تهران من شنبه تا چهارشنبه از ساعت 18:00 به مدت 120 دقیقه

تهران؛ مركزی برای بازیافت اصولی پسماندهای پلاستیكی ندارد+فایل صوتی

معاون محیط زیست گفت: روزانه 3 هزار و 500 تن پسماند پلاستیكی در مراكز غیرمجاز تهران به صورت غیراصولی بازیافت می‌شوند كه آلودگی‌های بیشتری به محیط زیست تحمیل می‌كنند.

1401/06/15
|
10:13
|

مصرف زیاد پلاستیك در ایران به دلیل ارزان بودن آن است
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، زهره عبادتی معاون محیط زیست استان تهران در گفت‌وگو با برنامه «تهران من» رادیو تهران درخصوص مدیریت پسماندهای پلاستیكی، گفت: به دلیل اینكه كشورمان دارای منابع قابل توجهی از سوخت‌های فسیلی است محصولات پلاستیكی با قیمت بسیار كمی در كشورمان تولید می‌شود و همین مساله منجر به افزایش مصرف پلاستیك در ایران به ویژه استان تهران شده است.

در مدیریت پسماندهای پلاستیكی مشكل داریم
وی تاكید كرد: متاسفانه در مدیریت پسماند‌های پلاستیكی با مشكل مواجه هستیم. پلاستیك‌ها تقریبا تجدیدناپذیر هستند به عنوان مثال ظروف یكبار مصرفی كه به وفور استفاده می‌كنیم برای تجزیه شدن به بیش از 250 سال زمان نیاز دارند و گاهی هم برای همیشه در طبیعت باقی مانده و تجزیه نمی‌شوند.

عبادتی افزود: ما باید برای كاهش مصرف پلاستیك فرهنگ‌سازی كنیم و یا اینكه در حوزه مدیریت و بازیافت پسماندهای پلاستیكی برنامه‌ریزی‌های دقیقی داشته باشیم.

وی افزود: بر اساس قانون مدیریت پسماند، شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و بخش‌داری‌ها مدیران اجرایی پسماند هستند و تكالیف متعددی در این حوزه بر عهده دارند. یكی از این تكالیف ارتقاء سطح فرهنگ‌ عمومی در جهت كاهش تولید زباله به ویژه زباله‌های پلاستیكی است.

در تهران مركزی برای بازیافت اصولی پسماند پلاستیكی وجود ندارد
معاون محیط زیست با تاكید بر اینكه در تهران مجتمع صنعتی كه بازیافت اصولی پسماندهای پلاستیكی را انجام دهد نداریم، گفت: در استان تهران روزانه بیش از 3 هزار و 500 تُن پسماند پلاستیكی تولید می‌شود كه این پسماندهای توسط پیمانكاران شهرداری جمع‌آوری و در مراكز غیرمجاز به صورت غیراصولی بازیافت می‌شوند كه آلودگی‌های بیشتری را به محیط زیست تحمیل می‌كند و این شیوه بازیافت مورد تایید محیط زیست استان تهران نیست.

شهرداری برنامه مدونی برای مدیریت پسماندهای پلاستیكی ندارد
عبادتی در ادامه با بیان اینكه مدیران اجرایی پسماند به ویژه شهرداری باید پاسخگو باشند، افزود: شهرداری پس از گذشت سالها از تصویب قانون مدیریت پسماند، هیچ برنامه مدونی درخصوص كاهش تولید زباله، كاهش مصرف پلاستیك و در نهایت مدیریت پسماندهای پلاستیكی ارائه نداده است. شهرداری با توجه به وظایف قانونی كه دارد باید خیلی جدی‌تر به این مساله بپردازد.

به دلیل عدم مدیریت پسماندها با مجوعه‌ای از مشكلات زیست محیطی مواجه هستیم
این مقام مسئول در پایان درخصوص اثرات مخرب پسماندهای پلاستكی بر محیط زیست، تصریح كرد: متاسفانه به دلیل عدم مدیریت صحیح پسماندهای پلاستیكی و رهاسازی آنها در طبیعت با مجموعه‌ای از مشكلات زیست محیطی از جمله آلودگی بصری، خاك و آب مواجه خواهیم بود.


مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
تهران من