از ساعت به مدت

رادیو تهران

استوري

نگاهی به چهار دهه رشادت...

حاج قاسم سلیمانی فرمانده خستگی‌ناپذیر جبهه‌های حق علیه باطل سحرگاه روز جمعه 13 دی‌ماه در حمله بالگردهای آمریكایی به خودروی حامل وی در اطراف فرودگاه بغداد، شهد شیرین شهادت را سر كشید و به یاران شهیدش پیوست.

سرلشكر شهید قاسم سلیمانی در سال 1335 در روستای كوهستانی و دورافتاده قنات ملك در شهرستان رابر استان كرمان به دنیا آمد.
وی در 12 سالگی، پس از پایان تحصیـلات دوره ابتدایی، زادگاه خود را ترك كرد و مشغول به كار بنایی در كرمان شد و چندی بعد نیز به عنوان پیمانكار در سازمان آب مشغول به كار شد و در همان سال‌ها نیز فعالیت‌های انقلابی خود را آغاز كرد.
وی كه پس از پیروزی انقلاب، به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد. او در ابتدای جنگ فرماندهی دو گردان از نیروهای كرمانی را برعهده داشت تا اینكه با پیشنهاد شفاهی سردار شهید حسن باقری، تیپ جدیدی از نیروهای كرمان را تشكیل داد كه اندكی بعد در زمستان سال 61 به لشكر 41 ثارالله ارتقا یافت كه شامل نیروهایی از كرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان می‌شد.
وی در طول دوران دفاع مقدس، با لشكر تحت‌ امر خود در عملیات‌های زیادی از جمله، والفجر 8، كربلای 4، كربلای 5 و تك شلمچه حضور موثر داشت.
لشكر 41 ثارالله را باید جزو لشكرهای خط شكن سپاه در سال‌های دفاع مقدس نامید كه نیروهای آن نقش بسزایی در عملیات‌های بزرگی مثل والفجر8، كربلای5 و... داشتند.

اگر برای بسیاری از همرزمان قاسم سلیمانی، جنگ در تابستان سال 67 به پایان رسید، ولی برای او آغاز دوران جدیدی در میادین نبرد بود.
وی به واسطه حضور در مرزهای شرقی و سابقه مبارزه با اشرا و باندهای مواد مخدر در مرزهای ایران و افغانستان، در سال 1376 از سوی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، فرماندهی كل قوا از كرمان به تهران فراخوانده و مسئولیت نیروی قدس سپاه به او سپرده شد.

سردار قاسم سلیمانی در سال 1389 با حكم حضرت آیت‌الله خامنه‌ای فرمانده معظم كل قوا با یك درجه ارتقاء به درجه سرلشكری نائل آمد اما هنوز هم در افكار عمومی همه او را «حاج قاسم» می‌خوانند.
اما این پایان ماجرا نبود. با توطئه جدید غرب و پشتیبانی مالی كشورهایی مانند عربستان سعودی، كه به شكل‌گیری گروهك‌های تروریستی تكفیری اعم از داعش و جبهه‌النصرة در منطقه انجامید، قاسم سلیمانی ماموریتی تازه یافت و آن هم مقابله با این تهدیدات در دو كشور عراق و سوریه بود.

حضور موثر حاج قاسم در صحنه مبارزه با داعش و شكست این توطئه‌ صهیونیستی در منطقه باعث شد تا در اسفندماه 1397 نشان ذوالفقار بعنوان عالی‌ترین نشان نظامی ایران از سوی فرمانده معظم كل قوا به سردار سلیمانی اهدا شود.

سرانجام این فرمانده خستگی‌ناپذیر جبهه‌های حق علیه باطل سحرگاه روز جمعه 13 دی‌ماه 98 در حمله بالگردهای آمریكایی به خودروی حامل وی در اطراف فرودگاه بغداد، شهد شیرین شهادت را سر كشید و به یاران شهیدش پیوست.

1398/10/13
|
11:59
دسترسی سریع
استوری