حداد عادل: تحقق اقتصاد مقاومتی در گرو سبك زندگی مستقل است

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینكه اقتصاد مقاومتی بدون سبك زندگی اسلامی محقق نمی‌شود افزود: اگر بخواهید اقتصاد مقاومتی محقق شود باید سبك زندگی مستقل داشته باشید.

1398/02/05
|
10:30
|

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس غلامعلی حداد عادل، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در برنامه «بوستان گفتگو» رادیو تهران، درباره ارتباط خود با اهل محل و همسایه‌ها گفت: ارتباط ما با اهل محل خیلی خوب است، در این منزلی كه هستیم سی و چند سال است كه ساكنیم، با همسایه ها بسیار رابطه دوستانه ای داریم. بنده سالهاست كه شب عید نوروز برای همسایه های اطراف منزل مان از ابتدای كوچه تا انتهای كوچه تا كوچه های فرعی یك گلدان گل همراه با كارت تبریك درب خانه هایشان می فرستم، با توجه به این كه عموم آنها را ندیده ام و نمی‌شناسم.
تحقق اقتصاد مقاومتی در گرو سبك زندگی مستقل است
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با بیان اینكه اقتصاد مقاومتی بدون سبك زندگی اسلامی محقق نمی‌شود افزود: من بیش از آنكه خواسته باشم برای تحقق اقتصاد مقاومتی و سبك زندگی اسلامی زمان تعیین كنم كه در كوتاه مدت یا در دراز مدت محقق می شود یا خیر، خواستم ارتباط منطقی این دو مفهوم را با هم یادآوری كرده باشم. شما نمی‌توانید دم از اقتصاد مقاومتی بزنید ولی به سبك غربی زندگی كنید. اگر بخواهید اقتصاد مقاومتی محقق شود باید سبك زندگی مستقل داشته باشید، سبك زندگی اسلامی در ایران كه خیلی فاصله دارد با این سبك زندگی كه از شبكه‌های ماهواره ای تبلیغ می شود.
رئیس بنیاد سعدی در ادامه با اشاره به سهمی كه این بنیاد در گسترش زبان فارسی در دنیا دارد، گفت: آموزش زبان به عنوان زبان دوم یك تخصص غیر از زبان آموزش مادری است، این رشته در دنیا چند ده سال است كه جدای از رشته های آموزش زبان، استقلال پیدا كرده و متخصصان و صاحب نظران و استادان براساس نظریه‌های روانشناسانه تئوری ها و نظریه های مختلف دارند.
حداد عادل ادامه داد: ما در بنیاد سعدی سعی كردیم آموزش زبان به غیر ایرانی ها را مبتنی بر تخصص این رشته یعنی كار علمی كنیم، تا حالا بیش از 10 كتاب منتشر كردیم كه یكی از این كتاب‌ها به 12 زبان ترجمه شده است. برای سطوح مختلف كتاب مناسبی داریم در حد 10 جلد و برنامه مان به حدود 60 تا 70 جلد كتاب تالیفی بالغ می شود كه به تدریج تالیف می كنیم. ما در خواندن و درك معنا درباره واژه دستور زبان و نوشتن در سطوح مختلف كتاب های جدید با روش های علمی خاص این رشته تالیف كردیم. علاوه بر این؛ در حال حاضر در بیش از 200 نقطه جهان بیش از 300 كلاس زبان فارسی برقرار است كه معلمانش با ما در ارتباط هستند ما اینها را هم از نظر كتاب و هم نرم افزار در فضای مجازی پشتیبانی و تغذیه می كنیم و به معلمانش حقوق می دهیم.
وی افزود: در سال حدود 30 دوره آموزش زبان چه برای معلمان و چه برای فارسی آموزان در داخل و خارج از كشور برگزار می كنیم كه فارسی آموزان پیشرفته را از سراسر دنیا به ایران دعوت دعوت می كنیم تا اینها برای مراحل پیشرفته تر آماده شوند.
در مسائل فرهنگی و اجتماعی باید به سراغ متخصص علوم انسانی برویم
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با تاكید بر این كه جای علوم انسانی در اداره كشور خالی است، افزود: اگر شما علوم انسانی را مصداقش مدیریت و اقتصاد بدانید، باز حرف من غلط نیست. ما هم در مدیریت هم در اقتصاد مشكل داریم، اما منظور من فقط مدیریت و اقتصاد نبود.
حداد عادل ادامه داد: اینكه به اندازه كافی مردم قانون پذیر نیستند؛ این را مهندسان باید حل كنند یا پزشكان یا متخصصان علوم انسانی، روانشناسان، جامعه شناسان و متخصصان علوم تربیتی چه كسی باید این را علاج كند. این یك خللی است كه نشان می دهد علوم انسانی جایش در جامعه ما خالی است. یا در قصه اعتیاد، اعتیاد فقط با درمان حل می شود یا مسائل خانواده، فراوانی طلاق یا دشواری های ازدواج، اینها مسائل علوم انسانی نیست؟ مسائل اجتماعی نیست؟ جامعه ما و مدیران كشور ما هنوز این را قبول نكرده اند. همان‌طور كه می خواهند وقتی یك بیمارستان بسازند یك بیماری را ریشه‌كن كنند به سراغ پزشك می روند یا یك پالایشگاه بسازند باید به سراغ مهندس بروند، در مسائل فرهنگی و اجتماعی هم باید به سراغ متخصص علوم انسانی بروند، پیام من این بود.
وی افزود: ما در شورای تحول علوم انسانی كه از شوراهای مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است، موضوع را كاملا جدی گرفتیم، اما عملی شدن و اجرایی شدن آن تابع همكاری وزارت علوم، این وزارت همكاری می كند اما ما انتظار بیشتر داریم.
جوان ها قدر فرهنگ خودشان را بدانند
حداد عادل با اشاره به نفوذ فضای مجازی در زندگی های امروزی خاطر نشان كرد: من فضای مجازی را فضایی بی در و پیكر و بی صاحب می دانم، یعنی كلا فضای مجازی را یك امكانی می دانم كه ممكن است زیان داشته باشد و یا ممكن است سود داشته باشد، كه می‌شود از فواید آن استفاده كرد.
وی ادامه داد: من برای كسانی كه در توئیتر حضور دارند می‌نویسم، شاید عده قابل توجهی از آنها در خارج از كشور باشند. چون توئیتر یك فضای خاصی است و آنجا خیلی از پیام ها، پیام های نامهربانی با انقلاب جمهوری اسلامی است. من سعی می كنم همان اندازه كه خودم می فهمم از انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی دفاع كنم، نوع پیام هایی كه من می گذارم از این دسته است. ان شاءالله همه در سال 98 بر سختی هایی كه ممكن است دشمنان بخواهند بر ملت ما تحمیل كنند با همدلی، دوستی و وحدت به همدیگر رسیدگی كنیم، اگر ما خودمان به همدیگر رسیدگی نكنیم از دیگران نمی‌توانیم توقع داشته باشیم.
وی در پایان با تاكید بر این كه جوان ها باید قدر فرهنگ شان را بدانند، یادآور شد: جوان ها قدر فرهنگ خودشان را بدانند فرهنگ ریشه ماست، پیشینه ماست. انسانی كه با فرهنگ انس و آشنایی نداشته باشد مثل بوته بی ریشه است و خشك می شود.

دسترسی سریع