تهران ما،سلامت شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10:35 به مدت 15 دقیقه

رادیو تهران

تهران ما سلامت

سرطان پروستات چیست و چه علائمی دارد؟

شنونده گفتگوی این برنامه با دكتر شاهرخ جمالی جم متخصص ارولوژی درباره سرطان پروستات، نشانه ها و روشهای درمانی باشید.

دلایل ایجاد سرطان پروستات و راه‌های درمان آن را بشناسیم

سرطان پروستات یكی از سرطان‌های شایع بین مردان است كه اگر به موقع تشخیص داده شود به آسانی قابل درمان خواهد بود.

دكتر شاهرخ جمالی جم متخصص اورولوژی در گفتگو با رادیو تهران در توضیح عوامل ایجاد كننده سرطان پروستات گفت: غده پروستات در حالت طبیعی به اندازه گزدو است و در جلوی مثانه و در ابتدای راه مجاری ادرار در مردان قرار گرفته است كه در صورت اختلال در عملكرد در حالتهای خوش خیم و بدخیم علائم ادراری را به همراه خواهد داشت. علامت‌های بزرگی خوش خیم پروستات معمولا از 45 سالگی آغاز می‌شود و با بالارفتن سن میزان آن بیشتر می‌شود .سرطان پروستات هم تقریبا از همین سن آغاز می‌شود.

وی افزود: در حالت خوش خیم كه پروستات بزرگ می‌شود و در حالت بدخیمی و سرطان، فرد با علائمی همچون كاهش زور و پرش ادرار و قطع و وصل آن، گیر كردن ادرار در ابتدای فرآیند خروج ، عدم توانایی كنترل ادرار، افزایش تعداد مراجعه به دستشویی، بیدارشدن از خواب برای رفتن به دستشویی و گاهی خون در ادرار روبرو خواهد بود. گاهی اوقات هم بیمار هیچ علامتی ندارد و بیماری پروستات آنها در هنگام انجام آزمایش‌های دیگر مشخص می‌شود.

دكتر جمالی جم با اشاره به غربالگری افراد جهت شناسایی سرطان گفت: غربالگری از سال 2012 كنار گذاشته شده اما آقایانی كه بالای 50 سال هستند باید به پزشك اورولوژیست مراجعه كنند كه با انجام آزمایش PSA اگر مشكلی باشد كنترل می‌شود اما در خانواده هایی كه مستعد سرطان پروستات هستند مردان باید از 40 سالگی برای آزمایش و تشخیص مراجعه كنند.

متخصص اورولوژی كشورمان در مورد عواملی كه می‌تواند مشكل پروستات را تسریع كند گفت: سیگار و مواد مخدر، غذاهایی با پروتئین بالا مثل گوشت قرمز و چاقی و شكم بزرگ از این موارد هستند اما التهاب پروستات كه اصطلاحاً پروستاتیك نام دارد در ایجاد بدخیمی بسیار موثر است. بزرگی خوش‌خیم پروستات به سرطان منجر نمی‌شود چون سرطان، كناره‌های پروستات را درگیر می‌كند ولی نوع خوش‌خیم آن وسط پروستات را درگیر می‌كند.

وی با اشاره به آقایانی كه علامت ادراری دارند گفت: این افراد حتما باید به پزشك متخصص مراجعه كنند چون ممكن است این افراد با بزرگی پروستات و یا پروستاتیك و یا بدخیمی پروستات درگیر شده باشند. پزشك با گرفتن شرح حال، معاینه و سونوگرافی كلیه ها و مثانه و آزمایش PSA اگر به نتیجه سرطان برسد MRI لگن و پروستات می‌دهد و برای مطمئن شدن نمونه برداری می‌كند.

وی خاطرنشان كرد: اگر سرطان تایید شود بسته به مرحله آن درمان‌های مختلفی حتی بدون جراحی دارد. نكته مهم درمان به موقع است. سرطان پروستات یكی از سرطان‌های نجیب و قابل درمان است و سیر رشد آن بسیار كند است و اینكه در كالبدشكافی‌هایی كه در كشورهای غربی انجام شده 40 درصد افراد بالای 80 تا 90 سال در هنگام مرگ، سرطان پروستات داشته‌اند؛ در عین حال كه هیچ علامتی نداشته و به صورت طبیعی زندگی كرده‌اند.


كاری از گروه تهران و رویدادها

رادیو تهران را در بعضی از كشورها می توان توسط گیرنده های دیجیتال و ماهواره ای بر روی ستلایت و فركانسهای زیر دریافت كرد:
ماهواره BADR / فركانس: 11880 مگاهرتز / پلاریزاسیون: افقی / نرخ سمبل: 27500
ماهواره INTELSAT902 / فركانس: 11555 مگاهرتز / پلاریزاسیون: عمودی / نرخ سمبل: 30000
ماهواره Eutelsat HOTBIRD 13B / فركانس: 12437 مگاهرتز / پلاریزاسیون: افقی / نرخ سمبل: 29900

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است

1400/07/14
|
11:10
دسترسی سریع
تهران ما سلامت