یك دقیقه با شهید والامقام؛ شهید سیدمجتبی هاشمی
فضای مجازی رادیو تهران به منظور ارج نهادن به مقام والای شهدا و گسترش فرهنگ ایثارگری و شهادتطلبی، برنامه یك دقیقه با شهدا را تقدیم میكند.
این ویدئو مروری دارد بر زندگی شهید سید مجتبی هاشمی.
سیدمجتبی هاشمی نژاد متولد 13 آبان 1319 در محله شاپور تهران (وحدت اسلامی كنونی)متولد شد. او نخستین فرمانده كمیته انقلاب مركزی تهران بود.
در 15 خرداد 1342 او و چند تن از دوستانش فعالیت داشت و تحت تعقیب و كنترل مأموران پهلوی قرار گرفت. او اقدام به تهیه و توزیع اعلامیه و نوارهای سخنرانی و تصاویر امام خمینی(ره) مینمود و در پوششهای گوناگون، فعالیتهای خود را در تمامی شهرهای استان تهران و حتی استانهای همجوار گسترش داد. سیدمجتبی نیز به عضویت كمیتهٔ استقبال از امام خمینی(ره) درآمد و در آن استقبال، شركت نمود.
ضمن اینكه خود نیز با حضور در میدانهای مبارزه رو در رو با بقایای رژیم پهلوی، تمام توان خود را صرف پیروزی انقلاب 1357 نمود. پس از پیروزی انقلاب اسلامی در 22 بهمن، او به سرعت نیروهای انقلابی منطقه 9 را سازماندهی كرده و كمیته انقلاب اسلامی منطقه 9 را تشكیل داد. پس از شروع وقایع كردستان، هاشمی به همراه عدهای از افراد كمیتهٔ منطقه 9 در پی فرمان بسیج عمومی امام خمینی(ره) عازم غرب كشور شد و در آزادی و پاكسازی آن منطقه شركت نمود.
چند روز پس از آغاز جنگ ایران و عراق، سید مجتبی، به همراه عدهای از دوستان و همرزمانش بهصورت داوطلبانه و مستقل عازم جنوب كشور شد و در مدرسهٔ فداییان اسلام، واقع در شهر آبادان مستقر شد و یك گروه شبهنظامی برای انجام جنگ چریكی برای مقابله با تهاجم بعثیها در آبادان و خرمشهر بهوجود آمد كه به گروه فداییان اسلام معروف شد كه سید مجتبی فرمانده آن بود.
هاشمی، در زمانی كه در عملیات ثامنالائمه یا شكست حصر آبادان حضور داشت مورد هدف چندین عملیات ناكام از سوی مجاهدین خلق قرار گرفت. بعد از پخش اعلامیههایی كه در آن نام سیدمجتبی و چند تن دیگر از اعضای فداییان اسلام به نام افرادی كه توسط مجاهدین خلق اعدام خواهند شد، ذكر شده بود، عاقبت در 28 اردیبهشت 1364 سید مجتبی هاشمی، از پشت سر هدف گلوله تیمهای ترور مجاهدین خلق قرار گرفت و شهید شد.
رادیو تهران را روی موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز بشنوید.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است