رئیس اداره مراقبت بیماری های واگیردار وزارت بهداشت: كلید اصلی كنترل كرونا به دست مردم است

دكتر حسین عرفانی، رئیس اداره مراقبت بیماری های واگیردار وزارت بهداشت در گفتگو با ستاد پیشگیری و مبارزه با كرونا از رادیو تهران به تعدادی از سوالات شنوندگان درباره تمهیدات وزارت بهداشت در خصوص كرونا پاسخ داد.

1398/12/14
|
09:44
|

طبق گفته های دكتر نمكی، وزیر بهداشت، از روز چهارشنبه 14 اسفند، 300 هزار گروه مجهز در سراسر كشور در راستای آگاهی بخشی و ریشه كن كردن كرونا به خانه های هموطنان عزیز مراجعه می‌كنند. همچنین خبری مبتنی بر سودجویی گروهی از خلافكاران در فضای مجازی منتشر شده است.

عرفانی در پاسخ مجری رادیو تهران در خصوص موارد ذكر شده توسط وزیر بهداشت گفت : صحبت های وزیر بهداشت در راستای مشاركت بالای مردمی با همكاری بسیج است كه در زمان لزوم، اقدامات لازم انجام خواهد شد. قطعا تا زمانی كه ایجاد ارتباط از طریق تلفن و سامانه های دیگر مقدور باشد، مردم می‌توانند به این امور بطور مستقل رسیدگی كنند و در موارد اقلیت كه نیاز به مراجعه حضوری ‌باشد از این 300 هزار گروه كمك خواهیم گرفت اما منظور وزیر این نبوده است كه نیروها یك به یك به منازل مراجعه می كنند. قابل ذكر است هماهنگی های لازم با مقامات محلی قبل از مراجعه تیم مجهز صورت خواهد گرفت و جای نگرانی نیست. همچنین پیشنهاد می‌شود اخبار روزانه از طریق رسانه ملی دریافت شود.

دكتر عرفانی پیش از این به كنترل و درمان این بیماری ظرف سه هفته اشاره كرده بود؛ اما دكتر جان بابایی، معاون درمان وزارت بهداشت اعلام كرد كه احتمال درگیری با این بیماری تا خردادماه وجود دارد. در این راستا عرفانی اظهار داشت : پیش فرض های مختلفی در این زمینه موجود است. از چهارشنبه دو هفته قبل این بیماری تشخیص داده شد و با توجه به دوره كمون و نهفتگی این بیماری كه حدود 14 روز می‌باشد، انتظار می‌رود در یك تا دو هفته آینده تعداد مبتلایان به این بیماری افزایش یابد. ما می‌توانیم نتیجه اقدامات كنترلی خود را از دو تا سه هفته بعد ببینیم. كلید اصلی كنترل این بیماری به دست هموطنان عزیز است و اقدامات وزارت بهداشت و سازمان های مربوطه، دو بعد از این قضیه هستند و در حقیقت مشاركت مردمی از اهمیت بیشتری برخوردار است. یك بیماری واگیردار كه از طریق ارتباط تنفسی و دست ها منتقل می‌شود و یك انتقال فرد به فرد محسوب می شود.

وی افزود: افراد ناقل به این بیماری دو دسته اند كه حدود 20 درصد دچار شرایط وخیم جسمی شده و در بیمارستان ها بستری می‌شوند و 80 درصد باقی‌مانده در جامعه حضور دارند. با رعایت نكات بهداشتی و درمانی در این 80 درصد، می‌توان در یك یا دو دوره كمون به این بیماری غلبه كرد و در غیر این صورت با توجه به ادامه فصل سرد و شرایط جغرافیایی، طبق پیش بینی های صورت گرفته توسط سازمان جهانی بهداشت، پایداری این بیماری تا ماه های آوریل و می ( اردیبهشت و خرداد) ادامه خواهد داشت.

رئیس اداره مراقبت بیماری های واگیردار وزارت بهداشت در رابطه با اظهارات دكتر قربانی، سخنگوی كمیسیون بهداشت مجلس كه محدودیت توزیع اقلام بهداشتی در داروخانه ها به زودی رفع خواهد شد؛ اظهار داشت: هیچ كشوری توانایی پاسخ به نیازهای القایی و كاذب را ندارد؛ اما كشور ما از نظر تامین محصولات ضد عفونی كننده، گندزدا ها و مواد شوینده در راستای برخورد علمی و منطقی با كووید 19، هیچ مشكلی ندارد و با استفاده مناسب از این محصولات، پرهیز از توجه به شایعات منتشر شده در فضای مجازی، اعتماد به وزارت بهداشت و متخصصین و جدی گرفتن توصیه های تخصصی و فنی، قطعا به راحتی می‌توان با این بیماری مقابله كرد.

در انتها عرفانی در خصوص ساخت واكسن كرونا در آینده نزدیك گفت : این كار به زمان بیشتری نیاز دارد. زیرا از زمان كشف یك بیماری ناشناخته، تا طی شدن مراحل علمی و یافتن یك فرمول مناسب، حدودا 3 الی 6 ماه و برای تولید انبوه و توزیع آن بین مردم 9 تا 12 ماه زمان نیاز است. پس امید به ساخت واكسن و تولید انبوه آن این بیماری در حال حاضروجود ندارد.
این بیماری واكسن و درمان اختصاصی ندارد اما اقدامات درمانی و استفاده از داروهای مكمل به صورت مداوم در حال انجام هستند و با مشاركت مردم و وزارت بهداشت می‌توان بر این بیماری غلبه كرد.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360

دسترسی سریع