درباره دارالفنون، نخستین مدرسه نوین ایرانی بیشتر بدانید
دارُالفُنون نام مدرسهای است كه به همت امیركبیر در زمان ناصرالدینشاه برای آموزش علوم و فنون جدید در تهران تأسیس شد. این عمارت با ارزش در حال حاضر جزو آثار ملی ایران به شمار میرود.
دارالفنون، اولین بنیاد آموزش نوین ایران است كه در سال 1230 هجری به همت وزیر نامی ناصرالدینشاه، امیركبیر، تأسیس شد و فلسفه ساختن آن آموزش و فنون جدید بود.
در این مؤسسه زندگینامه 76 وزیر آموزش و پرورش از سال 1237 شمسی تاكنون گردآوری شده است.
بودجه اولیه این مدرسه 7750 تومان بوده است.
مدرسه دارالفنون در قلب تهران و در میدان امام خمینی(ره)، خیابان ناصرخسرو، پلاك 266 قرار دارد.
(این ساختمان 50 اتاق داشت كه قسمتی از دیوارهای آن به گچبری، نقشها و تذهیبات بدیع آراسته بود. همه اتاقها یك شكل و به یك اندازه و بهصورت مربع با چهار متر عرض و طول بود و جلوی هر اتاقی یك ایوان قرار داشت. میان حیاط دارالفنون حوض بزرگی بود كه در اطراف آن درختان میوه از قبیل زردآلو، توت، گوجه و شاتوت كاشته شده بود. شاگردان برای رفع تشنگی از این حوض استفاده میكردند. این حوض از آب قنات معروف به آب شاه سرچشمه میگرفت كه از زلالترین آبهای مشروب تهران بود.
دروازه ورودی ساختمان به شیوه معماری سنتی دارای طاق بلندی بود كه در دو سوی درگاه، دو ستون استوانهای نقرهای رنگ، طاق این دروازه را نگه میداشت.
سن دانشآموزان به هنگام ورود به دارالفنون بین 14 تا 16 سال بود. البته برخی از افرادی كه نفوذ بیشتری در دستگاه دولت داشتند با سنین بالاتری وارد مدرسه میشدند و شاگردانی كه در درسهایشان نمره خوبی میگرفتند.
بنای دارالفنون در حال حاضر دارای دو ورودی است كه در خیابان ناصرخسرو قرار دارد. ساختمان حیاط مركزی دارد كه اتاقها در چهار طرف حیاط، در دو طبقه قرار گرفتهاند. در سمت شمال مدرسه یك حیاط نیز واقع شده است كه بهعنوان حیاط بازی از آن استفاده میشود. در جبهه جنوبی، سالن آمفی تئاتر و نمازخانه و سكوی نمایش تئاتر قرار دارد)
كاری از فضای مجازی رادیو تهران
رادیو تهران را روی موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز بشنوید.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است