گزارشی از مناظره‌های انتخاباتی معاونت صدای رسانه ملی/ «پاستور 14» روی موج رادیو

این روزها شاهد رقابت تنگاتنگ نامزدهای ریاست جمهوری هستیم و مناظره‌های انتخاباتی روز به روز چالشی‌تر می‌شود.شما می‌توانید هر روز مناظره‌های انتخاباتی رادیو را در برنامه «پاستور 14» كه هر روز از یك شبكه رادیویی روی آنتن می‌رود، دنبال كنید.

1403/04/02
|
13:17
|

به گزارش روابط عمومی رادیو تهران، این برنامه علاوه بر پخش صوتی، در قالب تصویر هم از ایران صدا تقدیم مخاطبان می شود، این اقدام در راستای پاسخگویی به نیاز مخاطبان برای دنبال كردن مناظره‌ها صورت گرفته است تا در اختیار افرادی قرار بگیرد كه علاقه مند به تماشای تصاویر مناظره هستند.
تمامی شبكه‌ها در این مناظره انتخاباتی حضور فعال دارند و هر شبكه با توجه به ماموریت و رسالت خود، با یك موضوع، مناظره‌ها را برگزار می‌كند تا فرصتی فراهم شود، نمایندگان جزئی‌تر وارد مسائل شوند و نظراتشان را بیان كنند. روزی كه ما برای تهیه گزارش در استودیو هشت حضور یافتیم؛ سیدحسین حسینی مجری مناظره بود و مهمانان علی علیزاده نماینده ستاد انتخاباتی محمدباقر قالیباف، سعید نورمحمدی نماینده ستاد انتخاباتی مسعود پزشكیان، مرتضی خلفی‌زاده نماینده ستاد انتخاباتی علیرضا زاكانی و میثم جعفری نماینده ستاد انتخاباتی سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی در استودیو حضور داشتند. برای آشنایی بیشتر در این گزارش با برخی از دست اندركاران مناظره انتخاباتی «پاستور 14»گفت و گو شده كه در ادامه می‌خوانید:

ایجاد رقابت سالم در مناظره
سیدوحید موسوی، مسئول مناظره انتخاباتی «پاستور 14» معاونت صدای رسانه ملی با تاكید بر این كه مناظره‌های انتخاباتی نمایندگان نامزدها هر روز از یك شبكه رادیویی روانه آنتن می‌شود، عنوان می‌كند: شنوندگان می‌توانند مباحث مناظره‌ها را در حوزه‌های مختلف و متناسب با مأموریت و رسالت شبكه‌های رادیویی دنبال كنند. تلاش ما در رادیو ایجاد رقابت سالم میان نمایندگان نامزدهای ریاست جمهوری برای مباحث مناظره است.
وی در پاسخ به این پرسش كه پرسش‌های نمایندگان نامزدها بر چه اساسی طراحی شده است؟ گفت: سوالات توسط خود شبكه‌ها طراحی شده و ضمن بررسی در ستاد انتخابات معاونت صدا به ستاد انتخابات سازمان ارسال و تائید نهایی گرفته شده است. نامزدها محورها و سوال‌ها را در اختیار دارند تا بر مبنای آن نمایندگان خودشان را در حوزه های مختلف معرفی كنند. هر شبكه ای با توجه به رویكردهایی كه دارد، مجری خاص خودش را كه در حوزه میزگردی و گردش بحث، توان دارد، معرفی كرده است.
موسوی ادامه می دهد: تصمیم بر این بود كه شبكه‌ها مشاركت حداكثری در این برنامه داشته باشند. بی‌شك رویكردهای حوزه فرهنگ را رادیو فرهنگی‌ها بیشتر اشراف دارند، یا این كه حوزه سیاست داخلی را رادیو تهرانی‌ها تخصص بیشتری دارند و...
مسئول مناظره های معاونت صدا درباره این كه آیا تمامی نمایندگان نامزدها در این برنامه حضور دارند یا خیر؟ عنوان می‌كند: ما از تمامی ستادها دعوت به عمل می‌آوریم و از آنها خواسته می‌شود كه نماینده شان را بفرستند، ستادهایی كه نماینده نمی‌فرستند صندلی آنها خالی است و این فرصت را از دست می‌دهند. امیدواریم انتخابات یك فضای رقابتی باشد و یك انتخاب اصلح داشته باشیم.

