تهران من شنبه تا چهارشنبه از ساعت 18:00 به مدت 120 دقیقه

ساختمان‌ها باید به صورت مستمر تاییدیه آتش نشانی را اخذ كنند+فایل صوتی

مدیر اداره پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری منطقه 12 تهران گفت: طبق قانون جدیدی كه در سازمان آتش‌نشانی در حال تدوین است ساختمان‌ها باید به صورت مستمر و در یك بازه زمانی خاص تاییدیه آتش نشانی را اخذ كنند.

1401/03/10
|
08:00
|

37 درصد بافت منطقه 12 فرسوده است
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، سید سعید صانعی موسوی مدیر اداره پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری منطقه 12 تهران در گفتگو با تهران من رادیو تهران درخصوص بافت‌های فرسوده پایتخت گفت:37 درصد بافت منطقه 12 تهران فرسوده است این میزان بیش از یك سوم سطح منطقه را تشكیل می‌دهد. منطقه سیروس تهران نزدیك‌ترین محله به بازار بیش از 80 درصد، بازار تهران 57 درصد و امامزاده یحیی 67 درصد بافت فرسوده دارد.

وی افزود: محدوده مركزی تهران به دلیل قدمتی كه دارد تقریبا روبه فرسودگی كامل است و این فرسودگی منجر به ایجاد مشكلات سازه‌ای و تاسیساتی شده است. باید امكان ایمن‌سازی برای مردم فراهم شود تا بافت‌های فرسوده خود را نوسازی كنند.

شهرداری برای بازسازی بافت‌های فرسوده تسهیلات ارائه می‌دهد
مدیر اداره پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری منطقه 12 تهران تاكید كرد: با توجه به بررسی‌های صورت گرفته بازسازی بسیاری از ساختمان‌های فرسوده منطقه 12 صرفه اقتصادی ندارد و باید تخریب و نوسازی شوند به همین دلیل شهرداری تهران امكاناتی را در قالب «بسته‌های بافت فرسوده» به متقاضیان ارائه می‌دهد.

تسهیلات شهرداری برای بازسازی بافت فرسوده منطقه 12 جوابگو نیست
وی با اشاره به اینكه ارائه تسهیلات برای بازسازی بافت فرسوده در تمام مناطق شهرداری تهران اجرایی می‌شود گفت: شاید این مزایایی كه شهرداری می‌دهد برای مناطق دیگر مقرون به صرفه باشد، ولی برای منطقه 12 كه محدوده میراثی است این مزایا خیلی جوابگو نیست و مردم برای ایمن سازی بافت‌های فرسوده خود ترغیب نشدند. بازار تهران محدوده میراثی است و برای هرگونه ساخت و ساز در این منطقه باید از میراث فرهنگی كشور استعلام گرفت كه هر استعلام یك تا شش ماه زمان می‌برد. محدوده بازار تهران محدودیت ارتفاعی دارد و ساخت واحد‌های مرتفع در این منطقه امكان‌پذیر نیست و همین محدودیت‌ها برای سازنده ملك مقرون به صرفه نیست.

استعلام برای ساخت‌وساز در محدوده بازار نباید بیش از 10 روز طول بكشد
صانعی موسوی در پاسخ به این پرسش كه شهرداری برای ایمن سازی بازار چه اقداماتی داشته است؟ گفت: شهردای هر دو هفته یكبار جلسه‌ای با حضور دادستانی، فرمانداری و كلیه ارگان‌ها و ذینفعان محدوده بازار تهران تشكیل می‌دهد. یكی از مصوبات خوب این جلسه این بود كه هیچ یك از ارگان‌ها نباید پاسخ استعلام‌هایی كه از سوی مالكان یا شهرداری برای ساخت وساز در محدوده بازار صادر می‌شود را بیش از 10 روز به تعویق اندازند. شهرداری تهران با همكاری آتش نشانی و سازمان آب و فاضلاب تقریبا محدوده بازار تهران را به شیرهای آب اطفاء حریق مجهز كرده است همچنین كنتور برق 10 هزار باب را به روزرسانی كردیم.

املاك محدوده بازار می‌توانند به صورت اقساط افزایش آمپراژ داشته باشند
وی با تاكید بر اینكه 47 درصد حریق‌های بازار تهران به دلیل مشكلات برق است، گفت: صاحبان املاك محدوده بازار می‌توانند به صورت اقساط افزایش آمپراژ داشته باشند.

عامل اصلی ریزش متروپل بی توجی به ساخت و ساز اصولی بود
صانعی در پاسخ به این پرسش كه از دیدگاه شما اصلی ترین دلیل بروز حوادثی مثل پلاسكو و متروپل چیست؟ تصریح كرد: حادثه سازه‌ای مثل پلاسكو به دلیل فرسودگی، عدم توجه به نگهداری ساختمان وعدم توجه ذینفعان آن به اخطارهای صادره رخ داد. حادثه ساختمان متروپل نیز به دلیل بی‌توجهی به اخطارها و گزارش‌های شدید سازمان نظام مهندسی مبنی بر ساخت و ساز غیر اصولی این ساختمان رخ داد.

ساختمان‌ها باید به صورت مستمر و در یك بازه زمانی خاص تاییدیه آتش نشانی را اخذ كنند
مدیر اداره پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری منطقه 12 تهران تاكید كرد: طبق قانون جدیدی كه در سازمان آتش نشانی در حال تدوین است ساختمان‌ها باید به صورت مستمر و در یك بازه زمانی خاص تاییدیه آتش نشانی را اخذ كنند. اگر این قانون تایید و ابلاغ شود فكر كنم بتوانیم ساختمان‌های نا ایمن را با قوانین مناسب ایمن‌سازی كنیم.

قوانین فعلی در حوزه بازسازی و نوسازی ساختمان‌های فرسوده جوابگو نیست
این مقام مسئول گفت: قوانین فعلی در حوزه بازسازی و نوسازی ساختمان‌های فرسوده جوابگو نیست، به طور مثال در حوزه بازسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده قانون مالك و سرقفلی‌دار وجود دارد كه طبق این قانون سرقفلی‌داران بدون اجازه صاحبان ملك اجازه ایمن‌سازی و بازسازی را ندارند. این ضعف قانونی است و از نمایندگان مجلس درخواست اصلاح این قانون را داریم.

مالكان بدون درنظر گرفتن بدهی‌های كسبی برای ایمن‌سازی ملكشان اقدام كنند
وی در پایان تاكید كرد: با توجه به اینكه بررسی حقوق كسبی املاك بازار تهران می‌تواند درآمد خوبی برای شهرداری منطقه 12 باشد ولی شهرداری از این درآمد چشم‌پوشی كرده است و این اجازه را به مالكان داده است بدون درنظر گرفتن بدهی‌های كسبی خود برای ایمن‌سازی ملكشان اقدام كنند و پس از ایمن سازی بدهی‌های خود را تسویه كنند.


مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب‌سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره‌برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع‌رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
تهران من