رهبر انقلاب فرمودند: آمریكاییها بدانند با تهدید در برابر ایران به جایی نمیرسند و دیگران هم بدانند كه اگر خباثتی از آنها سر بزند سیلی سختی خواهند خورد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران به نقل از خبرگزاری فارس، سخنرانی نوروزی حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی، صبح روز، جمعه اول فروردین 1404 با حضور اقشار مختلف مردم تهران و جمعی از مسئولان در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار شد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در اولین روز سال نو در دیدار با هزاران نفر از قشرهای مختلف مردم، سنت ایرانیان مبنی بر آغاز سال نو با دعا و توسل و اجتماع در مراكز متبرك را نشانه نگاه معنوی ملت به عید نوروز خواندند و با تبیین آثار دعا و استقامت در پیروزیهای بزرگ جبهه حق در طول تاریخ، سال گذشته را سال صبوری، ایستادگی و بروز قدرت معنوی مردم ایران برشمردند و با آرزوی سالی مبارك برای همه ملت، وظایف مردم و دولت را در تحقق شعار سال یعنی «سرمایهگذاری برای تولید» و بهبود اوضاع اقتصادی و معیشتی تبیین كردند.
حضرت آیتالله خامنهای همچنین با اشاره به نفرت عمومی ملتها از جنایات رژیم بیرحم صهیونی، زبان تهدید را در مقابل ملت بزرگ ایران زبانی بیثمر و شكستخورده دانستند و افزودند: ملتها و مراكز جبهه مقاومت از جمله ملت فلسطین، لبنان و یمن با انگیزههای درونی و ایمانی به ایستادگی در مقابل رژیم فاسد و فاسق صهیونیستی مشغولند.
رهبر انقلاب در آغاز سخنانشان با اشاره به شكست دشمنان در دور كردن مردم از معنویات، این ایام را متعلق به امیرالمؤمنین یعنی قله رفیع عدالت، تقوا و گذشت خواندند و افزودند: ملت ایران و ملت های مسلمان برای استفاده از درس های حضرت علی (ع) به عنوان برترین انسانها بعد از پیامبر(ص)، به نهج البلاغه مراجعه كنند و فعالان عرصه فرهنگی به مطالعه و آموزش این كتاب عظیم توجه ویژه داشته باشند .
ایشان شبهای قدر را فرصتی مغتنم برای دعا و تضرع به درگاه حق دانستند و افزودند: هر ساعت از این شبها ارزش یك عمر را دارد و توجه و توسل به ائمه و دعای مردم به خصوص جوانان میتواند سرنوشت آنها و سرنوشت زندگی یك ملت را تغییر دهد.
رهبر انقلاب با استناد به آیات قرآنی، استجابت دعا و آثار آن را در زندگی دنیوی و اخروی، حتمی دانستند و افزودند: البته به شرطی كه خودمان مانعی در اجابت دعا ایجاد نكرده باشیم.
رهبر انقلاب سیره پیامبران در مواجهه با مشكلات را «توسل ، دعا و استقامت» خواندند و افزودند: پروردگار اجابت دعای حضرت موسی را به ایستادگی و صبوری و امید منوط كرد و سرانجام نیز بنی اسرائیل كه از آزار مستمر فرعونیان به تنگ آمده وهزینه های فراوان داده بودند با چشمان خود نابودی آنها را دیدند.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به هزینه های همیشگی جبهه حق در مبارزه با جبهه باطل افزودند: باید به حوادث سال 1403 با این چشم نگاه كنیم كه در مبارزه حق و باطل، پیروزی به طور قطع با جبهه حق است اما در این مسیر باید هزینه داد همچنانكه این سنت الهی در دفاع مقدس نیز جاری بود.
ایشان با اشاره به از دست دادن شخصیتهای بزرگ ایرانی و لبنانی در حوادث سال گذشته، سرانجام قطعی تحمل این حوادث تلخ و «استقامت و استعانت از پروردگار» را شكست دشمنان بویژه رژیم فاسد، فاسق و خبیث صهیونیستی خواندند و تأكید كردند: در سال سخت 1403، قدرت معنوی، صبوری، شهامت و رشادت ملت بروز درخشانی یافت.
حضرت آیتالله خامنهای بدرقه حماسی پیكر شهید رئیسی، حضور كمنظیر در نماز جمعه نصر با وجود تهدیدات دشمن، حضور پرانگیزه در انتخابات ریاست جمهوری و تشییع پرمعنای شهید هنیّه و دیگر سرداران شهیدِ حملات رژیم صهیونیستی را جلوههایی از قدرت و روحیه معنوی ملت برشمردند و افزودند: راهپیمایی تاریخی 22 بهمن، نقطه اوج این روند بود كه وفاداری ملت ایران به انقلاب اسلامی و علاقمندی مردم به جمهوری اسلامی را به رخ همه گردنكشان و منافقان عالم كشید و ملت ایران را به دنیا شناساند.
ایشان، درك ویژگیها و هویت ملت را در داخل كشور نیز ضروری دانستند و افزودند: احاطه مشكلات اقتصادی و معیشتی میتواند هر مردمی را افسرده و ناامید كند اما ملت قوی و رشید ایران، با وجود همه مشكلات در سال گذشته وارد میدان شد و از نظام اسلامی دفاع كرد.
رهبر انقلاب همچنین حادثه معدن طبس و جانباختن بیش از 50 نفر از كارگران معدن را از حوادث تلخ سال 1403 خواندند و در زمینه كار و تلاش مردم در عرصه عمران و آبادانی و پیشرفت افزودند: مردم و فعالان اقتصادی در این زمینه كم نگذاشتند و در همین چند ماه اخیر هم طرحهای كوچك و بزرگ فراوانی افتتاح شده كه البته باید ادامه و گسترش یابد.
