هدی فلاح، نامزد انتخابی دومین جشنواره رادیویی پژواك از رادیو تهران من كدومه، «مادر» یا «هنرمند؟»

اظهارات هدی فلاح نامزد انتخابی دومین جشنواره رادیویی پژواك از رادیو تهران برای ساخت مستند «من كدومه؟» با موضوع «جمعیت، فرزندآوری و تقویت نهاد خانواده» را بخوانید.

1402/02/17
|
10:19
|

این روزها كاهش جمعیت به یكی از موضوعات جدی و شاید بحرانی تبدیل شده كه به سادگی نمی‌توان از كنار آن گذشت. «جمعیت، فرزندآوری و تقویت نهاد خانواده» از جمله محورهای موضوعی بخش اصلی دومین جشنواره ملی مستند رادیویی بود كه هدی فلاح، نامزد انتخابی دومین جشنواره رادیویی پژواك از رادیو تهران مستندی بر پایه و اساس تقویت نهاد خانواده و فرزندآوری تهیه و تولید كرده كه از نظر داوران به دور نبوده و بی شك ویژگی هایی داشته كه توانسته نامزد انتخابی داوران شود. با او در خصوص داستان و قصه مستندش گفت و گو شده كه در ادامه می‌خوانید:

به گزارش روابط عمومی رادیو تهران؛ هدی فلاح، نامزد انتخابی دومین جشنواره رادیویی پژواك از رادیو تهران درباره مستندش كه برپایه تقویت نهاد خانواده و فرزندآوری استوار شده است، می گوید: مستند "من كدومه؟" با موضوع تقویت نهاد خانواده و فرزندآوری یكی از كاندیداهای بخش اصلی دومین جشنواره رادیویی پژواك است. روزی كه این مستند را ساختم تقریبا یك سال از مادر شدنم گذشته بود. بچه دار شدن به نظر یك اتفاق ساده می آید و آن قدر در اطرافمان هست كه به آن عادت كرده ایم. اما برای مادر تجربه ای كاملا فردی است. تجربه ای كه تا برایت اتفاق نیفتد دركی از آن نداری!
واقعیت این است كه من قبل از مادر شدن حتی بعد از ازدواج هم آدمی بسیار فعال بودم كه كار همه چیز من بودم اما ناگهان همه چیز عوض شد و من در دوگانگی قرار گرفتم كه نمی‌دانستم باید كدام هویت را انتخاب كنم و كدام هستم؟ "مادر" یا "هنرمند؟"
وی در پاسخ به این پرسش كه به نظر خودتان چرا اثر "من، كدومه" از دیدگاه داوران نامزد دومین جشنواره مستند رادیویی دیده و شنیده شد، می گوید: فكر می‌كنم شاید چیزی كه به نظر داوران جذاب آمده است؛ گفتگو و صحنه های كاملا واقعی با همسر، مادر و آدم های اطرافم به عنوان دنیای بیرون قصه در كنار تخیلاتم به عنوان دنیای درونی‌ام است.

فلاح یادآوری می‌كند: ساخت این مستند حدود یك ماه طول كشید، اگر چه من خیلی فیلم می بینم و عموما حافظه خوبی در به خاطر سپردن قسمت‌های مختلف فیلم دارم، اما چون باید از صدای فارسی و فیلم های دوبله شده استفاده می‌كردم، پیدا كردن آرشیو آن كمی مشكل بود.

علاوه بر این؛ بخش دیگر بازسازی معاینه پزشك قلب بود كه سال گذشته انجام داده بودم و مصنوعی شدن فضای آن به شدت می توانست به كار ضربه بزند، اما همراهی های دكتر نیلوفر سمیعی كه در آن مقطع برای یك روز از آمریكا آمده بود تا بیمارهایش در بیمارستان قلب شهید رجایی معاینه كند، شگفت انگیز بود. او به من گفت كه تا زمانی كه قلبم را اكو نكند نمی تواند در فرآیند بازسازی شركت كند. چون حتما باید خودش ببیند كه قلبم سالم است! ادامه كار كه خیلی سخت بود، مباحثه با مادرم بود كه برایم مهم بود، كه واقعی و طبیعی از كار در بیاید.

تهیه كننده رادیو تهران در پایان خاطرنشان می كند: به نظرم دو چیز می تواند مستند را شنیدنی كند اول طراحی یك خط دراماتیك و در مرحله دوم وفاداری به واقعیت است. ممكن این دو در حالت عادی در تضاد با هم به نظر برسند اما به نظر من دنیای اطراف ما پر از خطوط دراماتیك و قصه است كه می توان آن را استخراج كرد.

اختتامیه دومین جشنواره ملی مستند رادیویی پژواك با هدف شناسایی و معرفی استعدادهای حوزه مستند، 18 اردیبهشت ماه در سالن همایش‌های بین‌المللی صداوسیما برگزار می‌شود. مخاطبان می توانند رادیو جشنواره را روی موج اف.ام ردیف 95,5 مگاهرتز بشنوند.

دسترسی سریع