جبران پرخوری های نوروز با كمك طب سنتی
شنونده گفتگوی این برنامه با دكتر علیرضا یارقلی دكترای طب سنتی درباره پرخوری ها در یام نوروز و روش های جبران این پر خوری ها با كمك طب سنتی باشید.
كاری از گروه تهران و رویدادها
بیشتر بخوانیم:
علیرضا یارقلی متخصص طب سنتی ایرانی درباره راهكارهای طب سنتی پس از تعطیلات نوروزی و خوردن انواع غذاها و آجیل ها و مشكل احتمالی سیستم گوارشی گفت: معمولا در ایام نوروز دچار پرخوری می شویم و به تبع آن معده سرد و تنبل می شود به همین دلیل چند فرمول برای بهبود سیستم گوارشی توصیه می شود.
وی توصیه كرد: یك قاشق چایخوری انیسون نیم كوب شده به علاوه یك قاشق چایخوری نبات نیم كوب شده بعد از هر وعده غذایی خورده شود. این فرمول به خاطر "حجم كم" انیسون برای تقریبا مزاج های مختلف مشكل ایجاد نمی كند ضمن اینكه با كمك به هضم غذا و بهبود معده كمك می كند. البته دیابتی ها می توانند به جای نبات از یك قاشق چایخوری سماق نیم كوب شده استفاده كنند.
یارقلی در ادامه نوشیدن سكنجبین را توصیه كرد و گفت: سكنجبین ها از نوشیدنی هایی هستند كه می توانند به افرادی كه در نوروز از شیرینی ها و تنقلات و گرمی ها به مقدار زیاد استفاده كرده اند كمك كنند. شربت سكنجبین نعناع را می توان با با یك لیتر آب، 1 كیلو شكر، 250 سی سی سركه و چندبرگ نعناع تهیه كرد. این نوشیدنی علاوه بر ایجاد انرژی به پاكسازی بدن هم كمك می كند و به خاطر وجود سركه در این نوشیدنی كالری آن موجب صدمه به بدن نمی شود. خوردن كاهو به همراه سكنجبین مفید است و برای افرادی كه احساس تشنگی دارند توصیه می شود از خیار رنده شده در شربت سكنجبین استفاده كنند.
متخصص طب سنتنی كشورمان استفاده از ماء الشعیر طبی را هم برای بهبود سیستم گوارشی توصیه كرد. این نوشیدنی با یك واحد جو به علاوه 14 تا 20 واحد آب تهیه می شود. این تركیب باید حدود 1 ساعت جوشانده شود تا زمانیكه جوها باز شوند. این محلول باید به صورت داغ صاف شود و می توان برای بهتر شدن مزه، كمی عسل یا آبلیمو به آن اضافه كرد. این محلول 2 تا 3 روز ماندگاری دارد و نباید حجم زیادی از آن تهیه شود. مصرف آن محدودیتی برای هیچ مزاجی ندارد.
وی بر خوردن انیسون تاكید كرد و گفت: استفاده از سماق به همراه انیسون به جهت بهبود نفخ معده برای بیماران قلبی مفید است و حتی نبات نیم كوب به همران انیسون برای آنها منعی ندارد. ضمن اینكه افراد دیابتی هم منع كامل خوردن شیرینی ها را ندارند و باید سكنجبین را با احتیاط مصرف می كنند.ضمن اینكه ماء الشعیر طبی هم برای بیماران قلبی مشكلی ایجاد نمی كند.
یارقلی بر انجام ورزش های مستمر تاكید كرد و گفت: به افراد دیابتی و بیماران قلبی ورزش مستمر توصیه می شود. ورزش باید به صورت كوتاه و ادامه دار باشد. مثلا شخص می تواند 20 مرتبه در روز به مدت 1 دقیقه ورزش كند.
وی درباره تاثیر چای سبز در مقابله با كرونا خاطرنشان كرد: ترشحات از منظر طب ایرانی سرد و تر هستند و چای، طبعی گرم و خشك دارد و به دفع بلغم و عفونت های بدن كمك می كند و می تواند برای افرادی كه سرماخوردگی و كسالت دارند مفید باشد اما باید اعتدال در مصرف چای رعایت شود. نوشیدن چای به ویژه چای سبز به دلیل خاصیت آنتی اكسیدانی بالا مفید است. پودر لیمو عمانی و سماق به همراه چای توصیه می شود. سكنجبین سماق هم از نوشیدنی های مفیدی است كه به ویژه در ایام گرم سال توصیه می شود.
رادیو تهران را در بعضی از كشورها می توان توسط گیرنده های دیجیتال و ماهواره ای بر روی ستلایت و فركانسهای زیر دریافت كرد:
ماهواره BADR / فركانس: 11880 مگاهرتز / پلاریزاسیون: افقی / نرخ سمبل: 27500
ماهواره INTELSAT902 / فركانس: 11555 مگاهرتز / پلاریزاسیون: عمودی / نرخ سمبل: 30000
ماهواره Eutelsat HOTBIRD 13B / فركانس: 12437 مگاهرتز / پلاریزاسیون: افقی / نرخ سمبل: 29900
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است