صرفهجویی در خروج ارز از كشور با تولید گاومیش از طریق تولید آزمایشگاهی جنین
شنونده گفت و گوی برنامه «علم بهتر است» با دكتر محمدمهدی نادری عضو هیئت علمی پژوهشگاه ابن سینا و مدیر مركز تولید جنین بایوفارم درباره تولید گاومیش از طریق تولید آزمایشگاهی جنین باشید.
درحال حاضر پژوهشگاه ابن سینا توانسته است با استفاده از روش (ovum pick up) و لقاح آزمایشگاهی (IVF) برای نخستین بار جنینهای گاومیش از نژادهای ژنتیكی ممتاز را تولید نماید)
دكتر نادری در بخشی از این گفتگو اظهار كرد: حدود 15 سال پیش با گاو این كارا شروع كردیم كه با استفاده از تولید فناوری تولید آزمایشگاهی جنین توانسیم از گاوهای پر بازده كه سالی یك گوساله بدنیا می آورند، سالی بیست تا سی گوساله در سال تولید مثل داشته باشند.
این كار باعث رونق تولید دامپروری شده است و اساس كار به این شكل است كه تعدادی گاوهای برتر را جمع آوری میكنیم و هر هفته با سونوگراف تخمك گیری میكنیم و در آزمایشگاه لقاح انجام میشود و حدود 8 روز طول میكشد تا به جنین تبدیل شود و این كار با هدف اصلاح نژاد است.
و بعد جنین در آزمایشگاه منجمد میشود و در گاوداری ها در رحم گاو گیرنده كاشته میشود و گوساله ای كه بدنیا میآید گوساله ارزشمندی است كه با خاطر شاخصهای تولید مثلی چند برابر قیمت دارد و همین كار را در گاومیش نیز انجام دادیم.
با این شرایط توانستیم در خروج ارز از كشور صرفه جویی كنیم.
با این روش میتوان سالی 20 گوساله از گاو برتر تولید شود و این كار در افزایش محصولات لبنی و كیفیت گوشت اثر گذار خواهد بود در حقیقت كمیت و كیفیت تولید تغییر پیدا میكند و ...
برنامه «علم بهتر است» كاری از گروه تهران و رویدادها است كه شنبه تا چهارشنبه 13:00 الی 13:30 و 21:00 الی 21:30 از رادیو تهران پخش میشود.
رادیو تهران را در بعضی از كشورها می توان توسط گیرنده های دیجیتال و ماهواره ای بر روی ستلایت و فركانسهای زیر دریافت كرد:
ماهواره BADR / فركانس: 11880 مگاهرتز / پلاریزاسیون: افقی / نرخ سمبل: 27500
ماهواره INTELSAT902 / فركانس: 11555 مگاهرتز / پلاریزاسیون: عمودی / نرخ سمبل: 30000
ماهواره Eutelsat HOTBIRD 13B / فركانس: 12437 مگاهرتز / پلاریزاسیون: افقی / نرخ سمبل: