مدیر عامل باشگاه تراكتور: تراكتور از نظر مهره جزو 5 تیم برتر ایران است و چالش اصلی ما رقابت با تیمهای دولتی است
شنونده گفتگوی این برنامه محمدرضا زنوزی مدیر عال باشگاه تراكتور درباره وضعیت این باشگاه باشید.
به گزارش ایلنا محمدرضا زنوزی مطلق در گفتوگو با تهران ورزشی رادیو تهران، ضمن تبریك حلول ماه رمضان و سال نو، اظهار داشت: صد درصد تراكتور به ثبات میرسد. این هفته مقابل مس رفسنجان كه یكی از بهترین تیمهای ایران است، به پیروزی رسیدیم. تیم در هفتههای اخیر بدشانسی میآورد و به آن چیزی كه استحقاقش را داشت، نمیرسید.
وی افزود: من قبل از بازی با مس به اردوی تیم رفته و اعلام كردم كه دیگر قصد واگذاری ندارم؛ چرا كه عدهای از فضای به وجود آمده سوء استفاده كرده و با عشق هواداران بازی كردند. خیلی رك و شفاف میگویم از رسانههای مركز گرفته تا یكسری از پیجها، جوی ایجاد كرده و باعث رخ دادن اتفاقات اخیر شدند.
زنوزی با بیان اینكه تراكتور یكی از پنج تیم برتر ایران از نظر مهره است، بیان كرد: امسال برای تراكتور كم هزینه نشده است. عدهای تیم را در استرس فرو بردند و استرس شدید بازیكنان اصلیترین دلیل نتیجه نگرفتن تیم است. من با بازیكنان صحبت كرده و خواستم روحیه و انگیزه آنان را بازگردانم.
وی با بیان اینكه تمامی تیمهای بزرگ مشكل دارند، خاطرنشان كرد: من بازیكنان را با پول جیب خودم جذب كردهام، كسی حق ندارد از من راجع به هزینهها بازخواست كند، همه میتوانند در خرید بازیكن كه نوعی معامله است، اشتباه كنند.
مالك باشگاه تراكتور ادامه داد: باتوجه به اینكه بخش خصوصی هستیم، اولین نفر خودمان به اشتباهمان اقرار میكنیم تا اینكه در ادامه راه بار دیگر همان اشتباه را مرتكب نشویم. من یك مدیر دولتی نیستم كه به خاطر حفظ صندلی، اشتباهات را پوشش دهم. مثلاً در جذب كنستانت من اشتباه كردم، با اینكه مشاورانم گفته بودند كه این بازیكن مریض الحوال است و شاید نتواند بازی كند، من گفتم قرارداد را ببندید و اگر از ایفمارك نتایج خوبی به دست نیامد، قرارداد را ابطال میكنیم؛ اما متأسفانه براساس قوانین فیفا، علیرغم درج بند فسخ، امكان ابطال قرارداد وجود ندارد.
وی ادامه داد: ما استوكس را جذب كردیم و همه دیدند كه چه بلاهایی سرمان آورد؛ با این حال پرسپولیس بار دیگر این بازیكن را جذب كرد و 300 هزار یورو برای 10 دقیقه بازی كردن به او دادند، مگر این بازیكن امتحانش را در تراكتور پس نداده بود؟ هیچ كس به این موضوع توجه نكرد و فقط مشكلات تراكتور را برجسته میكنند.
زنوزی با بیان اینكه بدهیهای تراكتور را چندین برابر كرده و در رسانهها اعلام میكنند، توضیح داد: شركتهای ما در قالب قرض، به همدیگر پول میدهند. میگویند تراكتور 380 میلیارد تومان بدهی دارد، من تا جایی كه شنیدهام سرخابیهای تهران هر كدام صرفا 700 الی 1000 میلیارد تومان بدهی مالیاتی دارند. پس تیمهای سرخابی بدهی بیشتری دارند یا تراكتور؟ ما بدهی مالیاتی، خارجی و داخلی نداریم. تنها یك پرونده داخلی داشتیم كه دلیل آن هم رأی خارج از قواعد فدراسیون فوتبال بود و ما این بدهی را هم پرداخت كردیم. در حال حاضر مجموع بدهیهای تراكتور شاید كمتر از دو میلیارد تومان باشد.
مالك باشگاه تراكتور با بیان اینكه چالش اصلی ما رقابت با تیمهای دولتی است، گفت: دو الی سه تیم لیگ برتر خصوصی و مابقی دولتی هستند كه تیمهای دولتی در فصل نقل و انتقالات، دو برابر رقم پیشنهادی تیمهای خصوصی را به بازیكنان پیشنهاد میكنند. مثلا در مذاكره با یك بازیكن پیشنهاد سه میلیارد تومانی دادیم كه تیم خصوصی تماس گرفته و دو برابر ما پیشنهاد داد! ما صد میلیون پیشنهادمان را بالا میبریم، آنان بلافاصله پیشنهادشان را دو برابر میكنند. با چه منطقی چنین پیشنهاداتی میدهند؟ اكنون به شكلی شده كه قیمت بازیكن خارجی از بازیكن داخلی پایینتر است. با كسانی رقابت میكنیم كه دستشان در جیب 80 میلیون ایرانی است. متأسفانه فدراسیون فوتبال و صدا و سیما نیز محل كسب درآمد را بسته است. بازیكنی را به خارج از كشور میفرستند و سپس 500 هزار یورو به آن تیم خارجی میدهند تا بار دیگر با همان بازیكن قرارداد ببندند؛ البته پول گم و گور شده و به باشگاه خارجی هم نمیرسد!
زنوزی با بیان اینكه میخواستیم از دو سال پیش تراكتور را وارد بورس كنیم، بیان كرد: آن زمان كسی همكاری نمیكرد. اكنون شرایط فرق كرده و سوگلیها وارد بورس شدند و مجبورند تراكتور را هم به بورس ببرند. شرایط تراكتور از تیمهای سرخابی بهتر است؛ چرا كه ما بدهی خارجی، داخلی و مالیاتی نداریم. همچنین میخواهیم بخشی از سهام شركتهای اقتصادی خودمان كه درآمد سالانه بیشتری از هزینههای تراكتور را دارند، به تراكتور واگذار كنیم تا علاوه بر درآمدهای ورزشی باشگاه، تراكتور از محل این شركتها هم درآمد داشته باشد.
وی با تأكید بر اینكه ما تنها پوسته تراكتور را وارد بورس نمیكنیم، اظهار داشت: دو سال قبل سهام بخشی از شركتها را به اسم تراكتور زده بودیم كه با مطرح شدن بحث واگذاری و سو استفاده عدهای، بار دیگر سهام را به خود شركتها بازگرداندیم. طی جلسه با دكتر عابدین خرم، استاندار آذربایجان شرقی و حمایتهای ایشان، قرار بر این شد تا بار دیگر استارت كار زده شود. كسانی كه سهام تراكتور را خریداری كنند، میتوانند از سود سالانه آن استفاده كنند و این موضوع اتفاق بسیار خوبی برای تراكتور است.
كاری از گروه ورزش، تفریخات و سرگرمی
رادیو تهران را روی موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز بشنوید.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.