تهران من شنبه تا چهارشنبه از ساعت 18:00 به مدت 120 دقیقه

چگونه می‌توان تخلفات را به قوه قضاییه گزارش داد؟

شهروندان می‌توانند در راستای كاهش تخلف و جُرم در جامعه با ثبت نام در سامانه جامع ارتباطات مردمی قوه قضاییه (سجام)، تخلفات محیط زندگی خود را اطلاع داده و دیدبان قوه قضاییه شوند.

1401/04/08
|
13:44
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، اسماعیل حسن زاده مدیركل مشاركت‌های مردمی و سرمایه‌های اجتماعی معاونت اجتماع و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در روز 7 تیر به مناسبت بور قوه قضاییه با برنامه تهران من، تابستان من گفت و گو كرد.

وی در توضیح مشاركت های مردمی از منظر قوه قضاییه گفت: مهمترین ماموریت معاونت اجتماع و پیشگیری از وقوع جرم انجام ماموریت‌ها توسط گروه‌های مردمی به ویژه از طریق جلب كمك های مردمی است. اشخاص حقیقی و گروه های مردم نهاد در این راستا می‌توانند به قوه قضاییه كمك كنند.

حسن زاده با اشاره به اینكه با اقدامی ساده می‌توان كد دیدبانی دریافت كرد گفت: سامانه جامع ارتباطات مردمی قوه قضاییه (سجام) در ابتدا افرادی كه در این سامانه ثبت نام كرده اند را شناسایی كرده و به آنها كد می‌دهد. آنها وقوع جرایم را به دادگستری گزارش می كنند. قوه قضاییه این گزارش‌ها را با توجه به صلاحیت قضایی و محل وقوع تخلف به مراجع قضایی مربوط توزیع می كند. در حال حاضر هزاران دیدبان در سطح استان های كشور در حوزه جرایم مشهود مثل حقوق اجتماعی و حقوق عامه با قوه قضاییه همكاری دارند.

وی با اشاره به سامانه سجام بیان كرد: هر شهروندی كه احساس كند در محیط زندگی اش، تخلفی مثل گرانی، تعدی به منابع طبیعی ، عدم رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی، فروش كالاهای فاسد، كلاهبرداری، تخلفات رانندگی و دیگر موارد روی داده را به قوه قضاییه گزارش می‌كند و قوه قضاییه هم آن را پالایش كرده و در صورت صلاحدید به شعب قضایی ارسال می‌كند. در نهایت نتیجه هم رصد می شود درصد زیادی از پرونده‌ها در مراجع قضایی با گزارش‌های مردمی آغاز می‌شود.

حسن زاده درباره سامانه مشاركت ها توضیح داد: اشخاص حقوقی و سازمان های مردم نهاد می‌توانند گزارش‌های خود را به این سامانه ارسال كنند. این گروه می‌توانند حتی در فرآیند دادرسی هم شركت داشته باشند.

وی در پاسخ به اینكه اتفاقاتی كه شاكی خصوصی دارد را مردم گزارش نمی‌دهند بلكه خودشان از فرد مذكور شكایت می‌كنند گفت: مردم گزارش تخلفات عام را به سامانه سجام قوه قضاییه گزارش می‌كنند تا توسط قوه قضاییه پیگیری شود.

وی در پاسخ به اینكه مردم چگونه می‌توانند گزارش‌های خود را پیگیری كنند گفت: این امكان به صورت 100 درصدی برای گروه‌های مردم نهاد وجود دارد اما در سامانه سجام كه افراد حقیقی، گزارش‌های خود را در آن ثبت می‌كنند، پیگیری گزارش‌ها به صورت موردی مقدور است. البته این سامانه در آینده نزدیك ارتقاء پیدا خواهد كرد. نتیجه بخشی برخی از این گزارش‌ها زمان زیادی نیاز دارد یا اینكه نتیجه برخی گزارش‌ها را به دلیل موارد امنیتی نمی‌توان عنوان كرد . به هرحال اطلاع از نتایج گزارش ها به صورت خودكار در سامانه سجام امكان پذیر نیست.

حسن زاده ثبت گزارش‌های مردمی در سامانه سجام را راضی كننده عنوان كرد و گفت: تعداد قابل توجهی از پرونده هایی كه در قوه قضاییه بررسی می‌شوند توسط مردم گزارش می‌شوند و در چرخه دادرسی قرار می‌گیرند و به نتیجه می‌رسند.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب‌سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره‌برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع‌رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
تهران من