شبكه رادیویی تهران از برنامه «چراغ» جزئیات برداشت از صندوق ذخیره ارزی با اجازه رهبر انقلاب برای ساخت 2 واكسن جدید را تشریح كرد.
دكتر علیرضا مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشكی در گفت وگو با برنامه «چراغ» رادیو تهران گفت: آخرین میكروبی كه ما بر علیه آن واكسیناسیون را انجام دادیم، میكروبی به نام “هموفیلوس آنفلوآنزا” است كه در اصطلاح مننژیت گفته می شود، بچه ها به این بیماری مبتلا می شوند و مرگ و میر و عوارض زیادی ایجاد می كنند.
بنابراظهارات مرندی، واكسن هایی كه امیداوریم خودمان بسازیم، واكسن “پلوموكوك” و یك میكروبی است كه ایجاد ذات الریه می كند. این واكسن مقدمات ساخت آن در حال انجام است كه در كشور تولید شود، همچنین واكسن “روتاریسون” دو واكسن در كشور كه در حال تلاش برای ساخت آن هستیم.
رئیس فرهنگستان علوم پزشكی با اشاره به اینكه رهبر انقلاب اجازه دادن كه صد میلیون دلار از صندوق ذخیره ارزی برای ساخت و تولید این دو واكسن برداشته شود، گفت: اوایل انقلاب وضعیت به طوری بود كه تعداد پزشكان براساس آمار نظام پزشكی بین دوازده تا چهارده هزار نفر و كمتر از پانزده هزار نفر بودند. در آن زمان تعدادی از پزشكان به دلیل انقلاب و جنگ از ایران رفتند و چند هزار پزشكی هم از قبل از انقلاب درایران از هندوستان، پاكستان و بنگلادش فعال بودند كه از قضا بیشتر آنها پزشك هم نبودند و لیسانس پزشكی داشتند.
برای جذب و آموزش پزشكی در داخل كشور سال ها پیش من یك لایحه ای را به مجلس ارائه كردم كه بر مبنای آن تمام دانشكده های گروه پزشكی از وزارت علوم جدا و در وزارت بهداری آن زمان ادغام شد و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكی تشكیل شد، بلافاصله درتمامی استان های كشورحد اقل یك دانشگاه علوم پزشكی تاسیس كردیم و این دانشجو ها را در همان جا آموزش دادیم.
وزیر اسبق بهداشت با اشاره به اینكه اوایل انقلاب به دلیل توانمندی ها محدود بود تعداد زیادی از بیماران را برای جراحی های گوناگون حتی درمان ناباروری مجبور بودیم به خارج اعزام كنیم و علاوه بر ده ها میلیون دلار هزینه و مشكلات فرهنگی هم داشت، اظهار داشت : سال 1366 من رشته های فوق تخصصی گوناگون را كه شامل 27 رشته در كل كشور در شاخه های كودكان، داخلی و جراحی ها تاسیس كردم و در مدت چند سال تعداد زیادی فوق تخصص داشتیم و در تمام دانشگاه های علوم پزشكی فعال هستند و این روزها همه استان ها از نظر پزشكان فوق تخصص خودكفا شدند.