معاون مدیركل نظارت بر فضای مجازی دادستانی كل كشور با تاكید بر اینكه قوانین جرایم یارانهای ما یكی از قوانین به روز است و خلأ قانونی نداریم گفت: طبق قانون مجرمانی كه شناسه كاربری افراد را هك میكنند به 5 سال زندان محكوم میشوند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، مهدی امیری معاون مدیركل نظارت بر فضای مجازی دادستانی كل كشور در گفتوگو با تهران من، تابستان من رادیو تهران گفت: مجرمان سایبری معمولا از ناآگاهی مردم از فضای مجازی استفاده میكنند و از طریق مهندسی اجتماعی و نصب بد افزار شبكه اجتماعی افراد را هك میكنند و پیامك فعال سازی كه برای احراز هویت شناسه پیام رسان است را بدست میآورند و پس از در اختیار گرفتن حساب كاربری(account) فرد به لیست مخاطبان فرد رفته و با ارسال پیامكهایی مبنی بر درخواست كمك مالی از آنها پول دریافت میكنند این پیامك برای تعداد زیادی از مخاطبان ارسال میشود و تعدادی از آنها فریب خورده و پول را به حساب هكر واریز میكنند.
وی با تاكید بر اینكه قوانین جرایم یارانهای ما یكی از قوانین به روز است و خلا قانونی نداریم و این قوانین بسیاری از جرایم گذشته و فعلی را پوشش میدهد، گفت: دسترسی غیر مجاز و هك شناسههای كاربری افراد جرم انگاری شده است و مطابق ماده 734 قانون مجازات اسلامی برای این عمل 5 سال زندان و حبس تعیین شده است و جزو جرایم مهم محسوب میشود.
امیری افزود: استفاده از اسم مجهول برای فرآیند كلاهبرداری مصداق كلاهبردای سنتی است كه فقط از ابزارهای رایانهای برای ارتكاب آن استفاده میشود.
معاون مدیركل نظارت بر فضای مجازی دادستانی كل كشور اظهار داشت: در اكثر شهرهای بزرگ شعب ویژهای برای رسیدگی به جرایم رایانهای وجود دارد. در صورتی كه در محل اقامت شاكیان شعب ویژه وجود نداشته باشد میتوانند به دادسرای عمومی و انقلاب مراجعه و طرح شكایت كرده تا به شكایت آنها رسیدگی شود.
وی با تاكید به اینكه اكثر جرایم صورت گرفته در حوزه پیامرسانهای اجتماعی مربوط به پیامرسانهای خارجی است؛ گفت: دلیل ازدیاد این جرایم ناامنی و عدم پشتیبانی مناسب پیامرسانهای خارجی از كاربران ایرانی است.
اگر مردم از پیامرسانهای داخلی استفاده كنند میتوانند از پشتیبانی آنلاین و 24 ساعته این پیامرسانها استفاده كنند و درصورت هك حساب كاربری(اكانت) میتوانند در كمترین زمان ممكن حساب كاربری خود را پس بگیرند كه پیامرسانهای خارجی فاقد این امكان هستند.
این مقام مسئول تاكید كرد: كاربران سیستم احراز هویت دو مرحله ای (پسورد دوم) را بر روی حساب كاربری (اكانت) خود فعال كنند تا دچار هك نشوند.
امیری در پایان تاكید كرد: كاربران نسبت به پیامكهای ارسالی از سوی دوستان و آشنایان با مضمون «درخواست پول» حساسیت بیشتری داشته باشند و تا زمانی كه اطمینان پیدا نكردند اقدام به واریز وجه نكنند.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وبسایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهرهبرداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاعرسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.