تهران ما،سلامت شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10:35 به مدت 15 دقیقه

رادیو تهران

تهران ما سلامت

نقش غربالگری و آگاهی از نشانه‌های سرطان سینه

شنونده گفتگوی این برنامه با دكتر مریم سادات میر عشقی متخصص زنان زایمان و نازایی درباره اهمیت غربالگری و علائم سرطان سینه باشید.

ماموگرافی در تشخیص زودهنگام سرطان سینه تاثیر زیادی دارد
معاینه ماهانه پستان ها، سونوگرافی و ماموگرافی از راهكارهایی هستند كه می‌توانند به زنان در تشخیص زودهنگام سرطان سینه كمك زیادی كنند.

دكتر مریم سادات میرعشقی متخصص زنان زایمان و نازایی درباره اهمیت غربالگری و علائم سرطان سینه با تاكید بر فراگیری معاینه سینه گفت: همه خانم‌ها باید ماهی یكبار و پس از اتمام سیكل ماهیانه سینه‌های خود را معاینه كنند تا در روند كشف توده در سینه‌ها كمك كنند . در این حالت درمان ساده‌تر و كاملتر خواهد بود. این معاینه محدوده سنی ندارد و بهتر است حتی دختران ما روش معاینه پستان را فرابگیرند. همچنین معاینه سینه باید هر سال یكبار توسط پزشك صورت گیرد.

میرعشقی افزود: با توجه به سن و سابقه خانوادگی و بررسی عوامل خطر سونوگرافی درخواست می شود و برای خانم های بالای 40 سال ماموگرافی هم درخواست می شود. با انجام سونوگرافی و معاینه توسط پزشك و در صورت نیاز ماموگرافی میزان كشف توده‌های بدخیم در سینه ها بسیار بالا می رود و درمان خوبی هم برای بیمار صورت خواهد گرفت.

وی درباره علامت های سرطان سینه گفت: مشاهده توده در سینه شایعترین علامتی است كه باعث مراجعه به پزشك می شود. گاهی اوقات غیر‌قرینگی در سینه‌ها مشاهده می شود به عنوان مثال بخشی از بافت سینه تو رفتگی دارد و نوك سینه به داخل كشیده می شود. این كشیدگی نوك سینه به داخل موقعی خطرناك است كه به تازگی ایجاد شده باشد. قرمزی محدود روی سینه در صورتی كه خانم در دوره شیردهی نباشد و نمای پوست پرتقالی شدن هم از علامت‌های سرطان سینه است.

متخصص زنان و زایمان و نازایی كشورمان توضیح داد: در زمان معاینه سینه ها ممكن است توده ای مشكوك كشف شود كه باید نمونه گیری شود و یا اینكه در ماموگرافی دانه هایی شبیه نمك دیده می شوند كه در سونوگرافی قابل مشاهده نیستند و نشان دهنده مراحل اولیه سرطان سینه است.

میرعشقی با این توضیح كه ماموگرافی برای بار اول یا در 40 سالگی بنابر آنچه در معاینه؛ سونوگرافی و ماموگرافی دیده شده، فواصل ماموگرافی برای خانمها در نظر گرفته می شود. توصیه می شود خانم ها ماموگرافی وسونوگرافی های خود را دور نیندازند چون بسیار كمك كننده است. خانم ها از ماموگرافی نباید بترسند.

وی عوامل ژنتیكی و یا سرطان های دیگر ، سیگار كشیدن، تغذیه نامناسب و استرس را از عوامل ایجادكننده سرطان سینه خواند و تاكید كرد: خانم ها حتما به متخصصان مراجعه كرده و بررسی های لازم را انجام دهند تا در صورت ایجاد تومورهای بدخیم در سینه ، توده با جراحی كوچك برداشته شود تا دیگر حتی نیازی به پرتودرمانی و شیمی درمانی نباشد.

وی در پایان اظهار داشت: سرطان سینه می تواند در افرادی كه زندگی مناسبی دارند و سابقه سرطان در خانواده ندارند هم رخ دهد.


كاری از گروه تهران و رویدادها


رادیو تهران را در بعضی از كشورها می‌توان توسط گیرنده های دیجیتال و ماهواره ای بر روی ستلایت و فركانسهای زیر دریافت كرد:
ماهواره BADR / فركانس: 11880 مگاهرتز / پلاریزاسیون: افقی / نرخ سمبل: 27500
ماهواره INTELSAT902 / فركانس: 11555 مگاهرتز / پلاریزاسیون: عمودی / نرخ سمبل: 30000
ماهواره Eutelsat HOTBIRD 13B / فركانس: 12437 مگاهرتز / پلاریزاسیون: افقی / نرخ سمبل: 29900

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است

1400/07/03
|
10:45
دسترسی سریع
تهران ما سلامت