حضرت آیتالله خامنهای فرمودند: قطعاً سرنوشت كشور در یك برهه زمانی در همه زمینهها؛ اعم از اقتصادی، امنیت، سلامت و ... وابسته به عملی است كه شما مردم روز جمعه انشاءالله انجام خواهید داد.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، سخنرانی تلوزیونی حضرت آیتالله خامنهای، رهبر معظّم انقلاب اسلامی در آستانه انتخابات 1400 از لحظاتی قبل آغاز شد.
این سخنرانی به شكل زنده از شبكه یك و خبر سیما، رادیو ایران و صفحات مجازی پایگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله خامنهای در حال پخش است.
محورهای سخنان رهبر معظم انقلاب به شرح زیر است:
* دهه مبارك كرامت را و میلاد حضرت علی بن موسی الرضا(ع) را تبریك عرض میكنم به همه ملت عزیزمان و همه مشتاقان زیارت آن بزرگوار كه متأسفانه مدتهاست كه محروم ماندهایم از این فیض بزرگ.
* امیداریم كه خداوند به بركت دعای این بزرگوار رحمتش را به این ملت روز به روز افزون كند.
* بحث امروز من درباره انتخابات است. تا كمتر از 48 ساعت دیگر یك رویداد سرنوشتساز در كشور اتفاق خواهد افتاد. عبارت است از انتخابات ریاستجمهوری و شوراهای شهر و روستا.
* قطعاً سرنوشت كشور در یك برهه زمانی در همه زمینهها؛ اعم از اقتصادی، امنیت، سلامت و ... وابسته به عملی است كه شما مردم روز جمعه انشاءالله انجام خواهید داد.
* با حضور و رأی خودتان سرنوشت كشور را رقم میزنید.
* كار بزرگ مردم در روز جمعه اولاً اصل مشاركت ثانیاً نوع مشاركت و انتخاب خواهد بود كه امیدواریم خدای متعال دلهای ملت ایران را هدایت كند تا به بهترین وجه در این عرصه ظاهر بشویم.
* در یكی از سخنرانیهای اخیر عرض كردیم كه حضور مردم در نظام جمهوری اسلامی دارای یك اصل محكم و سند متقن فكری است. صرفاً مسئلهای سیاسی نیست. البته فواید سیاسی حضور مردم زیاد است. لكن مهمتر از این ها اصل فلسفه حضور مردم در جمهوری اسلامی است. یعنی جمهوری یك بخش است و اسلامیت یك بخش. یعنی اگر جمهوری نباشد تحقق پیدا نكند.
* به همین دلیل هم هست دقیقاً كه همه مراكز قدرت شیطانی در دنیا، با انتخابات هم بهطور ویژه مخالفت میكنند. در همه انتخاباتهای ما در طول این دهها سال اینطور بوده كه ابزارهای رسانهای و سیاسیشان را در اختیار تخریب ذهنی مردم و اگر بتوانند به نحوی دخالت در انتابات بوده برای اینكه نگذارند شكوه و شوكت انتخابات خود را نشان دهد.
* البته به كوری چشم آنها همه انتخاباتها سر وقت خود برگزار شده است. البته تبلیغات سوء آنبوده همیشه بوده. قبل از انتخابات تا بعد از انتخابات همیشه وجود داشته. شاید در هیچ نقطهای از عالم نتوانیم پیدا كنیم كه انتخاباتش این همه مورد تهاجم دشمن قرار گرفته باشد.
* الان چندماه است كه رسانههای آمریكایی و انگلیسی و مزدورهایی كه زیر پرچم آنها هستند دارند خودشان را میكشند برای اینكه حضور مردم را كمرنگ كنند و انتخابات را به نحوی مورد اتهام قرار دهند.
* خب هدف آنها این است كه این انتخابات به صورت مطلوب جمهوری اسلامی انجام نشود. یعنی مردم از نظام فاصله بگیرند. چون عدم حضور مردم در انتخابات بهمعنای فاصله گرفتن از نظام است. البته مردم گوش نكردند، البته متن مردم را میگویم. با یه عده خاص كاری نداریم. مردم انشاءالله حضور خواهند یافت و آبرو خواهند داد به نظام.
* حقیقت این است كه برخی حقایق در عالم سیاستهای نظام جمهوری اسلامی و حوادثی كه رنگ و بوی سیاست دارند، باید نگاه به آنها برتر از نزاعهای سیاسی باشد. مثلاً تشییع شهید سلیمانی حادثه بزرگی بود و دیگر بحث سلیقه سیاسی نبود و همه شركت كردند. انتخابات هم از این نوع است و همه باید فارغ از هر سلیقهای حضور داشته باشند. چون نظام اجتماعی به این حضور نیاز دارد.
