به مناسبت درگذشت محمدعلی بهمنی؛ شاعر معاصر: محمدعلی بهمنی شاعر نبود؛ او با شعر زندگی می‌كرد+ گوشه‌ای از زندگینامه با صدای بهروز رضوی

استاد محمدعلی بهمنی درگذشت؛ خبری كه همه دوستداران و علاقمندان به شعر معاصر را در غمی پر سكوت فرو برد.

1403/06/10
|
09:40
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، ایران مهد هنر و تمدن است و آوازه هنرمندان نامدارش عالمگیر شده است، استاد محمدعلی بهمنی از جمله نامدارانی بود كه با شعر و ادبیات ایران زمین گره خورده و ترانه ها و غزل‌هایش كه نگاهی انسان‌دوستانه و فهمی اجتماعی دارند؛ در اذهان ما یادگار و ماندگار شده است.

حمیدرضا صحراگرد مدیر شبكه رادیویی تهران به منظور ارج نهادن به شخصیت والای هنرمند بزرگ معاصر استاد محمدعلی بهمنی ، روز دوشنبه 27 آبان سال 1398 از وی در مراسمی تقدیر كرد.

مدیر شبكه رادیویی تهران در این مراسم ضمن تقدیر از عوامل برنامه «كتاب شب» برای بازخوانی كتاب «روزگار من و شعر» گفت: از تمام دوستانی كه زندگی‌نامه استاد بهمنی به كوشش احمد امیرخلیلی شاعر جوان و مستعد و خوانش استاد رضوی را در راستای معرفی فرهنگ و خاك كشور عزیزمان، آماده كرده اند تشكر می‌كنم. این اثر برای مدت‌ها و نسل‌های بعدی قابل بهره برداری و استفاده است. رمان شصت و سه روایت از زندگی استاد بهمنی به زیبایی نگارش شده است.

شبكه رادیویی تهران در آبانماه سال 98؛ به مناسبت هفته كتاب و كتابخوانی و در راستای بهره‌مندی از ظرفیت مفاخر فرهنگی و هنری كشور و انتقال دستاوردها و آفرینش‌های این گنجینه‌های ارزشمند به مخاطبان؛ كتاب «روزگار من و شعر- شصت و سه روایت از زندگی استاد فرزانه، محمد علی بهمنی» را در قالب مجموعه ارزشمند «كتاب شب» با صدای استاد بهروز رضوی روایتگری و خوانش داستانی كرد.

كتاب «روزگار من و شعر» كه به كوشش احمد امیرخلیلی، شاعر جوان و مستعد، تهیه شده شامل روایت‌هایی از زندگی استاد بهمنی است كه از طریق گفتگو و جستجو در وقایع زندگی شاعر، به صورتی متنوع فراهم آمده و سعی شده است وقایع و ماجراهای زندگی شاعر، از كودكی تا سنین پختگی و اوج ادبی به صورتی سلسله‌وار، تنظیم و به مخاطبان ارایه شود.

زنده یاد استاد محمدعلی بهمنی در این روایت، از خانواده، شهرهای محل سكونت، چگونگی شاعر شدن و كسانی كه در زندگی‌اش نقش داشتند سخن گفته است؛ نامدارانی همچون: فریدون مشیری، احمد شاملو، علی باباچاهی، عمران صلاحی، علیرضا طبایی، حسین منزوی، بهروز رضوی، جلال سرفراز، بابك بیات، قیصر امین پور، شفیعی كدكنی، حبیب محبیان، فریدون شهبازیان، پرویز پرستویی، عماد رام، حسین آهی، اخوان ثالث، دولت آبادی، آتشی و افراد دیگری كه با آنها در مقاطع گوناگون زندگی، مراوده و ماجرا داشته است.

بهمنی شاعر نیست با شعر زندگی می‌كند
در ادامه این مراسم احمد امیرخلیلی مولف كتاب «روزگار من و شعر» گفت: من در سالهایی كه كنار استاد بهمنی بودم سعی كردم این قصه ها برای ما بماند. استاد بهمنی شاعر نیست، بلكه در حساس ترین شرایط زندگیش با شعر زندگی می كند..

دانه دانه شعرهای محمدعلی بهمنی تاریخ دارد
در ادامه این مراسم استاد بهروز رضوی راوی خوش سخن قصه ها و از گویندگان پیشكسوت با بیش از 54 سال گویندگی رادیو كه خیلی‌ها دوستش دارند و صدایش یادآور خاطرات لحظطات زیبایی از زندگیشان است درباره بهمنی گفت: رفاقت با بهمنی یكی از افتخارات من است. بهمنی گرم و دلپذیر است، دانه دانه شعرهایش تاریخ دارد و به ترتیب تاریخ با زندگی نامه او آشنا می‌شویم.
استاد رضوی افزود: من با بهمنی خاطرات خوشی دارم، شاعر باید شنیده شود. ما بارها و بارها برای شنیدن شعرهای بهمنی خیابان ها را درنوردیدیم.خیلی از شعرها در شب‌های شعر و انجمن‌ها خوانده نمی‌شد، ما در پشت كوچه‌ها و خیابان‌ها قدم می‌زدیم و به شعرهای بهمنی گوش می‌كردیم، من 70 درصد از شعرهای بهمنی را در خیابان‌ها شنیده ام.

درباره استاد محمدعلی بهمنی بیشتر بدانیم:
استاد محمدعلی بهمنی، شاعر پرآوازه ایرانی، در سال 27 فروردین 1321 در دزفول به دنیا آمد. او از كودكی در فضایی ادبی رشد كرد؛ مادری كه به زبان‌های فرانسوی و عربی تسلط داشت و شاهنامه و اشعار حافظ و سعدی را برای فرزندانش می‌خواند، تأثیر بسزایی بر شكل‌گیری روح شاعرانه‌ی او داشت.
پدر استاد بهمنی، او را به جای مدرسه به چاپخانه برد. در ده سالگی، در چاپخانه‌ی "تابان" مشغول به كار شد و همین‌جا بود كه با فریدون مشیری، شاعر نامدار، آشنا شد. مشیری استعداد شاعری استاد بهمنی را تشخیص داد و اولین شعر او در همین سن كم در مجله‌ی "روشنفكر" به چاپ رسید.
پس از آن، استاد بهمنی به فعالیت‌های ادبی خود ادامه داد و از سال 1345 با رادیو همكاری كرد. او همچنین در سال 1374، صفحه‌ی "تنفس در هوای شعر" را در هفته‌نامه‌ی ندای هرمزگان راه‌اندازی كرد. استاد بهمنی از سال 1352 در بندرعباس ساكن شد . او علاوه بر شاعری، به چاپ و نشر كتاب نیز علاقه‌مند بود و انتشارات "چی‌چی‌كا" را در بندرعباس تأسیس كرد.
استاد محمدعلی بهمنی شاعر و غزلسرای معاصر كشورمان جمعه 9 شهریور 1403 به دلیل عارضه مغزی جهان فانی را بدرود گفت و به دیار باقی شتافت.


مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.




دسترسی سریع