رئیس هیات مدیره انجمن دندانپزشكی ایران گفت: افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی دندانپزشكی بیش از اینكه به نفع مردم باشد به ضرر مردم است؛ زیرا دندانپزشكان ماهری از دانشگاههای با سطح كیفی پایین آموزشی، فارغ التحصیل نخواهند شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، علی تاجرنیا رئیس هیات مدیره انجمن دندانپزشكی ایران در گفتوگو با «تهران من، تابستان من» رادیو تهران، گفت: حدود 43 هزار دندانپزشك از سازمان نظام پزشكی شماره نظام دریافت كردند كه 3 هزار نفر آنها مهاجرت، عده كمی فوت كرده و تعدادی هم فعالیت درمانی ندارند.
به ازای هر 2 هزار و 200 نفر یك دندانپزشك وجود دارد
وی با بیان اینكه 25 هزار مطب فعال و 2 هزار كلینیك دندانپزشكی در كشور داریم گفت: تعداد دندانپزشكان فعال در ایران بین 35 هزار تا 40 هزار نفر است یعنی به ازای هر 2 هزار و 200 نفر یك دندانپزشك وجود دارد. ضمن اینكه 3 هزار دندانپزشك در مراكز خدمات درمانی و مراكز دولتی ارائه خدمت میكنند و پروانه مطب ندارند.
تاجرنیا اظهار داشت: وقتی وارد شهرهای بزرگ میشویم تعداد زیادی مطب دندانپزشكی مشاهده میكنیم ولی اینكه فردی با درد دندان به كلینیكها مراجعه میكند و كار اورژانسی دارند ولی هیچ اقدامی برای آن فرد انجام نمیشود جفا در حق بیمار است.
تجمع دندانپزشكها در شهرهای بزرگ باید ریشهیابی شود
رئیس هیات مدیره انجمن دندانپزشكی ایران افزود: بومی گزینی در حوزه دانشجویی، تعهدات در مناطق محروم را تجربه كردیم. در گذشته 10 هزار دندانپزشك در كشور داشتیم كه یك سوم آنها در شهرهای بزرگ و تهران بودند و هم اكنون كه 40 هزار دندانپزشك داریم باز هم شاهد تجمع دندانپزشكها در شهرهای بزرگ هستیم. اگر 80 هزار دندانپزشك هم اضافه شود باز هم تمایل آنها به شهرهای بزرگ و خدمات زیبایی خواهد بود باید علت این مساله ریشه یابی شود.
تجهیز یك مطب دندانپزشكی به سرمایه 2 تا 3 میلیارد تومانی نیاز دارد
این مقام مسئول با تاكید بر اینكه تعرفه خدمات دندانپزشكی گران است؛ گفت: علاوه بر فضای طبابت هم اكنون در شرایط فعلی اقتصادی كشورمان، تجهیز یك مطب دندانپزشكی به 2 تا 3 میلیارد تومان هزینه نیاز دارد.
خدمات دندانپزشكی در كل دنیا گران است
وی با تاكید بر اینكه خدمات دندانپزشكی در كل دنیا گران است، تصریح كرد: كشورهای غربی مسیر فرهنگی و آموزشی پیشگیری از پوسیدگی دندان را در بین مردم تقویت كردند تا پوسیدگی دندانشان كمتر و به مراتب نیازشان به خدمات درمانی كمتر شود ضمن اینكه بیمهها خدمات دندانپزشكی را نیز تحت پوشش قرار میدهند.
دولت باید بیمههای پایه را تقویت كند
تاجرنیا افزود: در كشورمان بیمهها عمل جراحی40 میلیونی را تحت پوشش قرار میدهند ولی خدمات دندانپزشكی را كه اغلب مردم به آن نیاز دارند و برای آنها سودآور نیست تحت پوشش قرار نمیدهند. دولت باید بیمههای پایه را تقویت كند تا قدرت دریافت خدمات توسط مردم از بیمهها ارتقاء پیدا كند.
دانشكده دندانپزشكی شهرهای كوچك امكانات فیزكی ندارند
وی بیان كرد: خواهش میكنم به دانشكده دندانپزشكی شهرهای كوچك سر بزنید هم اكنون دانشجویان به دلیل تعداد اساتید و امكانات فیزیكی دچار مشكل هستند.
افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی دندانپزشكی به ضرر مردم است
دكتر تاجرنیا یادآور شد: وقتی تعداد دانشجویان رشته دندانپزشكی در كشور افزایش یابد و همزمان ارائه خدمات و زیرساختهای لازم برای آموزش دانجشوبان وجود نداشته باشد، قطعا كیفیت آموزش پزشكی پایین میآید. چرا بدون ارتقاء زیرساختها و تنها با یك مصوبه ظرفیت پذیرش دانشجو را 100 درصد افزایش میدهیم؟ نتیجه چنین اقدامی بیش از اینكه به نفع مردم باشد به ضرر مردم است؛ زیرا دندانپزشكان ماهری از دانشگاههایی با سطح كیفی پایین آموزشی پایین، فارغ التحصیل نخواهند شد.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وبسایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهرهبرداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاعرسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.