رئیس مركز پیش بینی زلزله گفت: گسل آناتولی شرقی حدود 300 كیلومتری ایران به اتمام میرسد؛ اگر زلزله در تركیه تداوم داشته باشد، باز هم به گسلهای ایران ارتباطی نخواهد داشت.
زلزله ویرانگر تركیه به 7.8 ریشتر، از بزرگترین زلزلههای رخ داده در تركیه طی یك قرن اخیر بود، زلزلهای كه در سوریه نیز تلفات و خسارات زیادی برجای گذاشته است و علاوه بر این دو كشور در لبنان و عراق هم احساس شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، مهدی زارع رئیس مركز پیش بینی زلزله و استاد پژوهشكده زلزله شناسی در گفت و گو با «تهران من» درخصوص زلزله رخ داده در تركیه اظهار داشت: این زمین لرزه با بزرگی 7.8 ریشتر ساعت 4:17 بامداد (دوشنبه، 17 بهمنماه) جنوب شرق تركیه را لرزاند. در گذشته زلزلههای بزرگی در این نقطه رخ داده است. به عنوان مثال، زلزله سال 1138 حلب كه جزو سومین زلزله پر تلفات تاریخ به شمار میآید در نزدیكی همین مكان رخ داده بود. در این زلزله حدود 200 كیلومتر از گسل آناتولی شرقی دچار گسیختگی شده است.
وی در تشریح زلزله دوم روز نیز گفت: زلزله دوم ساعت 13:26 به وقت محلی و با بزرگای 7.5 ریشتر به وقوع پیوست. این گسل كه با رخداد زلزله اول تحریك شد، در همان سامانه گسله آناتولی شرقی قرار دارد و احتمالا به دلیل تحریك یكی از گسلهای رده دوم این سامانه، زلزله دوم رخ داد.
وی در پاسخ به این پرسش كه آیا این زلزله تركیه به زلزله خوی ارتباط دارد یا خیر؟ گفت: خیر؛هیچ ارتباط گسلی و زمین ساختی بین زمین لرزه امروز تركیه با زلزله خوی وجود ندارد. اگر زلزلههای این منطقه تداوم هم داشته باشد به گسلهای ایران ارتباطی ندارد. گسل آناتولی شرقی حدود 300 كیلومتری ایران به اتمام میرسد و هیچ ارتباطی به مناطق ایران ندارد.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی @tehran360 جستجو كنید.
علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.