25 هزار بیمار در لیست انتظار پیوند هستند
شنونده گفتگوی این برنامه با دكتر فرحناز بیگی رئیس بخش فراهم آوری اعضاء پیوندی بیمارستان مسیح دانشوری به مناسبت روز اهدای عضو باشید.
دكتر بیگی درباره تفاوت مرگ مغزی و كما گفت: در كما سلولهای مغزی سالم هستند و فقط عملكرد مغز بطور موقت از بین رفته و شانس برگشت به زندگی وجود دارد ولی در مرگ مغزی سلولهای مغز مردن و امكان بازگشت به زندگی نیست.
مرگ مغزی اتفاقی غیر قابل برگشت است و اكنون 25 هزار بیمار در لیست انتظار پیوند هستند و روزانه 12 نفر به دلیل پیوندنشدن فوت می كنند.
برای دریافت كارت اهدای عضو به سامانه ehda.ir مراجعه شود اما این فقط كافی نیست و در نهایت رضایت خانواده ها ملاك است.
درباره این گفت و گو بیشتر بخوانید:
فرحناز بیگی به مناسبت 31 اردیبهشت روز اهدای عضو؛مهمان تلفنی برنامه تهران كلینیك رادیو تهران بود.
وی در پاسخ به سوال گوینده برنامه در تفاوت مرگ مغزی و كما گفت:در ظاهر هیچ فرقی بین این دو نیست اما فرق اصلی این است كه در كما سلول های مغز همچنان سالم هستند و نمردند فقط عملكرد مغز بطور موقت از بین رفته است و در نتیجه فردی كه دچار كما شده است این شانس را دارد تا دوباره به زندگی عادی برگردد ولی فردی كه ضربه مغزی شده است سلول های مغزی اش مرده و امكان ندارد كه دوباره به زندگی برگردد و بهبود یابد .
وی در خصوص زمان تشخیص كما و مرگ مغزی گفت: تشخیص این دو از هم بستگی به عامل مرگ مغزی دارد و آزمایشات متفاوتی انجام خواهد گرفت وقتی فردی كما است و مشكوك به مرگ مغزی است معاینات دقیق بالینی انجام می دهیم و اگر در معاینات اولیه مشخص شود مغز مرده، تست های تكمیلی شامل: نوار مغز كه اگر ضربه مغزی باشد فعالیت مغز را نشان نمی دهد،آنژیوگرافی و سونوگرافی عروق مغز كه اگر هیچ جریانی وجود نداشته باشد نشان دهنده مرده بودن سلول های مغز است انجام می شود. وقتی این موارد ثابت شد،بحث اهدای عضو با خانواده ها مطرح می شود.
رییس بخش فراهم آوری اعضای پیوندی بیمارستان مسیح دانشوری بیان كرد:در سال گذشته 1076 مورد اعضایشان از طریق مرگ مغزی اهدا شده است .
وی در ادامه درباره ی اهدا عضو در ایام كرونا اشاره كرد: تعداد محدود و در موارد اورژانس و خاص به دلیل اینكه فعالیت برخی بیمارستان ها با وجود كرونا محدود شده بود، انجام شد.
وی با اشاره به تبلیغات انجام شده در فضای مجازی در مورد اهدای عضو مانند پیوند قرنیه گفت: كسانیكه نیازمند عضوی برای پیوند هستند فقط از طریق مراكز دانشگاهی باید اقدام كنند و به هیچ وجه وارد فضای تبلیغات نشوند چون اكثر آن ها كلاهبرداری است و هیچ پایه ی قانونی ندارد و بدون اینكه نیاز فرد برطرف شود هزینه ای را هم بی نتیجه از دست می دهد.
رییس بخش فراهم آوری اعضای پیوندی بیمارستان مسیح دانشوری به جشن نفس در این بیمارستان اشاره كرد و گفت: بیمارستان مسیح دانشوری در 14 جشن اولیه، پایه گذار جشن نفس بوده است و در حال حاضر هم جشن "شفا" برگزار می شود كه امسال به دلیل كرونا این مراسم مانند هرسال برگزار نشد و به صورت محدود و بطور مجازی توسط برخی خانواده های اهدا كننده یا لایو اینستاگرامی برگزار شد.
وی در ادامه در روز اهدای عضو از هموطنان در خواست كرد با توجه به اینكه 25 هزار بیمار در لیست انتظار پیوند هستند و روزی12 بیمار به دلیل انجام نشدن پیوند فوت می كنند و مرگ مغزی یك اتفاق غیر قابل برگشت است بنابراین استدعا می كنم خانواده های این عزیزان اگرچه تصمیم بسیار سختی است اما با اهدای عضو عزیزان خود یك یادگار جاودانه به جای بگذارند و باعث نجات جان هموطنانشان شوند.
كسانی كه مایل به دریافت كارت اهدای عضو می باشند با مراجعه به سایت ehda.ir می توانند ثبت نام كنند و از این طریق به اطرافیان خود اعلام خواهند كرد اگر روزی به دلیل مرگ مغزی فوت كردند تمایل دارند اعضایشان اهدا شود.
این امر باعث سهیل در روند اهدای عضو خواهد شد چون تا 48 ساعت پس از مرگمغزی میتوان اهدا را انجام داد و به دلیل ترشح سموم؛ اعضا قابلیت اهدای خود را از دست خواهند داد.
وی در پایان درباره اهدای جسد نیز گفت: از جسد تا 48 ساعت امكان اهدای بافت ها، شامل : قرنیه، دریچه ی قلب، استخوان، تاندون و عضله وجود دارد و البته باید با شرایط خاص كه توسط پزشكان مربوطه چك میشود انجام گیرد كه عفونت ها و سایر مسائل وجود نداشته باشد.
همچنین اگر كسی تازه از لحاظ قلبی فوت كرده باشد در عرض 1 ساعت امكان اهدای اعضاء بخصوص كلیه وجود دارد و البته باید این اتفاق در مراكز درمانی رخ داده باشد كه به سرعت بتوان برای آزمایشات و اهدای عضو اقدام كرد علاوه بر اهدای عضو برای بخش كالبد شكافی نیز میتوان استفاده كرد.
رادیو تهران را در بعضی از كشورها می توان توسط گیرنده های دیجیتال و ماهواره ای بر روی ستلایت و فركانسهای زیر دریافت كرد:
ماهواره BADR / فركانس: 11880 مگاهرتز / پلاریزاسیون: افقی / نرخ سمبل: 27500
ماهواره INTELSAT902 / فركانس: 11555 مگاهرتز / پلاریزاسیون: عمودی / نرخ سمبل: 30000
ماهواره Eutelsat HOTBIRD 13B / فركانس: 12437 مگاهرتز / پلاریزاسیون: افقی / نرخ سمبل: 29900
#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360