پخش تصویری مناظره‌ها از ایران صدا
مهدی شاملو، مدیر پایگاه رادیویی ایران صدا كه بخش تصویری این برنامه را بر عهده دارد، می‌گوید: یكی از برنامه‌های اصلی معاونت صدا در حوزه انتخابات برنامه مناظره انتخاباتی«پاستور 14 » است كه به صورت متمركز در معاونت صدا تولید و بر اساس موضوع هر قسمت از این برنامه كه در مجموع 10 قسمت است، علاوه بر پخش از شبكه تخصصی به صورت صوتی و رادیویی، به صورت تصویری از شبكه ایران‌صدا و برنامه نرم افزار كاربردی ایران‌صدا پخش می‌شود.
وی با بیان این كه ایران‌صدا سایر برنامه‌های مهم انتخاباتی شبكه‌ها را پوشش می‌دهد، می‌افزاید: مخاطبان همزمان با پخش زنده از رادیو، به صورت تصویری هم می‌توانند برنامه های انتخاباتی را ببینند. این فعالیت بخش تصویری ایران‌صدا است كه محتوای آن به صورت اختصاصی در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد. فعالیت دیگر ایران‌صدا مانند تلوبیون برای 6 نامزد، 6 كانال رادیویی در نظر گرفته شده است و 6 صفحه اختصاصی، نمایندگان می توانند وارد صفحه اختصاصی خودشان شوند، یك كانال رادیویی دارند كه 24 ساعته می‌توانند محتوای رسمی تولید شده در سازمان و محتوایی كه خودشان تدارك دیده اند را بشنوند. «گفت وگوی ویژه خبری»، «صف اول مناظرات» و... جاهای مختلفی كه حضور داشته اند را به صورت تفكیك شده بشنوند.
شاملو یادآوری می كند: ویژگی ایران‌صدا این است كه مخاطبان می‌توانند حین انجام كارهای روزمره به صورت صوتی از طریق تلفن همراه برنامه ها را دنبال كنند. اكثر محتوای تولید شده هم جنس اش صدا پایه است و شنیدن آنها كفایت می كند، جز مستندهایی كه توسط خود نامزدها تهیه شده است.

شفاف‌سازی موضع نامزدهای انتخاباتی
حسین ماكنعلی، تهیه كننده برنامه «پاستور 14» با تاكید بر این كه هدف اصلی این برنامه حضور هر چه بیشتر مردم در انتخابات و شفاف‌سازی موضع نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری دوره چهاردهم برای مخاطبان رادیو است، بیان می‌كند: محور اصلی برنامه بر اساس رویكردهایی كه نامزدهای انتخابات چهاردهم به مردم در حوزه‌های مختلف اقتصاد، زنان و خانواده و سیاست و... اعلام می‌كنند در نظر گرفته می‌شود. بر اساس تصمیم‌گیری ستاد انتخاباتی معاونت صدا، این مناظره مشترك با 10 سرفصل دنبال می‌شود كه هر سرفصل مرتبط به یك شبكه رادیویی است. برنامه با رادیو گفت وگو شروع شد، برنامه‌های رادیوهای فرهنگ و ایران اجرا شد و امروز رادیو تهران با موضوع راهبرد‌ها و راهكار‌های پویاسازی فضای سیاسی و انسجام ملی در مناظره انتخاباتی روی آنتن رفت.

