تهران من شنبه تا چهارشنبه از ساعت 18:00 به مدت 120 دقیقه

شگردهای جدید سارقان ارزهای دیجیتال +فایل صوتی

رئیس پلس فتای تهران با تاكید بر اینكه كیف پول دیجیتال می‌تواند توسط تعمیركاران غیر مجاز گوشی همراه به سرقت برود گفت: اغلب كسانی كه مورد سوء استفاده قرار می‌گیرند افرادی هستند كه بدون مطالعه وارد حوزه ارزهای دیجیتال می‌شوند.

1401/03/23
|
10:23
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، سرقت رمز كیف پول ارزهای دیجیتال توسط برخی تعمیركاران موبایل از موضوعاتی است كه برنامه تهران من 22 خرداد با سرهنگ داود معظمی گودرزی رئیس پلس فتای تهران گفت و گو كرد.

تعمیرات موبایل خود را به دست تعمیركنندگان غیر مجاز نسپارید
وی با اشاره به اینكه یكی از دسته پرونده هایی كه در دو سال اخیر افزایش آمار داشته، پرونده‌های رمز ارز بوده است اظهار داشت: غالب افرادی كه در دام شیادان افتاده اند كسانی هستند كه سواد كافی در حوزه رمز ارزها نداشته اند. یكی از این شگردها در هنگام تعمیرات موبایل انجام می شود. در این نوع علاوه بر سرقت رمز ارز، حریم خصوصی فرد هم نقض می شود. در مورد سایر جرایم اعلام می كردیم مردم برای تعمیر گوشی به محل های معتبر مراجعه كنند تا از گوشی آنها بك آپ گرفته نشود و باجگیری سایبری و نقض حریم خصوصی و سرقت اطلاعات انجام نشود. چون گوشه ای از این سرقت ها توسط تعمیركاران غیر مجاز گوشی ها در هنگام دسترسی به اطلاعات گوشی انجام می شود.

ساخت كیف پول دیجیتال خود را به شخص دیگری واگذار نكنید
رئیس پلس فتای تهران با اشاره به آخرین شگردهای سارقان در سرقت اطلاعات گوشی ها و توصیه های پلیس برای جلوگیری از سوء استفاده های احتمالی گفت: با بررسی های انجام شده افرادی كه رمز ارزهای آنها به سرقت می رود غالبا افرادی هستند كه بدون مطالعه وارد این حوزه شده اند و متاسفانه بلافاصله و بعد از مدتی آسیب دیده اند. این افراد چون سواد كافی ندارند به دیگران اعتماد كرده و ساخت كیف پول دیجیتال خود را به شخص دیگری واگذار می كنند كه با داشتن رمز 12 كلمه ای می‌تواند ارزهای دیجیتال را انتقال دهد.

رمز كیف پول دیجیتال خود را در اختیار دیگران قرار ندهید
وی تصریح كرد: علاوه بر این افرادی هم هستند كه به دلیل نداشتن سواد كافی، كیف پول ساخته اند اما برای جابجایی وجه از دیگران كمك می گیرند و رمز كیف پول خود را در اختیار دیگران قرار می دهند كه می تواند مورد سرقت قرار گیرد.

كلیك بر روی لینك های آلوده می‌تواند منجر به سرقت رمز ارزهایتان شود
این مقام مسئول در پلیس فتا تاكید كرد: وقتی در فضای سایبری فعالیت داریم باید اطلاعات كافی هم داشته باشیم گفت: لینك های آلوده و كلیك بر روی آن می‌تواند منجر به نصب بدافزار در گوشی شده و سرقت اطلاعات را در پی داشته باشد كه یكی از آنها سرقت كیف پول رمز ارز است. این سرقت می تواند توسط تعمیركاران غیر مجاز گوشی هم انجام شود.

