دكتر حمید سوری با تاكید بر اینكه باید آمادگی خود در برابر كرونا را حفظ كنیم گفت: تا زمانیكه شاخصهای اپیدمیولوژی به ما نگوید اپیدمی تحت كنترل در آمده و یا به مرحله خاموشی رسیده، همچنان خطر وجود دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، دكتر حمید سوری رئیس كارگروه بهداشت و پیشگیری قرارگاه عملیاتی ستاد مقابله با كرونا در گفت و گو با برنامه تهران من رادیو تهران درباره وضعیت اپیدمی كرونا در ایران گفت: خوشبختانه اپیدمی در حالت كاهش و سكون است و مرگ و میر تكرقمی شده است. نه تنها در كشور ما بلكه در بیشتر كشورهای جهان این روند كاهشی وجود دارد. اگرچه 30 كشور در جهان هستند كه روندی افزایشی دارند و ممكن است به مرور زمان بیشتر هم شوند. این یعنی هنوز وضعیت فروكش كرونا در جهان به ثبات نرسیده و شكننده است و میتواند تاكتیكهای مختلفی را استفاده كرده و پس از یك آتشبس دوباره افزایش یابد. بنابر این در عین حال كه از كاهش آمار مرگ و میر خرسند هستیم اگرچه حتی یك مرگ هم پسندیده نیست، ولی همچنان باید مردم و مسئولان آمادگی لازم را داشته باشند.
وی افزود: در اپیدمی های پیش رونده مثل كرونا كه به صورت رسمی موجب مرگ 6 میلیون و 300 هزار نفر در جهان و بیش از 140 هزار مرگ و میر در ایران شده است. شرایط شكننده است و تا زمانیكه شاخص های اپیدمیولوژی به ما نگوید اپیدمی تحت كنترل در آمده و یا به مرحله خاموشی رسیده است، همچنان خطر وجود دارد. ولی از طرف دیگر تاب آوری جامعه در برابر سختگیری ها و محدودیت ها كم می شود. ضمن اینكه برخی مداخلات ما هیچگونه ارزشیابی نشده اند و اثربخشی آنها در نظر گرفته نشد. به عنوان مثال تعطیلی طولانی دانشگاه ها ، مدارس و LOCK DOWN كه یكی از مداخلات پرهزینه است میتواند خطاهایی باشد كه ما مرتكب شده باشیم. این مداخلات اگر هدفمند نباشد می تواند موجب ضرر به جامعه شود. اگرچه خطا در این اپیدمی ها تا حدی اجتناب ناپذیر است اما میتوان با استفاده از دانش بشری بار این سختی ها را كمتر كرد.
دكتر سوری تصریح كرد: ما باید آماده و مراقب باشیم چون هر لحظه امكان گرفتاری خواهیم داشت. باید تیمهای واكنش سریع مهیا بماند و سیستم بهداشتی و درمانی دچار غفلت و عادی انگاری نشود و مردم باید بدانند اپیدمی به پایان نرسید و از طرفی دیگر نباید تجربیات اشتباه را تكرار كنیم.
رئیس كارگروه بهداشت و پیشگیری قرارگاه عملیاتی ستاد مقابله با كرونا تاكید كرد: برای انجام مداخلات باید مطالعه بومی داشته باشیم و بدانیم میزان اثربخشی مداخله چقدر است، مداخلات تا چه زمانی باید ادامه داشته و چه زمانی متوقف شود. متاسفانه ما از ظرفیتهای تحقیقاتی و علمی كشور و فناوریهای نوین در مدیریت اپیدمی به خوبی استفاده نكردیم. اگرچه تلاشهای خوب و توفیقات كشورمان را نادیده نمیگیریم. نقد ما ناسپاسی در برابر اقدامات انجام شده نیست. ولی باید هوشیاری و آمادگی داشته باشیم. نگران هستم عادی انگاری موجب غفلت ما شود . هشدارها برای ایجاد وحشت نیست بلكه برای این است كه زمستان 98 تكرار نشود.
دكتر سوری افزود: فراز و فرودهای منحنی های اپیدمی به ما درس می دهد.كره جنوبی دو سال پس از اپیدمی هنوز مرگ دو رقمی داشت اما به دلیل غفلت در طول چندماه به بیش از 3000 مورد رسید. آمادگی بسیار مهم است. تغییرات جزوی از طبیعت اپیدمی است و ما همچنان باید آمادگی داشته باشیم.
وی تاكید كرد: ما به عنوان ستاد ملی كرونا و قرارگاه ملی به تمامی نقاط كشور سفرهای دوره ای داریم تا این شرایط را در نیروهای خط مقدم مقابله با اپیدمی حفظ كنیم. روش های شناسایی طغیانها و اپیدمیهای احتمالی بعدی را هم به آنها آموزش دهیم. اگر حتی احتمال بروز اپیدمی نزدیك صفر باشد باز هم باید بر اساس عقل و علم نقشه راه و برنامه مناسبی داشته باشیم.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وبسایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهرهبرداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاعرسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.