بعضی ها دنبال بحران آفرینی در فوتبال هستند+متن گفتگو
گفتگوی محمد میر، كارشناس تهران ورزشی با سید مصطفی هاشمی طبا از مدیران پیشین فوتبال درباره قرارداد ویلموتس و بازگشت كفاشیان و موضوعات مرتبط با فدراسیون فوتبال را بشنوید.
متن كامل این گفتگو را در ذیل بخوانید:
سیدمصطفی هاشمیطبا رئیس پیشین سازمان تربیت بدنی در گفتگو با برنامه تهران ورزشی 2 تیرماه، بند سه ماهه قرارداد مارك ویلموتس با فدراسیون فوتبال را مسخره دانست.
سیدمصطفی هاشمیطبا درباره افشا نشدن قرارداد مارك ویلموتس با فدراسیون فوتبال اظهار داشت: نمیدانم چرا روی برخی چیزها، مُهر محرمانه میزنیم. موارد سِرّی به موضوعاتی اطلاق میشود كه دشمن از آن سوءاستفاده كند، وگرنه معنا ندارد كه چیزی را از مردم مخفی نگه داریم. مربی میگوید به شرط محرمانه بودن قرارداد میبندم كه نباید آن را بپذیریم. یعنی روش مدیریت شفاف این است كه مسائل برای همه شفاف باشد. وقتی میگوییم همه مقابل قانون یكسان هستند، نباید بگوییم برخی یكسانتر هستند.
وی با بیان اینكه باید درباره مسائل مختلف و قراردادها شفافسازی شود، تصریح كرد: مشكلی نیست كه چقدر پول میدهید. آقایان بهانه میكنند كه مربیان میگویند نمیخواهیم رقم پایین قرارداد ما افشا شود و آبروی ما میرود كه حرفی بیخود است. اینقدر مربیان بیكار در اروپا هستند كه حاضرند با رقم پایینی قرارداد ببندند، چون تعداد تیمها محدود است. متن قرارداد باید شفاف باشد و باید آن را به نظرخواهی مردم بگذارند تا پس از شنیدن نظر آنها قرارداد ببندیم.
رئیس پیشین سازمان تربیت بدنی با اشاره به بندی كه مهدی تاج آن را ظرافت قرارداد ویلموتس نامیده بود، خاطرنشان كرد: در قرارداد ویلموتس آمده است اگر هر كدام از طرفین نخواست ادامه همكاری دهد، ما باید پول سه ماه ویلموتس را بدهیم كه مسخره است. اگر او نخواهد به ایران بیاید، ما باید سه ماه جریمه بدهیم. در قرارداد عبارت «مقدار مشخص» را آوردند كه هر بچه دبستانی هم میگوید كه این جمله مبهم و قابل سوءاستفاده است. اولین مشكل این است كه ما مردم خودمان را محرم نمیدانیم و خارجیها را محرم میدانیم.
هاشمیطبا با بیان اینكه باید از منعقدان قرارداد درباره محرمانه ماندن آن سوال كرد، گفت: با این وجود نمیتوان به افراد اتهام زد، اما برخیها ضعف نفس دارند. یعنی اینقدر ضعیف هستند كه با عجله میخواهند قراردادی ببندند كه از خودشان رفع مسئولیت كنند. وقتی مصطفوی میخواست با آریهان قرارداد ببندد، با او توافق میكرد. به مصطفوی گفتم اگر در یك ماه توانستید قرارداد ببندید كه هیچ، وگرنه میتوانید یك مربی ایرانی سر كار بگذارید تا كار را راه بیندازد. برخی افراد میخواهند از خودشان رفع مسئولیت كنند و قراردادی ببندند كه فقط بگویند مربی خارجی آوردهایم. اینكه افراد چرا میآیند و میروند، به خاطر این است كه به ضوابط و قوانین وفادار نیستیم كه باید وفادار باشیم.