مراقب شیادان شبكه های اجتماعی باشید تا اطلاعات كیف پول دیجیتال شما به سرقت نرود
سرهنگ گودرزی یكی دیگر از شگردهای سارقان در حوزه رمز ارز را این‌گونه بیان كرد: برخی افراد پس از ساخت كیف پول برای ارزهای دیجیتال خود، عضو برخی كانال های تلگرامی می شوند تا آخرین اطلاعات مرتبط را به دست آورند. شیادانی در این كانال ها هستند كه در قالب های مختلف مثل سرمایه گذاری و ارائه خدمات ویژه فرد را ترغیب می كنند ارزهای دیجیتال خود را در جای دیگری سرمایه گذاری كند كه در آخر از او كلاهبرداری می كنند و یا اینكه با دادن لینك های فیشینگ، فرد را مجبور به درج 12 كلمه رمز كیف پول دیجیتال كرده و پس از آن سرمایه وی را به سرقت می برند.

با پیامك احراز هویت مجدد برای دریافت رمز كیف پول دیجیتال، گول نخورید
وی افزود: شگرد دیگری با عنوان احراز هویت توسط صرافی ها صورت می گیرد. به عنوان مثال شما توسط صرافی احراز هویت شده و رمز ارز خود را خریداری كرده اید. سارقان با شماره های ناشناس با شما تماس گرفته یا در شبكه های اجتماعی با شما ارتباط گرفته و رمز كیف پول شما را برای احراز هویت مجدد درخواست می كنند و در صورتیكه شما رمز كیف پول دیجیتال خود را در اختیارشان قرار دهید به راحتی سرمایه شما را به سرقت می برند.

مراقب ارائه اطلاعات در ایمیل‌های پشتیبان باشید تا مورد سرقت قرار نگیرید
رئیس پلس فتای تهران با اشاره به شگرد دیگر سارقان كیف پول دیجیتال گفت: ایمیلی توسط سارقان به ایمیل پشتیبان برخی افراد با محتوای « در چند روز آینده اطلاعات شما منقضی می‌شود و شما باید هرچه زودتر، ورود اطلاعات مجدد داشه باشید» به راحتی اطلاعات فرد مذكور را به دست آورده و رمز ارزها را به سرقت می برند.

هیچ سازمان رسمی با شماره شخصی پیام ارسال نمی‌كند
سرهنگ گودرزی درباره شگرد سارقان اطلاعات با ارسال پیامك های جعلی گفت: این پیامك ها در حوزه ثنا، سهام عدالت و طرح معیشتی انجام شده و پرونده هایی برای آنها وجود دارد. باید چند نكته كلیدی مد نظر ما باشد اول آنكه هیچ سازمان رسمی با شماره شخصی پیام ارسال نمی‌كند. در وهله اول باید به سرشماره پیامك توجه كنیم. برخی مواقع سارقان از شبكه های اجتماعی پیام ارسال می كنند و افراد را ترغیب می كنند تا بر روی لینك آلوده كلیك كنند تا اطلاعات آنها سرقت شود.

در صورت نصب بدافزار روی گوشی باید با سرعت اینترنت گوشی را قطع كنید
وی هشدار داد: اگر لینكی درخواست اطلاعات كارت بانكی داشت باید حساسیت بیشتری نسبت به آن داشته باشیم. با كلیك بر روی لینك آلوده، بدافزاری روی گوشی نصب می شود و سپس اطلاعات كارت بانكی دریافت می‌شود. در هر زمانی كه احساس كردید بدافزاری روی گوشی شما نصب شده باید در وهله اول اینترنت گوشی را قطع كرده و از اطلاعات گوشی بك آپ گرفته و گوشی را به تنظیمات كارخانه باز گردانید.

مركز فوریت‌های سایبری پلیس فتا به صورت شبانه‌روزی در خدمت مردم است
سرهنگ معظمی خاطرنشان كرد: ضمن اینكه مركز فوریت های سایبری پلیس فتا به صورت شبانه روزی در خدمت مردم است. مردم می‌توانند به صورت حضوری مركز فوریت‌های سایبری پلیس فتا و یا تماس با شماره های 110 و 096380 از خدمات پلیس فتا بهره مند شوند.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب‌سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره‌برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع‌رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
تهران من