مدیر كل اداره محیط زیست استان سیستان و بلوچستان گفت: باید از ظرفیت رسانههای گروهی؛ برای آگاهسازی و ارتقاء دانش مردم در راستای ضرورت حفاظت از گونههای جانوری مثل خرس سیاه آسیایی؛ استفاده كنیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، داود میرشكاری مدیركل اداره محیط زیست استان سیستان و بلوچستان در گفت و گو با «پارك پردیسان» درخصوص خرس سیاه آسیایی اظهار داشت: این خرس یكی از نادرترین گوشتخواران دنیا است. یكی از زیر گونههای این خرس در دو كشور ایران و پاكستان پراكنده است. سه استان كرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان زیستگاه خرس سیاه آسیایی در ایران هستند. استان سیستان و بلوچستان به دلیل پوشش گیاهی از زیستگاههای مناسب این گونه جانوری است.
وی با تاكید بر اینكه این گونه جانوری ارزش زیبا شناختی بسیار زیادی دارد؛ گفت: رنگ این گونه جانوری سیاه است و و یك لكه سفید V شكل روی سینه دارد. از نظر جُسه كوچكتر از خرس قهوهای است؛ عمر طبیعی خرس در طبیعت 25 سال است و اگر در اسارت رشد كند تا 32 سال هم عمر میكند. خرس سیاه آسیایی همه چیز خوار است یعنی از منابع گیاهی و پروتئینی استفاده میكند.
میرشكاری با اشاره به اینكه خرس سیاه آسیایی یك گونه چتر در اكوسیستم است؛ گفت: گونه چتر اغلب یا یك گونه پرچم است كه حفاظت از آن به نفع سایر گونههای جانوری در طبیعت است.
وی افزود: اكوسیستم به رابطه بین زیستگاهها و موجودات گفته میشود. هر گونهای در یك اكوسیستم خدمات مشخصی ارایه میدهد. خرس سیاه آسیایی با مصرف میوههای درختان جنگلی باعث انتقال و دانه و بذر گیاهان در منطقه میشود و شرایط مطلوبی را برای رشد این گیاهان كه بسیار مفید هم هستند فراهم میكند.
مدیر كل اداره محیط زیست استان سیستان و بلوچستان تصریح كرد: به دلیل تغییرات اقلیمی در زیستگاهها گونههای جانوری برای پیدا كردن غذا و آب وارد جوامع انسانی میشوند. خرس سیاه آسیایی هم برای پیدا كردن غذا به محصولات باغی و یا دامهای روستاهای اطراف زیستگاه خود هجوم میآورد. روستاهایی كه برای گسترش باغها و زمینهای كشاورزی خود وارد زیستگاه این جانوارن شدهاند. با توجه به موقعیت مرزی این استان متاسفانه حیوانات به راحتی شكار میشوند.
این مقام مسئول درخصوص اقدامات محیط زیست در راستای حفظ گونههای جانوری در حال انقراض افزود: گونههای جانوری مثل خرس سیاه آسیایی جزو سرمایههای ما هستند. باید از ظرفیت رسانههای گروهی برای آگاهسازی و ارتقاء دانش مردم در خصوص گونههای جانوری در حال انقراض و ضررت حفظ آنها استفاده كنیم با ارایه آموزشها و آگاهسازی مردم آنها را نسبت به موضوعات محیط زیستی حساس میكنیم و از آنها میخواهیم در حفظ محیط زیست به ما كمك كنند. تامین منابع غذایی مورد نیاز این گونه جانوری و توزیع آن در زیستگاهها از برنامههای حفاظتی محیط زیست این استان است.
میرشكاری تصریح كرد: باید معیشت روستاییان اطراف زیستگاههای این جانوارن به گونهای رقم بخورد كه برای چراندن دامهای خود وارد زیستگاه بومی این جانوارن نشوند. اداره محیط زیست این استان هر ساله درخصوص نحوه برخورد با گونههای جانوری برنامههای آموزشی برای مردم برگزار میكند.
مردم درصورت مشاهده گونههای جانوری مختلف در مناطق مسكونی خود میتواند با شماره 1540 تماس بگیرند تا همكاران ما در اداره محیط زیست این گونههای جانوری را زندهگیری كرده و به زیستگاه خود بازگردانند.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی @tehran360 جستجو كنید.
علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.