* چند نكته را درباره اهمیت حضور مردم عرض میكنم، لكن قبل از آن به آیه سوره مباركه برائت اشاره میكنم؛ میفرماید هر عمل و اقدامی از شما كه دشمن از آن ناخشنود باشد این در پیگشاه پروردگار عمل صالح است. میبینید با این انتخابات شما بهشدت مخالف هستند دشمنان دین و ایران. پس حضور در انتخابات یك عمل صالح است. همه كسانی كه دنبال عمل صالح هستند بدانند حضور در انتخابات یك عمل صالح است.
* امّا نكاتی كه مدنظر من است؛ مهمترین نكته این است كه انتخابات به معنای حضور مردم در صحنه است. یعنی نظام جمهوری اسلامی پشتوانه مردمی دارد. این در اقتدار كشور تأثیر بینظیری دارد. هیچ ابزار قدرتی به اندازه حضور مردم قدرتافزا نیست. بله ابزارهای نظام و اقتصادی و سیاسی را قدرتزا میدانیم امّا هیچكدام به اندازه حضور مردم نیست.
* كسانی هم كه با سفسطه گوییهای گوناگون كه در فضای مجازی میكنند برای اینكه مردم را دلسرد كنند از حضور در انتخابات، به دنبال تضعیف نظام هستند و دشمنان خارجی هم به دنبال تضعیف نظام هستند و میدانند اگر حضور مردم ضعیف شود و كشور ضعیف شود میتوانند كشور را دچار ناامنی كنند و جولانگاه تروریستها كنند. این در صورتی است كه پشتوانه حضور مردم كمرنگ شود.
* در گوشه كنار حرفهایشان این معنا كاملاً دیده میشود. میخواهند حضور مردم نباشد تا كشور ضعیف شود تا بتوانند دخالت كنند و كشور را جولانگاه مزدوران خود كنند.
* نكته دیگر این است كه اگر ما كاهش حضور مردم را داشته باشیم از آن طرف افزایش فشار دشمن را داریم. اگر مشاركت مردم را كم داشته باشیم، از آن طرف افزایش فشار دشمن را خواهیم داشت. اگر بخواهیم فشارها و تحریمها كاهش پیدا كند باید حضور مردم افزایش یابد و پشتوانه مردمی نظام به رخ دشمن كشیده شود.
* رئیسجمهوری كه روز جمعه انتخاب میشود اگر با رأی بالا انتخاب شود، پشتوانه قوی خواهد داشت و كارهای بزرگ میتواند انجام دهد.
* كشور بحمدلله دارای تواناییهای زیادی است. فرصتهای فراوانی وجود دارد. استفاده از این فرصتها نیازمند انسانهای فعال، پركار و قدرتمند است. این قدرتمندی را رئیسجمهور بیشتر از ناحیه پشتوانه مردمی بدست میآورد.
* اگر حضور مردم دارای نصاب مطلوبی باشد و رئیسجمهور با رأِ بالا انتخاب شود موجب میشود از ظرفیتها درست استفاده كند.
* نكته بعدی بحث سلامت انتخابات است. خوشبختانه همیشه انتخابات ما سالم بوده است. كسانی كه اعراض میكنند ممكن است در گوشهای ایرادی بوده است، اما در مجموع، انتخابات سالم بوده است. شاهد آن این است كه رؤسای جمهوری سر كار آمدهاند كه سلایق متفاوتی داشتهاند. این نشان میدهد انتخابات همیشه سالم بوده است نه طبق یك مذاق سیاسی خاص.
بنابراین انتخاباتها سالم است و اینی كه گفته میشود رقابتی، بحمدلله رقابتی هم هست.
* مناظرهها را دیدیدم كه البته درباره مناظرات بعداً نكاتی را خواهیم گفت. امّا نشان داده شد كه رقابت وجود دارد. این هم از آن حقایق مسلّم انتخابات ماست. البته دشمنان از اول انقلاب كه رفراندوم جمهوری اسلامی برگزار شد زیر سؤال بردند آراء مردم را. خب از دشمن انتظاری نیست كه اعتراف كنند كه انتخاباتهای ما صحیح بوده است.
* جالب اینكه برخی كشورها در میانه قرن 21 قبیلهای مدیریت میشوند و اصلاً بوی انتخابات به این كشورها نرسیده است و مردم آنها اصلاً نمیدانند صندوق رأی چیست و فرق صندوق رأی را با صندوق میوه نمیدانند، امّا رسانه راه میاندازند علیه انتخابات ایران.
