اولین شناسنامه در ایران به نام كیست؟/مروری بر تاریخ صدور سجّل تا شناسنامه
شنونده بخش كوتاهی از برنامه «سعادت آباد» درباره تاریخچه سجّل، ثبت احوال و صدور شناسنامه در ایران باشید.
تا قبل از سال 1295 هجری شمسی ثبت وقایع حیاتی از جمله ولادت و وفات با نگارش نام و تاریخ ولادت مولود در پشت جلد كتب مقدس از جمله قرآن مجید به عمل میآمد و نام و تاریخ وفات افراد متوفی هم بر روی سنگ قبر نگاشته میشد.
نخستین شناسنامه در ایران برای دختری به نام فاطمه ایرانی در تاریخ 3 دیماه 1297 در تهران صادرشده است و این تاریخ دقیق فعالیت رسمی ثبت احوال دركشورمان است.
اولین قانون ثبت احوال مشتمل بر 35 ماده در خرداد سال 1304 هجری شمسی در مجلس شورای ملی وقت تصویب شد. براساس این قانون مقرر گردید كلیه اتباع ایرانی در داخل و خارج از كشور باید دارای شناسنامه باشند.
با تاسیس سازمان ثبت احوال كشور، ثبت ولادت و صدور شناسنامه، ثبت وفات و صدور گواهی، تعویض شناسنامه های موجود در دست مردم، ثبت ازدواج و طلاق و نقل تحولات، صدور گواهی ولادت برای اتباع خارجه و تنظیم دفاتر ثبت كل وقایع و نام خانوادگی، ایجاد پایگاه اطلاعات جمعیتی و صدور كارت شناسنایی ملی، جمعآوری و تهیه آمار انسانی سراسر كشور و انتشار آن و همچنین وظایف مقرر دیگری كه طبق قانون به عهده سازمان گذاشته شده، از جمله ماموریتهای این سازمان محسوب میشود.
برنامه «سعادت آباد» كاری از گروه تاریخ و معارف است كه شنبه تا چهارشنبه از ساعت 14:30 الی 15:55 از رادیو تهران پخش میشود.
رادیو تهران را روی موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز بشنوید.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است