح داد: این كار خیانت به فوتبال است. اگر اثرات پرداخت چنین هزینههایی را در درازمدت ببینید متوجه میشوید هیچ تیمی در آینده توان این كار را نخواهد داشت و پس از مدتی فوتبال ما دچار فروپاشی خواهد شد. چرا در فوتبال دنیا حتی از تزریق پولهای سرمایهداران و شیوخ نفتی جلوگیری میكنند؟ همین الان مجموعهای عربستانی باشگاه نیوكاسل را خریده است. مطمئن باشید به آنها اجازه نمیدهند در سالهای اول و دوم هزینههای میلیونی یا میلیارد دلاری داشته باشند و هر بازیكنی را بخرند. ابتدا باید ساختار را ایجاد كرد و طبق همان ساختار تأمین منابع كرد. سپس از طریق همان منابع مالی كه خودتان تولید میكنید باید هزینهها را تأمین كنید.
معاون باشگاه صنعت نفت آبادان درباره اینكه بازیكنی كه برای خریدش 20 تا 25 میلیارد هزینه میشود، در طول فصل از لحاظ فنی و میزان انتظارات تحت فشار شدیدی هم قرار خواهد گرفت و این موضوع سبب خراب شدن بازار خواهد شد، توضیح داد: با این وضعیت اگر ما بخواهیم وارد نقل و انتقالات شویم فاجعه پیشرو داریم. باشگاه صنعت نفت بحث هزینهها و انتقال بازیكن از تیمهای پایه بزرگسال را در سنوات گذشته همیشه رعایت كرده است اما اكنون بازیكن رده سنی امید انتظار یك تا دو میلیاردی از ما دارد. او هنوز به لیگ برتر هم نیامده است.
راستی درباره وضعیت مذاكرات باشگاه صنعت نفت و مطرح شدن گزینههایی مثل رضا پركاس برای سرمربیگری این تیم برای فصل آینده پاسخ داد: بحث نقل و انتقالات در حوزه كاری من نیست، اما طبق اطلاعاتی كه دارم گزینه اول ما برای فصل آینده علیرضا منصوریان است. در همین هفته هم جلسهای با هیأت مدیره خواهد داشت هر چند پیش از این هم جلساتی برگزار كردهاند. امیدوارم به نتیجه برسند و هر چه سریعتر وضعیت كادر فنی صنعت نفت آبادان تعیین تكلیف شود. تیم ما اكنون كمتر درگیر مسائل نقل و انتقالاتی است اما اگر هر چه سریعتر وضعیت كادر فنی مشخص شود سریعتر میتوانیم در بازار نقل و انتقالات ورود كرده و اقدام كنیم. در این حالت كمتر دچار بازارگرمیها و حبابسازیهای افرادی خواهیم شد كه بازیكنان را جابجا میكنند.
وی درباره برنامههای باشگاه صنعت نفت برای فصل آینده اظهار داشت: یك تا دو اسپانسر اصلی داریم كه از طریق آنها تأمین منابع میكنیم. باید از مجموعه شركت ملی پالایش و پخش فراورده نفتی ایران و افرادی مثل سالاری، ضیار، قیم و همچنین شركت پالایش نفت آبادان تشكر كنم، واقعا تا جایی كه قانون اجازه میداد و حتی برخی موارد فراتر از قانون، با مسئولیت شخصی و سازمانیشان حمایتهایی از باشگاه داشتند اما دست آنها هم بسته است. به قول معروف خرما هست اما در نخیل است و دست ما كوتاه.
معاون باشگاه صنعت نفت آبادان عنوان كرد: صنعت نفت در بحث تأمین منابع اقداماتی را انجام داده و اسپانسری دائمی به نام سازمان منطقه آزاد اروند داریم. باید از مجموعه منطقه آزاد به ویژه اسكندری هم به دلیل حمایتهایش تشكر كنیم. فعالیتهای اقتصادی را هم انجام میدهیم اما بیشتر به دنبال منابع باثبات هستیم. باید این منابع باثبات به شكلی فراهم شود كه كمتر دچار آسیب شویم و بتوانیم حداقلها را تأمین كنیم. امیدوارم در قوانین بالادستی تغییراتی ایجاد شود تا بتوانیم سایر هزینهها را نیز تأمین كنیم.