* نكته قابل توجه دیگر اینكه برخی از كسانی كه اظهار تردید میكنند در امر شركت در انتخابات؛ مردد یا دلسرد هستند، اینها قشرهای محروم و ضعیف جامعه هستند. این را اطلاع دارم. اینها توقعات بجایی دارند و گلایه دارند كه توقعشان برآورده نشده؛ مسئله مسكن، معیشت و ... كه مسئولین باید میرسیدند به این مسائل، لذا دست و دلشان به انتابات نمیرود. گلایه اینها بجاست، اما تصمیمگیریشان بجا نیست. دولت آینده باید حتماً درصدر برنامه خودش رسیدگی به این قشرها را قرار دهد. امّا نرفتن پای صندوق و قهر كردن با صندوق رأی مشكل را حل نمیكند.
* مشكلات به این صورت حل میشود كه همه برویم پای صندوق رأی و به كسی رأِی دهیم كه فكر میكنیم میتواند این مشكلات را حل كند. گلایهها را قبول دارم امّا شركت نكردن به خاطر این گلایهها را قبول ندارم.
* یك نكته دیگر درباره جوانهاست. من خیلی به جوانها اعتقاد دارم و در همه مسائل پیشرو و پیشران هستند. در انتخابات هم باید همین باشد. انتظارم از جوانان این است كه هرچه میتوانند مردم را ترغیب كنند. بخصوص رأی اولیها كه عده كثیری هستند در هر دوره. حضور اینها در انتخابات مثل جشن تكلیف سیاسی است.
* آخرین نكتهای كه میخواهم عرض كنم این است كه برخی با تحلیلهای غلط میخواهند روح یأس و ناامیدی را تزریق كنند. از دشمن توقعی نیست، اما در داخل برخی با تحلیلهای ضعیف حرفهایی میزنند كه میخواهند مردم را مأیوس كنند. من میگویم این غلط است. یأس و ناامیدی مطلقاً معنایی ندارد.
*مردم ما قوی هستند و كشور ما قوی است. من در بیانیه گام دوم توضیح دادم؛ ما ملت قدرتمند و قوی هستیم و این توانمندیها از چشم دشمنان هم پوشیده نیست. هرجا ملت ما همت كرد، كارهای بزرگ انجام داد، از جمله پیروزی انقلاب،جنگ تحمیلی و آخرین مورد واكسن كرونا.
* خب جوانان ما منتظر نماندند كه دستهای بخیل، واكسن را به ما بفروشند. جوانهای ما از همان روزهای اول شروع كردند در طرق مهمی كار كردند تا به واكسن رسیدند. ما شدیم جزء پنج شش كشوری كه میتوانند واكسن كرونا را تولید و گفتند میتوانند در ماه واكسن زیادی تولید كنند.
* این توانایی ملت را نشان میدهد. قبلاً هم برای رادیودارو احتیاج پیدا كردیم به اورانیوم 20 درصد. در مدت كوتاهی ظرف چندماه جوانان ما همت كردند و بیست درصد را ساختند. حالا اینها داد و فریاد میكنند كه چرا بیست درصد ساختید؟ الان دارند 60 درصد میسازند البته همه اینها برای استفاده صلحآمیز است.
* در عرصه دفاعی هم همینطور. به ما نمیدادند امّا امروز مؤثر تر آن را داریم. این ملت با این توانمندی و همت و بنیه قوی را نمیشود مأیوس كرد و كسانی كه تحلیلهای بیمورد میكنند كه حاصلش یأس آفرینی است كار غلطی میكنند.
* به دست اندركاران انتخابات ضمن خسته نباشید سفارش كنم كه اولاً تمهیدات لازم را برای حضور مردم پای صندوق فراهم كنند. شركت مردم طوری باشد كه به سلامت جامعه صدمهای نزدند. البته اعلام كردند دارند تلاش میكنند.
* ثانیاً مشكل كمبود تعرفههای انتخاباتی. یكی از مشكلات این است كه همیشه به ما گزارش میدهند كه تعرفه نیست یا چند ساعت از انتخابات میگذرد امّا هنوز نرسیده است. این باید پیشاپیش مورد بررسی قرار گیرد.
* در گزارشهای خارج از كشور در برخی از كشورها آمادگیهای لازم به نحو مطلوب فراهم نشده است. از وزارت كشور و وزارت خارجه جدا مطالبه میكنم كه نگذارند در این كشورها ایرانیهایی كه علاقه مند هستند بتوانند شركت كنند.
نكته آخر اینكه با هر تخلفی هم برخورد كنند.