نكاتی مفید درباره استقلالطلبی نوجوان و پذیرش والدین
شنونده گفتگوی برنامه «خانواده تهرانی» با دكتر فتانه ورمرزیار روانشناس كودك و نوجوان درباره كسب استقلال طلبی نوجوان و حمایت خانواده باشید.
دكتر ورمرزیار گفت: كسب استقلال در نوجوان یكی از نیازهای اصلی و كاملاً طبیعی در نوجوان است. اما خیلی از والدین با شنیدن درخواست نوجوان نگران میشوند و همین باعث میشود در برابر درخواستهای نوجوان دچار تشویش شده و بصورت هیجانی واكنش نشان دهند.
و حتی گاهی با پرخاشگری سعی میكنند مانع فرزند شوند.
معمولاً این استقلالطلبی از ده و یازده سالگی شروع میشود و تا 20 سالگی به پایان میرسد.
والدین باید این نیاز نوجوان را بشناسند و به عنوان یك مرحله جدید در فرزنداشان آن را بپذیرند، حمایتش كنند و قانون متناسب با این سن و دوره را در خانواده وضع كنند برای مثال؛ اجازه میدهیم فرزندمان تا ساعت 6 عصر بیرون باشد.
نوجوان باید بداند خانواده صاحب عوامل قدرتی به نام والدین است.
والدین باید از قبل بدانند نوجوان كجا میرود، با چه كسی میرود.
گاهی لازم است والدین خودشان به فرزند پیشنهاد دهند مثلاً یك پارك سالم یا كافی شاپ امن را در نظر بگیرند و به نوجوان اجازه دهند تا ساعتی را با دوستش آنجا بگذراند.
والدین باید تبدیل به پلی شوند كه فرزند از این پل امن رد شود و...
برنامه «خانواده تهرانی» كاری از گروه فرهنگ، جامعه و سلامت است كه روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت8:10 الی 8:45 از رادیو تهران پخش میشود.
می توانید در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.