یكی از فعالان اقتصادی كشورمان گفت: دغدغه اصلی ما به همراه مهاجرت، خروج پول ایرانی است اما صادرات جنس ایرانی به خارج از كشور و خرید این كالاها به ویژه توسط ایرانیها موجب كارآفرینی و اشتغالزایی در كشورمان میشود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، همایش " فرصتها و چالشهای تجاری ایران، تركیه و قبرس" اواخر مهرماه در استانبول تركیه برگزار میشود به همین بهانه گفتاورد 19 شهریور با كیومرث گنجینه كارآفرین و فعال اقتصادی و علیرضا مومنی از اعضای برگزاری همایش " فرصت ها و چالش های تجاری ایران، تركیه و قبرس" درباره مهاجرت ایرانیان به كشورهای خارجی به ویژه تركیه و قبرس و فرصتها و چالشهای پیش روی آنها گفت و گو كرد.
گنجینه: 60 تا 70 درصد سرمایهگذاری در تركیه توسط ایرانیها صورت گرفته است
كیومرث گنجینه در پاسخ به پرسش امیر دبیری مهر كارشناس مجری گفتاورد مبنی بر اینكه آیا مهاجرت ایرانیان به تركیه و سرمایه گذاری انها در این كشور منفعتی برای ما دارد یا خیر؟ گفت: سرمایه گذاری یك ایرانی در خارج از كشور فقط ضرر نیست بلكه از جهاتی برای ما منفعت دارد. اگر علمی به این موضوع نگاه كنیم حدود 60 تا 70 درصد سرمایه گذاری در تركیه توسط ایرانیها صورت گرفته است كه به صورت خانه و ویلا خریداری شده و ترجیح ما این است كه مصالح و تجهیزات این خانه ها هم ایرانی باشد.
گنجینه: سرمایهگذاری ایرانیان در خارج از كشور میتواند منجر به اشتغالزایی در داخل شود
وی درباره كیفیت تجهیزات كاربردی ایرانی مورد استفاده در منزل مثل هود، فر و گاز رومیزی و رقابت آن با تركیه گفت: یك جنس ایرانی اصل؛ نه بر پایه چین، قابل رقابت با كالاهای تركیه ای است.برای صادرات نیازمند دولت و سازمانهای ذی صلاح برای هموار كردن مسیر هستیم . دغدغه اصلی ما خروج پول ایرانی است اما نكته مد نظر ما این است كه گردش سرمایه هم داشته باشیم و محصول هم از ایران خارج شود تا در داخل ایران كارآفرینی و اشتغال صورت گیرد. بر مبنای شعار سال و تاكیدات مقام معظم رهبری همه باید به هم كمك كنیم تا این اتفاق صورت گیرد.
همایش اقتصادی در تركیه با هدف صادرات كالا و واردات فناوری برگزار میشود
علیرضا مومنی از اعضای برگزاری همایش " فرصتها و چالشهای تجاری ایران، تركیه و قبرس" در پاسخ به اینكه با توجه به برپایی این همایش در اواخر مهرماه آیا فكری شده تا مایحتاج مورد نیاز ایرانیان در خارج از ایران توسط تولیدكننده ایرانی مهیا شود تا به چرخه اقتصاد كشورمان كمك شود؟ گفت: هدف اول ما از برپایی این همایش جمع كردن فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران دور هم است تا حداقل اگر ایرانیان به كشوری مهاجرت دارند بتوانند جنس ایرانی بخرند و اجناس ایرانی به این كشورها صادر شود.
مومنی: قیمت تمام شده كالا در ایران به دلیل ارزان بودن انرژی بسیار پایین است
وی در پاسخ به اظهارات دبیری مهر مبنی بر اینكه هنوز روند خرید لباس ایرانیان در تركیه از سالها پیش ادامه دارد آیا این رفتار عاقلانه است و ارزش دارد یك ایرانی برای خرید به كشور تركیه برود؟ گفت: به عنوان مثال در حوزه دكوراسیون داخلی پش از تحریمها تمامی نیازمندی های خود در این حوزه را از خارج وارد می كردیم ولی در حال حاضر حداقل 50 درصد این اجناس ایرانی و با كیفیت بالا است. به جای اینكه جنسی را وارد كنیم باید با این گردهمایی هم فناوری را وارد كشور كرده و قابلیت صادرات داشته باشیم. قیمت تمام شده كالا در ایران به دلیل ارزان بودن انرژی بسیار پایین است فقط باید دپارتمانهای تخصصی برای صادرات ایجاد كنیم.
گنجینه: تولیدكنندگان ایرانی برای رقابت؛ نیازمند حمایت دولت هستند
كیومرث گنجینه فعال اقتصادی كشور درباره توسعه اقتصادی و تجاری ایران با كشورهای همسایه به عنوان یك اولویت و چالش ها و موانع پیش رو گفت: كارآفرینهای ما نیازمند انگیزه بخشی دولت هستند. هیچ حمایتی از كارآفرینها انجام نمیشود و ما ناچار به بخش خصوصی متصل میشویم. ضمن اینكه تبلیغات فریب انگیز در مورد كشوری مثل تركیه وجود دارد كه اینطور نیست. به عنوان مثال تولیدكنندگان پوشاك ایرانی داریم كه اجناس آنها قابل رقابت با تركیه و از آن هم بهتر است اما چون انگیزه ای ندارند چشم اندازی از آینده هم برای خود متصور نیستند. اما تلاش میكنیم و توكل بر خدا داریم .
وی درباره فرهنگ عمومی ایرانیان ساكن تركیه نسبت به پذیرش و خرید جنس ایرانی و اقداماتی كه باید انجام شود گفت: دپارتمان های تاسیس شده در جهت معرفی برندهای ایرانی صورت میگیرد تا ایرانیهای ساكن در تركیه اجناس را بشناسند و از آن استفاده كنند. نكته مهم دیگر خدمات پس از فروش به صورت ویژه است كه با حمایت دولت به خوبی انجام میشود.
مومنی: خدمات پس از فروش كالاهای ایرانی در خارج از كشور موجب افزایش شغل برای هموطنان میشود
علیرضا مومنی در پیرو اظهارات گنجینه گفت: اگر بتوانیم جنس با كیفیت ایرانی را به ایرانیان ساكن در خارج از كشور بشناسانیم اشتغال بیشتری در ایران و در كشورهای مذكور ایجاد میشود. برای خدمات پس از فروش میتوانیم از ایرانی های متخصص در خارج از كشور استفاده كنیم كه كارهایی دور از شأن خود انجام میدهند. دولتمردان به جز كمك مالی میتوانند با تعامل اتاق های بازگانی دو كشور به تولیدكنندگان جهت صادرات و واردات كمك كنند. ما باید بتوانیم مثل كشورهایی باشیم كه جنس آنها به دنیا معرفی شده و شناخته شده هستند. هدف از برپایی این همایش " فرصتها و چالشهای تجاری ایران، تركیه و قبرس" هم هم شناساندن اجناس ایرانی به خارجی ها و انتقال فناوری برای افزایش كیفیت اجناس ایرانی است.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.