تقدیم به خاكِ پایِ مادر مظلومیت، حضرت فاطمه زهرا(س)
به مناسبت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) شنونده این برنامه كه برگرفته از كتاب كشتی پهلو گرفته اثر سید مهدی شجاعی باشید.
در مورد روز دقیق شهادت حضرت زهرا (س) اختلاف نظر وجود دارد ولی در تمامی روایات سال شهادت بانوی دوعالم، سال یازدهم هجری قمری است. مبدا تقویم قمری، سال هجرت پیامبر از مكه به مدینه در نظر گرفته شده است و از آنجا كه حضرت فاطمه (س) در هنگام هجرت پیامبر (ص) 7 سال داشتند، بنابراین ایشان در 18 سالگی به شهادت رسیدهاند.
بر اساس منابع تاریخی، در مورد شهادت حضرت فاطمه (س) یا ایام فاطمیه با توجه به روایات مختلف بیش از ده تا پانزده تاریخ متفاوت وجود دارد ولی آنچه شهرت دارد، سه روایت اصلی است:
40 روز بعد از رحلت پیامبر اكرم صلیالله علیه و آله كه مصادف با 8 تا 10 ربیعالثانی است و دهه اول نامیده میشود.
75 روز بعد از رحلت رسول خدا صلیالله علیه و آله مصادف با 13 تا 15 جمادیالاولی كه به دهه دوم معروف است.
95 روز بعد از وفات حضرت محمد (ص) كه دهه سوم نام دارد و هم زمان با 1 تا 3 جمادیالآخر است.
محققان تاریخ اسلام معتقدند آنچه بیشتر مورد توجه و سندیت تاریخی است روایت سوم یعنی 95 روز است. البته مراجع تقلید و اهل معرفت به مؤمنان توصیه میكنند كه هر سه دهه را به عزاداری بپردازند.
در روایات تاریخی آورده شده است كه پس از رحلت پیامبر (ص)، دشمنان به دستور حاكمان وقت به خانه حضرت فاطمه (س) یورش برده و قصد داشتند به زور وارد خانه شوند. حضرت زهرا (س) در تلاش برای جلوگیری از ورود آنان، طوری میان درب و دیوار قرار گرفت كه آسیب زیادی دید و بچهای كه در شكم داشت، سقط شد. پس از آن ابوبكر به عنوان خلیفه وقت به همراه عمر برای دلجویی نزد فاطمه زهرا (س) آمدند كه با سخنان نكوهش آمیز ایشان مواجه شدند. حضرت فاطمه زهرا (س) قبل از شهادت به امام علی (ع) وصیت كرد كه دوست ندارد افرادی كه به او ستم كردهاند بر پیكرش نماز بخوانند و درخواست كرد كه او را مخفیانه دفن كنند تا محل دفن ایشان مخفی بماند. این حوادث حضرت فاطمه زهرا (س) را به بستر بیماری كشاند و همین بیماری به شهادت ایشان منجر شد.
كاری از فضای مجازی رادیو تهران
رادیو تهران را روی موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز بشنوید.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است