وی كه با برنامه «تهران ورزشی» رادیو تهران گفتوگو میكرد، درباره بازگشت علی كفاشیان به فدراسیون فوتبال بیان كرد: این خبر خیلی عجیب بود. آیا ما در فدراسیون رئیس داریم كه معاون اول داشته باشد؟ اول باید رئیس جمهور داشته باشیم كه كسی معاون او باشد. حتی اگر میگفتند فلانی معاون اول سرپرست فدراسیون است، این سمت مندرآوردی، اما قابل درك است. پیشتر میگفتند بهاروند خوب كار میكند و بعد گفتند نبی فردی باسابقه است كه كارها را رتق و فتق میكند. بعد عجیب است كه كفاشیان چرا به فدراسیون میآید.
رئیس پیشین سازمان تربیت بدنی با بیان اینكه كسی به این سؤالات پاسخ نمیدهد، اظهار داشت: آیا نبی رئیس است یا بهاروند؟ آیا معاون اول رئیس فدراسیون سمت بالاتری از سرپرست فدراسیون دارد یا پایینتر است؟ كاری به صلاحیت افراد نداریم، اما كفاشیان را نبی آورده یا بهاروند؟ چه كسی او را آورده و چه كسی صلاحیت صدور حكم معاون اولی را دارد؟ اول میگفتند بهاروند خیلی خوب كار میكند، بعد گفتند نبی خیلی خوب است و كفاشیان آمد. اینگونه به شعور افراد توهین میشود.
هاشمیطبا درباره نقش احتمالی وزارت ورزش در انتصاب كفاشیان گفت: من هم حدسهایی میزنم، اما منشا را نمیدانم. هر كسی این كار (بازگرداندن كفاشیان) را كرده، به دنبال بحرانآفرینی برای فوتبال ماست. یك غیرعاقل سنگی در چاه انداخت كه هزار عاقل نتوانستند آن را دربیاورند. این رفتارها برای فوتبال كشور، بحرانآفرین است و نمیدانم چه كسی از آن نفع میبرد. غیر از این است كه این كارها انجام میشود كه فیفا نسبت به ما حساس شود و برخی وكیل بگیرند تا كلاهی از این نمد برای خود درست كنند؟
وی درخصوص اینكه گفته میشود برخی اعضای وزارت ورزش و جوانان در سال آخر دولت دوازدهم به فكر برخی انتصابها هستند تا در سالهای آینده سمتهایی بگیرند، خاطرنشان كرد: كسانی كه به دنبال پست و مقام هستند، از این بالاتر را هم انجام میدهند. آنها «چپِ چپ» هستند و بعد «راستِ راست» میشوند. چنین افرادی به كسی دشنام میدادند و الان مجیز آنها را میگویند. وقتی هدف وسیله را توجیه كند، افراد ممكن است به هر طریقی چنگ بزنند تا بقای آنها تضمین شود.
رئیس پیشین سازمان تربیت بدنی درباره گنجاندن بندی در اساسنامه مبنی بر مجوز ریاست فدراسیون فوتبال برای بازیكنانی كه بیش از 100 بازی ملی دارند، تصریح كرد: اینقدر باید آزادی عمل باشه كه افراد به عرصه بیایند. نمیدانم عدد 100 را از كجا آوردند و چرا كسی كه 90 بازی ملی دارد، نمیتواند بیاید. اینكه افراد بتوانند وارد عرصه رقابت شوند، خوب است و ممكن است كسی در زمان مدیریت كم، شایستگی بیشتری از كسی داشته باشد كه سابقه مدیریت 10 ساله دارد. كسی كه 80 بازی ملی دارد هم میتواند بیاید و باید شرایط منطقی بگذارند تا شایستگی دیگران را ببینیم./ خبرگزاری مهر
كاری از گروه ورزش، تفریحات و سرگرمی
رادیو تهران را روی موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز بشنوید.
#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360