حضرت آیتالله خامنهای علت توجه مكرر به مقوله تولید در شعار سالهای اخیر را تأثیر اساسی تولید در بهبود اوضاع اقتصادی كشور و معیشت مردم برشمردند و به تبیین وظایف مردم و سه قوه -بویژه دولت- برای تحقق شعار سال نو یعنی «سرمایهگذاری برای تولید» پرداختند.
ایشان با انتقاد از كسانیكه با شنیدن نیاز تولید به سرمایهگذاری، ذهنشان به سمت سرمایهگذاری خارجی میرود، گفتند: منظور ما سرمایهگذاری داخلی و جهتگیری نقدینگیِ در اختیار مردم به سمت تولید است كه متأسفانه امروز بیشتر درراه خرید سكه و ارز و زمین صرف و مشكلآفرین میشود.
رهبر انقلاب هر نوع سرمایهگذاری كوچك و بزرگ را در امر تولید، مفید و ضروری دانستند و گفتند: همه مردم چه كسانیكه پول و امكانات محدودی برای ایجاد تولیدیهای كوچك دارند و چه فعالان بزرگ اقتصادی، داراییهای خود را در تولید سرمایهگذاری كنند.
حضرت آیتالله خامنهای، زمینهسازی و تسهیل سرمایهگذاری مردم را مهمترین وظیفه دولت در روند تحقق شعار سال خواندند و افزودند: سرمایهگذاری نیازمند تضمین امنیت است و سه قوه باید در این زمینه كاملاً فعال و جدی باشند.
ایشان با اشاره به افراط و تفریط در موضوع نظارت گفتند: گاهی هیچ خبری از نیروهای نظارتیِ «دستگاهها، دولت و قوه قضائیه» نیست و گاهی چنان سخت می گیرند كه عملاً كار انجام نمیشود.
حضرت آیتالله خامنهای «ثبات قوانین و مقررات» و «كوتاهشدن فرایند صدور مجوزهای كسب و كار» را دو اقدام ضروری دیگر برای تحقق شعار سال برشمردند و گفتند: دولت به تحقق این وظایف، سرعت عمل دهد.
رهبر انقلاب «جلوگیری از واردات كالاهای مشابه تولید داخل» و «اعلام راههای سرمایهگذاریهای مردمی از زبان مسئولان و فعالان اقتصادی» را دو اقدام لازم دیگر دانستند و گفتند: مسئولان كشور به بهبود اوضاع معیشتی مردم مصر هستند اما این مسئله فقط با اقدامات حمایتی محقق نمیشود و نیاز به كارهای ریشهای دارد كه سرمایهگذاری یكی از آنهاست.
ایشان در بخش دیگری از سخنانشان به بیان چند نكته درباره سخنان متعدد مسئولان آمریكایی پرداختند.
حضرت آیتالله خامنهای با تأكید بر اینكه آمریكاییها بدانند كه در مواجهه با ایران هرگز با تهدید به جایی نخواهند رسید، گفتند: آنها و غیر آنها بدانند كه اگر خباثتی نسبت به ملت ایران انجام دهند، سیلی سختی خواهند خورد.
ایشان در بیان نكتهای دیگر، تعبیر سیاستمداران آمریكایی و اروپایی از مراكز مقاومت به نیروهای نیابتی ایران را اشتباهی بزرگ و موجب اهانت به این گروهها خواندند و افزودند: نیابتی یعنی چه؟ ملت یمن و مراكز مقاومت در منطقه برای ایستادگی در برابر صهیونیستها انگیزه درونی دارند و جمهوری اسلامی ایران نیز احتیاجی به نایب ندارد و نظر ما و نظر آنها معلوم است.
رهبر انقلاب استقامت و مقاومت در مقابل خباثتها و ظلمهای رژیم صهیونیستی را امری ریشهدار در منطقه خواندند و افزودند: در آغاز غصب فلسطین نیز یكی از كشورهایی كه در خط مقابله با ظلم قرار داشت، یمن بود كه حاكم آن روز یمن با شركت در اجتماعی بینالمللی با غصب فلسطین مخالفت كرد.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به گسترش اعتراضها در برابر جنایات رژیم بیرحم صهیونی به ملتهای غیرمسلمان و تظاهرات مردمی و دانشجویی در آمریكا و كشورهای اروپایی، گفتند: دولتمردان غربی نمیخواهند این واقعیات را ببینند و مواضع ملتهای خود را بفهمند؛ بنابراین سراغ كارهایی همچون قطع بودجه دانشگاهی میروند كه دانشجویان آن به نفع فلسطین تظاهرات كردهاند كه البته این هم جلوهای از ادعاهای آنها در زمینه گردش آزاد اطلاعات، لیبرالیسم و حقوق بشر است.
ایشان با تأكید بر مخالفت ملتها با خباثتهای رژیم صهیونیستی و مقاومت در برابر آن به هر شكل ممكن، افزودند: جمهوری اسلامی ایران نیز در مقابل این خباثتها محكم ایستاده و مواضع و روش همیشگی خود را با صراحت اعلام كرده است كه از مبارزین فلسطینی و لبنانی مدافع كشور خود حمایت میكند.
رهبر انقلاب اسلامی بار دیگر در پاسخ به تهدیدهای بدخواهان ایران تأكید كردند: ما هیچگاه آغازكننده برخورد و درگیری با این و آن نبودهایم اما اگر كسی با خباثت ، درگیری را شروع كند بداند كه سیلیهای سختی خواهد خورد.