گرمازدگی میتواند موجب بیهوشی و حتی مرگ شود
شنوندهی بخشی از گفتگوی برنامهی «كافه سلامت» با دكتر حسن اكبری متخصص آسیب شناسی سلولی و طب ایرانی درباره راه های مقاوم كردن بدن در مقابل گرمازدگی و آلودگیها باشید.
دكتر اكبری گفت: سلولهای بدن ما در بازه ای نسبتا محدود كار میكنند. خداوند كره زمین را طوری قرار داده كه این بازه زمانی را برای ما فراهم میكند.
اگر دمای سلول های بدن ما از 42 درجه سانتیگراد بالاتر رود میمیرند و اگر دمای قلب ما از 37 درجه اُفت كرده و به 30 درجه سانتیگراد برسد، قلبمان دچار بینظمی یا آریتمی شده و از كار میافتد.
او با اشاره به راهپیمایی عظیم اربعین كه چند سالیست در فصل تابستان و گرمای زیاد برگزار میشود گفت: مسئولان آب مورد نیاز زوار را تامین كرده و دمندههایی برای خنك شدن بدن آنها در نظر گرفته اند تا دمای بدن بالا نرود كه در اینصورت امكان بیهوشی و مرگ وجود دارد.
او با اشاره به اصول طب ایرانی-اسلامی درباره آلودگی و گرمازدگی بویژه كتاب قانون ابن سینا گفت: آلودگی منحصر به زمان ما نیست و پیش از این نیز وجود داشته است. گردوغبار و گوگرد حاصل از فعالیت آتشفشان از جمله این آلودگیها است.
6 مورد در طب ایرانی-اسلامی وجود دارد كه بدن انسان را مقاومتر میكند و از بیماریها دور نگه میدارد. هوای سالم؛ تابش نور خورشید به خانه، غذای سالم و...
بسیاری از بیماریهای روماتیسمی كه خودایمنی هستند در نتیجه نبود هوای سالم و نتابیدن نور خورشید به خانهها به وجود میآیند كه میتوان به ام اس، لوپوس، پلیمیوزیت، شوگرن، هاشیموتو، پسوریازیس اشاره كرد.
نور خورشید با سه اشعه ای كه دارد موجب ضد عفونی شدن محیط میشود.
برنامه «كافه سلامت» كاری از گروه دانش و اقتصاد كه شنبه تا چهارشنبه از ساعت 8:00 الی 9:00 از رادیو تهران پخش میشود.
رادیو تهران را روی موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز بشنوید.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.