آزیترومایسین داروی درمانی مورد تأیید در درمان كرونا نیست
گفتگوی الهام شوقی را با دكتر مینو محرز متخصص بیماریهای عفونی و عضوكمیته كشوری ستاد مبارزه با كرونا بشنوید.
دكتر محرز درباره اثر دارویی آزیترومایسین گفت: این دارو در درمان كرونا صد درصد مورد تأیید نیست.
درباره این گفتگو بیشتر بخوانید:
عضو كمیته كشوری مبارزه با كرونا گفت: بنده اصلا تستهای كرونا در منزل را تأیید نمىكنم؛ چراكه هر تستى تفسیر مىخواهد و افراد حتما باید به پزشك متخصص مراجعه كنند و این تستهای خانگی اعتباری ندارد.
مینو محرز متخصص بیماریهای عفونی و عضو كمیته كشوری مبارزه با بیماری كرونا در برنامه تهران كلینیك رادیو تهران در خصوص ابتلای همزمان یك فرد به كرونا و آنفلوآنزا، بیان كرد: این امكان وجود دارد كه متاسفانه فردی به هر دو بیماری همزمان مبتلا شود؛ چون دو ویروس جدا از هم است و طبق آزمایشات مولكولی متفاوت و آزمایش كووید 19، مىتوان هر دو را مجزا تشخیص داد.
وی در خصوص دقیق بودن تستهای كرونا در منزل، گفت: من اصلا این تست ها را تایید نكرده و درك نمىكنم كه چرا این تستها مد شده است؛ چراكه هر تستى تفسیر مىخواهد و حتى تستهاى مولكولى كه از بینى و حلق گرفته مىشود تا ٣٠ درصد جواب منفى كاذب دارد و حتما باید به پزشك متخصص مراجعه كنند و این تستهای خانگی اعتباری ندارد.
عضو كمیته كشوری مبارزه با بیماری كرونا درباره توئیت سخنگوى وزارت بهداشت مبنى بر موثر بودن داروی آزیترومایسین بر درمان بیماری كووید ١٩، عنوان كرد: بنده این موضوع را تأیید نمىكنم؛ حتى برخی پزشكان به طور اشتباه همزمان 2 داروى هیدروكلروكین و آزیترومایسین را براى بیماران سرپایی تجویز مىكنند كه چون هر همزمان بر روی قلب اثر منفی مىگذارند تجویزش صحیح نیست.
محرز بیان داشت: از طرفى هم آزیترومایسین چون یك داروی آنتی بیوتیك است، مصرف آن باعث مقاومت مىشود و بر روی قلب اثرگذار است و ما در گایدلاین كمیته كشورى به هیچ عنوان این دارو را به تنهایى برای بیماران سرپایی تجویز و توصیه نكردهایم اما برای بیمارانی كه بستری هستند همراه با كلروكین تجویز كردهایم؛ اما اینكه موثرترین داروى درمان كروناست در هیچ جای دنیا مورد تایید نیست.
وی در پاسخ به این پرسش كه آیا ممكن است سی تی اسكن ریه فردی مثبت باشد و تست pcr منفی باشد، بیان كرد: بله، 30 درصد از تستهاى pcr منفی است و چون تست سی تی اسكن به درصد خیلی بالا در حدود 80 درصد مىتواند اطمینان تشخیص تست كرونا را بدهد؛ بنابراین ما از آن استفاده مىكنیم؛ در صورتی كه ممكن است تست تشخیصى كووید ١٩ منفی باشد.
این متخصص عفونی در رابطه با صحبت كردن از فاصله نزدیك و انتقال بیماری كووید 19، خاطر نشان كرد: این احتمال وجود دارد؛ چراكه اگر كسی مبتلا به كووید ١٩ بوده و بدون ماسك باشد، مىتواند از طریق صحبت كردن این ویروس را به دیگران منتقل كند. یكی از بدترین مكانهایی كه باعث انتقال بیماری مىشود رستورانهاست؛ چراكه حدود یك الی 2 ساعت افراد بدون ماسك در كنار هم مىنشینند و صحبت مىكنند و با توجه به دستور رئیسجمهور مبنى بر بازگشایی رستورانها، ما توصیه بر بازگشایى رستورانها نداریم و بهتر است كه آخرین مكان براى بازگشایى رستورانها باشند.
كاری از گروه برنامه ریزی و مدیریت شهری
رادیو تهران را روی موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز بشنوید.
#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360