بازار تهران شنبه تا چهارشنبه از ساعت 11:00 به مدت 55 دقیقه

رادیو تهران

بازار تهران

دبیر انجمن تصفیه‌كنندگان شكر: بازار شكر فعلاً كمبود ندارد / تأمین یك میلیون تن شكر وارداتی ضروری است

دبیر انجمن تصفیه‌كنندگان شكر خام گفت: در حال حاضر شرایط بازار شكر باثبات است، در سامانه بازارگاه خرید و فروش انجام می‌شود و هیچ كمبودی احساس نمی‌كنیم؛ با این حال برای تأمین نیاز كشور، سالانه به حدود یك میلیون تن واردات شكر نیاز داریم.

1405/06/11
|
10:24
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، مریم قوام‌معنوی در گفت‌وگو با برنامه «بازار تهران» رادیو تهران، با تشریح آخرین وضعیت تولید، واردات و توزیع شكر در كشور اظهار كرد: مصرف سالانه شكر در كشور حدود 2 میلیون و 500 هزار تن است كه یك میلیون و 500 هزار تن آن از محل تولید داخلی چغندر و نیشكر تأمین می‌شود و حدود یك میلیون تن دیگر باید از طریق واردات تأمین شود.

وی افزود: با توجه به مشكلات و شرایط موجود، از جمله محدودیت دسترسی به آمار دقیق گمركی، مشخص نیست در شش ماه نخست سال چه میزان شكر وارد كشور شده است، اما بر اساس نیاز سالانه، باید در نیمه نخست سال حدود 750 هزار تن شكر وارد می‌شد تا در ماه‌های پایانی سال با كمبود مواجه نشویم.

دبیر انجمن تصفیه‌كنندگان شكر خام با اشاره به كاهش تولید چغندر در بهار امسال تصریح كرد: این كاهش قابل ملاحظه بوده و به همین دلیل باید تمركز بیشتری بر واردات شكر در نیمه دوم سال صورت گیرد.

قوام‌معنوی ادامه داد: بر اساس اطلاعاتی كه از فعالان و تاجران این حوزه دریافت می‌كنیم، میزان واردات تاكنون به 750 هزار تن مورد نیاز برای شش ماه نخست سال نرسیده است؛ بنابراین اگر واردات به شكل منظم انجام نشود، در ادامه سال احتمال بروز مشكل وجود خواهد داشت.

وی در عین حال درباره وضعیت فعلی بازار شكر گفت: با وجود این نگرانی‌ها، در حال حاضر به دلیل تولید داخلی، شرایط بازار باثبات است و مشكلی در تأمین شكر وجود ندارد. شكر در سامانه بازارگاه موجود است و خرید و فروش آن نیز بدون مشكل انجام می‌شود.

مصرف روزانه شكر حدود 7 هزار تن است
دبیر انجمن تصفیه‌كنندگان شكر خام درباره میزان مصرف شكر در كشور اظهار كرد: بر اساس آمارهای موجود، روزانه حدود 6 هزار و 800 تا 7 هزار تن شكر در كشور مصرف می‌شود و مصرف سالانه نیز حدود 2 میلیون و 500 هزار تن است.

وی با اشاره به اینكه شكر از جمله كالاهای كم‌كشش محسوب می‌شود، گفت: حتی اگر قیمت شكر كاهش پیدا كند، میزان مصرف آن به شكل قابل توجهی افزایش نمی‌یابد؛ چرا كه مصرف این محصول تا حد زیادی ثابت است.

قوام‌معنوی همچنین كاهش قدرت خرید مردم را یكی از عوامل اثرگذار بر میزان مصرف برخی محصولات حاوی شكر دانست و افزود: از ابتدای فصل گرم سال، مصرف محصولاتی مانند بستنی، شیرینی و شكلات افزایش پیدا می‌كند، اما امسال افزایش قیمت‌ها و كاهش قدرت خرید مردم موجب شده است میزان مصرف این محصولات تا حدودی كاهش پیدا كند.

وی در پایان ابراز امیدواری كرد با استمرار تأمین و واردات منظم شكر، بازار این محصول در نیمه دوم سال نیز بدون مشكل و كمبود ادامه پیدا كند.


برنامه «بازار تهران»؛ شنبه تا چهارشنبه ساعت 11 تا 11:55 از رادیو تهران پخش می‌شود.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی radiotehranplus@ جستجو كنید.
علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
بازار تهران