پادپخش(پادكست) یك روز در هفته از ساعت - به مدت حدود 10 دقیقه

رادیو تهران

پادپخش

بازخوانی كتاب « غلامحسین بنان» نوشته‌ی مریم امشاسپند

در این پادكست «كتاب شب» شنونده‌ی بازخوانی كتاب «غلامحسین بنان » نوشته‌ی مریم امشاسپند درباره‌ی زندگینامه و ماجراهای هنری شادروان غلامحسین بنان باشید.
این كتاب محصول انتشارات قلم نو است.

"استاد غلامحسین بنان" در اردیبهشت ماه سال 1290 خورشیدی در تهران خیابان "زرگنده" (قلهك)، در خانواده ای متمول به دنیا آمد. پدرش "كریم خان بنان الدوله نوری" و مادرش دختر شاهزاده محمد تقی میرزاركنی (ركن الدله) برادر ناصرالدین شاه بود.
از شش سالگی به خوانندگی و نوازندگی ارگ و پیانو پرداخت و در این راه از راهنمایی‌های مادرش كه پیانو را بسیار خوب می نواخت بهره‌ها گرفت، اولین استاد او پدرش بود و دومین استاد، مرحوم میرزا طاهر ضیاءذاكرین رثایی و سومین استادش مرحوم ناصر سیف بوده‌اند.
بنان در سال 1321 خوانندگی را در رادیو آغاز كرد.
بنان در طول فعالیت هنری خود، حدود 350 اهنگ را اجرا كرد و آنچه كه امتیاز مسلم صدای او را پدید می‌آورد، زیر و بم‌ها و تحریرات صدای او است كه مخصوص به خودش می‌باشد.
بنان نه تنها در آواز قدیمی و كلاسیك ایران استاد بود، بلكه در نغمات جدید و مدرن ایران نیز تسلط كامل داشت. تصنیف زیبا و روح پرور «الهه ناز» او بهترین معرف این ادعا می‌باشد.
بنان را می‌توان به حق بزرگترین اجرا كننده آهنگ‌های سبك وزیری-خالقی دانست. او همچنین در كنار ادیب خوانساری از بهترین اجرا كنندگان آثار صبا و محجوبی محسوب می‌شود. استعداد شگرف او در مركب خوانی و تلفیق شعر و موسیقی بارها ستایش موسیقی دانان معاصرش را بر انگیخته است.

در سال 1332 به پیشنهاد شادروان خالقی به اداره كل هنرهای زیبای كشور منتقل شد و به سمت استاد آواز هنرستان موسیقی ملی به كار مشغول گردید و در سال 1334 رئیس شورای موسیقی رادیو شد. غلامحسین بنان از ابتدا در برنامه‌های گلهای جاویدان و گلهای رنگارنگ و برگ سبز شركت داشته و برنامه‌های متعدد و گوناگون دیگری كه از این خواننده بزرگ و هنرمند به یادگار مانده است.
غلامحسین بنان به بیماری دستگاه گوارش مبتلا بود و سرانجام هشتم اسفندماه سال 1364 خورشیدی در بیمارستان ایرانمهر قلهك جهان را بدرود گفت.


برنامه «كتاب شب» شنبه تا چهارشنبه از ساعت 22:30 الی 23:00 از رادیو تهران پخش می‌شود.

رادیو تهران را روی موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز بشنوید.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است

می توانید در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

1404/02/27
|
12:37
دسترسی سریع
پادپخش