بیماری تالاسمی چیست؟
شنونده گفت و گوی این برنامه با دكتر حامد كیان فوق تخصص آنكولوژی و خون بالغین درباره بیماری تالاسمی باشید.
دكتر كیان گفت: یكی از مهمترین سلول های خونی گلوبولهای قرمز هستند كه وظیفه نقل و انتقال و اكسیژن رسانی به بافت های بدن را به عهده دارند و گلبولهای قرمز این مهم را به واسطه دارا بودن پروتئینی به نام هموگلوبین انجام می دهند.
این پروتئین از زنجیره های پروتئینی آلفا و بتا ساخته می شود و اگر ژن سازنده این زنجیره های آلفا و بتا دچار مشكل شود و به درستی كار نكند بیماری بروز می كند به نام بیماری تالاسمی كه در واقع تالاسمی یك نوع كم خونی ارثی و مادر زادی در نتیجه كاهش و ناكافی بودن هموگلوبین هایی است كه ژن سازنده معیوب دارد.
بر اساس اینكه ژن های معیوب از پدر و مادر به چه میزان به ارث میرسد؛ شدت بیماری متفاوت خواهد بود.
اگر پدر و مادر به تالاسمی مینور مبتلا باشند ریسك انتقال ژن معیوب به فرزند از دو طرف افزایش پیدا میكند و اگر ارث برسد، بیماری شدید و به شكل ماژور خودش را نشان می دهد.
تالاسمی مینور با نشان های رنگ پریدگی، خستگی، ضعف و كم بودن انرژی نسبت به سایر افراد، خودش را نشان می دهد.
تالاسمی ماژور علائمی مانند بزرگ شدن استخوان های صورت و اندام ها، بزرگ شدن شكم در نتیجه بزرگ شدن طحال و و كبد، تغییر رنگ ادرار و زردی رنگ پوست دارد.
افرادی كه به تالاسمی ماژور مبتلا هستند معمولاً به تزریق خون نیاز دارند. یك درمان قطعی برای آنها وجود دارد و آن هم پیوند سلولهای بنیادی (پیوند مغز استخوان) است به شرطی كه دهنده سازگار وجود داشته باشد.
كاری از گروه تهران و رویدادها
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است