در برخی منابع آمده كه در سال 1266 قمری به دستور میرزا تقیخان امیركبیر كلنگ نخستین بیمارستان تهران بر زمین زده شد و 2 سال بعد این بیمارستان افتتاح گشت.
اما برخی منابع ذكر كردهاند كه در سال ١٢٩٠ قمری زمانی كه ناصرالدین شاه از مسافرت فرنگ برگشت دستور داد مریضخانهای به سبك بیمارستانهای كشورهای خارجی تاسیس شود.
مشیرالدوله صدراعظم و علی قلی میرزا اعتضاد السلطنه وزیر علوم آن زمان مامور این كار شدند. سال ١٢٩٣ قمری مریضخانه موردنظر تأسیس شد و نام آن را مریضخانه دولتی گذاشتند.
این بیمارستان كه در آن زمان با نام مریضخانه دولتی شناخته میشد، در خیابان سپه، میدان حسنآباد تهران كه آن روزها به هشت گنبد شهره بود قرار داشت.
در همان زمان در مریضخانه دولتی داروخانه اختصاصی نیز در نظر گرفته شده بود.
در ابتدا پزشكان خارجی به امر طبابت میپرداختند اما چندی بعد كم كم مقدمات تدریس رشته پزشكی در دارالفنون فراهم شد و تصمیم بر این شد كه پزشكان ایرانی در آن به طبابت بپردازند.
آماری كه پس از یك سال یعنی سال 1269 منتشر شد، حاكی از آن بود كه ٢٢٣٨ بیمار برای معالجه به آن مراجعه كردهاند.
در فاصله سالهای ١٣٠٠ تا ١٣١٩ مریضخانه دولتی دارای بخشهای داخلی، جراحی و اورولوژی، رادیولوژی چشم پزشكی، دندانپزشكی، گوش و حلق و بینی، پوست و درمانگاههای مربوطه بود. این بیمارستان در سال ١٣١٩ به دلیل قدردانی از پدر طب ایران، ابوعلی سینا، به بیمارستان سینا تغییر نام داد.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360