راستی در خصوص اینكه آیا میتوان شركتهای غیردولتی را برای حمایتهای مالی از باشگاه صنعت نفت جذب كرد، گفت: برای جذب اسپانسر اقدام كردیم و با شركتهای متعدد حتی در تهران و دیگر شهرها مذاكرات متعددی داشتیم، اما بحث اسپانسری در دنیا سه مدل است، اسپانسرهای رانتی كه حتما باید رانت یا ارتباط سازمانی وجود داشته باشد تا قراردادی منعقد شود، مثل ایرانخودرو و مجموعه پیكان یا شركتهای تابعه با مجموعه پیكان، سپاهان یا فولاد خوزستان. بحث بعدی، اسپانسرهای رانتی مزیتی هستند، مثلا ارتباط یا ارزشی برای اسپانسرینگ وجود دارد كه به وسیله آن رانت به ارزش اضافه میشود، مثلا حامی مالی می گوید پكیج حمایت من ده میلیارد است اما این قرارداد به 50 میلیارد تومان میرسد. چنین قراردادی در دنیا هم اتفاق میافتد كه نمونه آن ارتباط مجموعه منچسترسیتی با شركت هواپیمایی اتحاد امارات است.
معاون باشگاه صنعت نفت تصریح كرد: مدل دیگری هم وجود دارد كه عرف است و آن هم مزیتی بودن حامی مالی است. یعنی براساس مزیتی كه باشگاه ایجاد میكند حامی مالی جذب خواهد شد. صنعت نفت در سالهای اخیر مزیتهای خود را جمعآوری كرده است. این باشگاه در سراسر ایران طرفدارانی دارد، اما پتانسیلش بالقوه بوده و به بالفعل تبدیل نشده است. اقداماتی را برای تجمیع هواداران و یك كاسه كردن این ظرفیت انجام دادیم تا پتانسیل هواداری به بالفعل تبدیل شود.
راستی افزود: میخواهیم از پتانسیل ایجاد شده حداكثر استفاده را ببریم. فروشگاه آنلاین و اپلیكیشن هواداری ایجاد كردهایم. حق عضویتها و استفاده از خدمات پرداخت و... ایجاد كردیم، اما نیاز داریم در حوزه هواداری فرهنگسازی شود تا طرفداران هم از ظرفیت ایجاد شده استفاده كنند. اگر باشگاه با اسپانسر قرارداد میبندد هواداران هم باید از این خدمات استفاده كنند. به صورت مثال با یك شركت بیمهای قرارداد بستیم. قطعا در این حالت نفع میبریم. 10 درصد آخر قرارداد بازیكنان و كادر فنی را از این همین محل پرداخت كردیم.
وی در گفتوگو با برنامه تهران ورزشی رادیو تهران ادامه داد: نیاز است سازمان لیگ هم نگاه متفاوتی داشته باشد. امیدوارم اتفاقاتی كه سال گذشته ایجاد كردند امسال با شدت كمتری شاهد باشیم. تبعیضی كه بین تیمهای خاص تهرانی با تیمهای شهرستانی وجود دارد قطعا به صفر نخواهد رسید اما امیدواریم امسال كمتر شود تا بتوانیم برای تأمین بخشی از هزینههای خود از سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال نیز استفاده كنیم.
منبع، خبرگزاری فارس
كاری از گروه ورزش، تفریحات و سرگرمی
رادیو تهران را در بعضی از كشورها می توان توسط گیرنده های دیجیتال و ماهواره ای بر روی ستلایت و فركانسهای زیر دریافت كرد:
ماهواره BADR / فركانس: 11880 مگاهرتز / پلاریزاسیون: افقی / نرخ سمبل: 27500
ماهواره INTELSAT902 / فركانس: 11555 مگاهرتز / پلاریزاسیون: عمودی / نرخ سمبل: 30000
ماهواره Eutelsat HOTBIRD 13B / فركانس: 12437 مگاهرتز / پلاریزاسیون: افقی / نرخ سمبل: 29900
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.