معاون كل وزارت بهداشت در گفتگوی زنده با رادیو تهران برنامه «پارك شهر» گفت: بخش عمده 500 میلیون یورو در اختیار بیمه قرار گرفته است
ایرج حریرچی درباره وضعیت 500 میلیون یورویی كه برای دارو و تجهیزات تخصیص داده شده است، اظهار كرد: بخش عمده این مبلغ در اختیار قرار گرفته است كه با توجه به زنجیره مالی كه در حوزه دارو وجود دارد، در اختیار سازمان بیمه قرار گرفته كه سازمان بیمه هم در اختیار بیمارستانها و داروخانههایی كه خرید خدمت كرده میگذارند كه در بخش دولتی گردش خزانه دارند سپس آنها به شركتهای پخش و تولیدكنندگان میدهند كه كمی زمان بر است.
وی در ادامه افزود: با دستور قاطع وزیر بهداشت، هیئتی مسئولیت رصد و پیگیری این روند را بر عهده دارند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف برخوردهای قانونی لازم صورت خواهد گرفت.
حریرچی درخصوص قیمت داروها نیز گفت: خوشبختانه در حوزه دارو با توجه به نوسانات ارزی و تورمی كه داشتیم با اختصاص ارز 4200 تومانی و مدیریت بسیار خوب بازار، در سطح ارائه دارو كنترل كردیم و مشكلی نداشتیم.
معاون كل وزارت بهداشت در مورد صدور مجوز برای برخی از كالاهای وارداتی نیز عنوان كرد: این بحث پیچیدهای است و درخصوص كالاهای مشابه با قیمت مشابه، حتما ترجیح ما كالای ایرانی است مگر اینكه از واردات بخواهیم به عنوان اهرم كنترل بازار استفاده كنیم و در مواردی كه در كالاهای اساسی دچار نوسان قیمت شویم، ناچاریم با واردات بازار را تنظیم كنیم.
ممنوعیت واردات داروهای مشابه داخلی
معاون كل وزارت بهداشت با اشاره به اقدام اخیر وزیر بهداشت، گفت: دكتر نمكی در اقدامی جدید و با هدف تقویت تولید داخل، واردات داروهای مشابه داخلی را ممنوع اعلام كردند.
وی گفت: در دو سه دهه گذشته اجازه واردات به داروهای مشابه داخلی هم، در حد 5 تا 10 درصد داده میشد كه در حال حاضر با هدف حمایت از تولید داخل ممنوع شده و درخصوص داروی داخلی كه میزانش هم به اندازه كافی باشد به هیچ وجه اجازه واردات نخواهیم داد كه این موضوع از مهرماه گذشته عملیاتی شده و در سه ماه اخیر نیز به طور جدی نهادینه شده است.
در حوزه دارو خودكفا هستیم
حریرچی در پایان بیان كرد: خوشبختانه ما در حوزه دارو خودكفا هستیم و فقط برخی مواد جانبی مثل مقوا برای جعبههای بسته بندی دارو یا فویل برای برخی قرصها و یا مواد كپسولها كه هنوز برخی صنایع به خودكفایی لازم نرسیده اند، ممكن است از واردات به عنوان ابزار كنترلی استفاده شود مثل خیلی از كشورهای دیگر دنیا كه از آن بهره میگیرند.