وی درباره انتخاب موضوع‌های برنامه هر شبكه رادیویی توضیح می‌دهد: موضوعات بر اساس سرفصل‌های شبكه‌ها تعریف شده است؛ برنامه رادیو گفت و گو بر مبنای رویكردی كه دنبال می‌كند با رویكرد سیاست خارجی پخش شد. رادیو فرهنگ با موضوع مسائل فرهنگی، رادیو ایران در حوزه زنان و خانواده و رادیو تهران با موضوع مسائل سیاسی داخلی روی آنتن رفت. رادیو معارف در حوزه سبك زندگی، رادیو اقتصاد بر مبنای رویكرد اقتصادی، رادیو سلامت در حوزه نظام سلامت، رادیو ورزش در حوزه مسائل ورزشی، رادیو نمایش در قالب هنر و رادیو جوان هم بحث جوانان و رویكردهای دولت آینده را دنبال می‌كنند.
ماكنعلی با اشاره به این كه تیم برنامه‌ساز این برنامه باید به رویكردهای روز، حوزه انتخابات و سیاست اشراف داشته باشند، می‌افزاید: یك تیم عهده‌دار برنامه است؛ یك تهیه كننده واحد بر این برنامه انتخاب شده بهتر كه متمركز باشد، چرا كه رویكرد از صفر تا صد مشخص است. اگر هر روز یك نفر و یك تیم می‌آمد رویكردها تغییر می‌كرد و...

رعایت عدالت محوری
سیدحسین حسینی، مجری رادیو تهران با تاكید بر رعایت عدالت‌محوری خاطرنشان می‌كند: این دوره از انتخابات با توجه به مناظره‌هایی كه ایده‌پردازی شد، از رادیو هم پخش می‌شود. هر شبكه ای مجری مدنظر خودش را معرفی كرده است. به عنوان مجری رادیو تهران اجرای برنامه را بر عهده دارم. به نظرم یكی از دلایل انتخابم سابقه اجرای 26 ساله برنامه‌های چالشی است كه در رسانه اجرا كردم، از برنامه «پیك بامدادی» گرفته تا «بحث نیمروزی» و «پارك شهر» و.. در اجرای برنامه انتخاباتی در این شرایط، مجری باید به رعایت عدالت پایبند باشد، حقوق نمایندگانی كه از طرف نامزدها شركت كرده اند را رعایت كند. به نظرم یك مجری باید توانایی مدیریت احتمالی چالش‌هایی كه ناخواسته در برنامه زنده به وجود می‌آید را داشته باشد.
وی با اشاره به وظایفی كه بر عهده مجری است، می‌گوید: اجرای برنامه انتخاباتی حساسیت‌های خاص خودش را دارد، طبیعتا باید بر موضوع رعایت عدالت بیشتر دقت داشته باشیم. به نوبه خودم درباره موضع نامزدها كه تا امروز صحبت شده در رسانه‌های مختلف؛ مكتوب، صوتی و تصویری مطالعه كرده ام. موضع نامزدهای انتخاباتی را می دانم و كاملا به آنها آشنا هستم، امروز هم جدی‌تر با نمایندگان صحبت می‌كنیم.

تمركز بر اولویت‌های كشور
هدی فلاح، عضو اتاق فكر برنامه های انتخاباتی رادیو تهران عنوان می‌كند: سه تا موضوع به ما پیشنهاد داده شد؛ پویاسازی فضای سیاسی، انسجام ملی و راهبردهای اصلی كه قرار بود در این سه حوزه سوال‌ها طراحی شود. با توجه به این كه سوال‌ها برای رادیو تهران طراحی می‌شد، بر استان تهران متمركز بودیم. پرسش‌ها با حضور حداقل 11 كارشناس كه عموما از جوانان بودند، در اتاق فكر طراحی شد. در طراحی سوالات مهم بود كه چه چیز در اولویت جوانان و چه چیزهایی اولویت كشور قرار گیرد و برای ما مهم است كه در نهایت 30 سوال طراحی شد.

مخاطبان می‌توانند برنامه «پاستور 14» را تا چهارشنبه 6 تیرماه از ساعت 13 تا 16 از رادیو دنبال كنند. رادیو سلامت شنبه دوم تیر ماه، با محوریت نظام سلامت و بررسی راهبرهای دولت آینده به سمع مخاطبان می‌رسد. رادیو نمایش این برنامه را یكشنبه سوم تیر با موضوع هنر تقدیم مخاطبان می‌كند و رادیو ورزش دوشنبه چهارم تیر با موضوع ورزش و بررسی راهبردهای دولت آینده پخش خواهد كرد و رادیو جوان چهارشنبه 6 تیر ماه، با موضوع جوانان به مدت 210 دقیقه پخش می‌شود.


مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع