رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره با تاكید بر اینكه سلامت روان هم مهجور و هم در حاشیه است گفت: در سیاستگذاریها چندان اثری از توجه به سلامت روان جامعه نمیبینیم. اگر اقدامی هم در این حوزه صورت میگیرد به صورت خودجوش است.
افراد باید به ارتقاء سلامت روان خود توجه داشته باشند
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، دكتر محمد حاتمی رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره كشور در گفت و گو با تهران من رادیو تهران گفت: سلامت روان یك امر چند جانبه است بخشی از آن مربوط به خود افراد است كه باید سواد سلامت روان خود را افزایش بدهند و مهارتهایی از جمله كنترل خشم و كنترل استرس را بیاموزند. از سوی دیگر بخشی از سلامت روان افراد مربوط به سیاستگذاریهای كلان جامعه است و باید برنامههایی برای ارتقا سلامت روان مردم داشته باشیم چون این مساله جزو حقوق مردم است.
متولی سلامت روان به طور مشخص وزارت بهداشت است
وی افزود: متولی سلامت روان به طور مشخص وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشكی است و قطعا برای این امر برنامههایی خواهد داشت.
در سیاستگذاریها اثری از توجه به سلامت روان جامعه نمیبینیم
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره اظهار داشت: به عنوان یك مسئول عرض میكنم توجه به سلامت روان هم مهجور و هم در حاشیه است و ما در برنامهریزیها، سیاستگذاریها و قوانین چندان اثری از توجه به سلامت روان جامعه نمیبینیم و اگر اقدامی هم در این حوزه صورت میگیرد به صورت خودجوش است.
فرزندان ما باید از كودكی تحت آموزشهای سلامت روان قرار بگیرند
دكتر حاتمی با تاكید بر اینكه در مجلس شورای اسلامی باید بودجهای برای ارتقاء سلامت روان جامعه اختصاص داده شود، گفت: لازم است از دوران مهدكودك تا دوران دبیرستان فرزندان ما تحت آموزشهای سلامت روان قرار بگیرند. سلامت روان در شرایط كنونی مهجور است و نیازمند این هستیم تغییراتی در سیاستگذاریها و هم در برنامه ریزیها داشته باشیم.
متاسفانه در حوزه سلامت روان، نگاه ما درمان محور است و به پیشگیری توجهی نمیكنیم
این مقام مسئول گفت: سیاستهای كلی سلامت بر اساس اصل 110 قانون اساسی كاملا مشخص است ولی در اجرای این قوانین مشكل داریم و دلیل آن هم این است كه نگاه ما درمان محور است و بیشتر منتظر این هستیم كه فردی دچار مشكل شود و به ما مراجعه كند تا او را درمان كنیم. و به مساله پیشگیری كه مسئولان به آن تاكید دارند و در دنیا هم به آن توجه میشود اهمیت نمیدهیم.
دكتر حاتمی در پاسخ به اظهارات گوینده برنامه كه مسئولان بر پیشگیری تاكید میكنند ولی در عمل هیچ اقدامی نمیكنند، گفت: دولت باید لایحه ای در این خصوص به مجلس ارائه بدهد و در مجلس تبدیل به قانون شود.
بودجه نظام سلامت كشور كمتر از 1 درصد كل بودجه كشور است
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره اظهار داشت: بودجه پیشگیری در نظام سلامت كمتر از 1 درصد كل بودجه كشور است. بودجه نظام سلامت در یكی از كشورهای اروپایی 16 درصد است و این نشان از اهمیت این مساله است.
زیرساختهای لازم در حوزه سلامت روان فراهم نیست
دكتر حاتمی تاكید كرد: در سیاستهای كلی سلامت كه مقام معظم رهبری اعلام كردند فرموند باید زیرساختهای لازم برای ارتقا سلامت روان در بخشهای مختلف كشور ایجاد شود ولی ما متاسفانه هیچ زیرساختی در این حوزه نداریم.
مدیریت ناهنجاریهای اجتماعی باید از دورن خانواده شروع شود
این مقام مسئول اظهار داشت: در مدرسه و خانوادهها نیازمند روانشناس هستیم. ما باید مدیریت ناهنجاریهای اجتماعی را از دورن خانوادهها شروع كنیم؛ خانواده باید روانشناس امین خود را داشته باشد. البته در شهرهای كلان در این زمینه تا حدودی رشد كردیم و باید به سمتی حركت كنیم كه روانشناس در مدرسه و خانواده وجود داشته باشد.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.