دكتر سیدحمید حسینی گفت: مقایسهی فعالیتهای صنعت نفت قبل و بعد از انقلاب اسلامی باید از منظر نیروی انسانی، وابستگی ساختاری و اهمیت بخشهای مختلف صنعت نفت و صنایع پایین دستی صورت گیرد.
این كارشناس اقتصادی در گفتگو با تلیمی، كارشناس مجری برنامه "تهران من" یادآور شد، برای مقایسهی وضعیت صنعت نفت ایران قبل و بعد از پیروزی انقلاباسلامی، باید به تبدیل شدن شركت نفت قبل از انقلاب به وزارتخانهای بزرگ با شفافیتهای قانونی بعداز انقلاب پرداخت.
وی افزود: قبل از انقلاب دستگاهی با عنوان شركت نفت، این صنعت را اداره میكرد و به جز شاه به شخص یا اشخاص دیگری پاسخگو نبود. همهی این شركت و ادارات تابع آن بر مبنای قانون وضع شدهی خودش اداره میشد و با هیچ سازمان دیگری تطابق نداشت.
وی به مخاطبان رادیو تهران گفت: عمدهی كارهای نفتیها در آن زمان، كارشناسان، حفاریها و حتی بحث تربیت نیروی انسانی صنعت نفت هم به عهدهی خارجیها بود.
شركت نفت قبل از انقلاب تنها بر روی نفت خام فعالیت داشت و هدفش منابع نفتی در خشكی بود و هیچ حوزهی نفتی در دریا نداشت. در صنایع پاییندستی هم تنها چهار یا پنج پالایشگاه به اندازهی نیازهای داخلی به وجود آمده بود و ظرفیت بالای این صنعت برای متولیانش بیاهمیت بود. اما ایران در تولید نفتخام از مهمترین كشورهای تولید نفت در میزان بالا بود.
دكتر حسینی افزود: بعد از انقلاب شركت نفت به وزارت نفت تبدیل شد. وزارتی كه در برابر مجلس نمایندگان مردم پاسخگو بوده و مقررات و وضعیت پرسنلی وزارت مذكور هم با بقیهی وزارتخانهها تطبیق داده شد.
وی با اشاره به كار عمدهی تربیت نیروی انسانی كه پس از انقلاب انجام شد اظهار داشت: امروز نیروی انسانی ایرانی از صفر تا صد فعالیتهای صنعت نفت كشورمان را بر عهده دارد و دیگر حفاریها و اكتشافات نفتی را خارجیها دست نمیگیرند.
این كارشناس اقتصادی گفت: بعد از انقلاب، وزارت نفت، به توسعهی صنعت گاز روی آورد و امروز شاهدیم كه صنعت گاز تا حدی پیشرفته شده كه كشورمان به یكی از بزرگترین تولید كنندههای گاز دنیا بدل شد و روزانه هزار میلیون متر مكعب گاز تولید میكند. با این پیشرفت توانستیم به محیط زیست كشور كمك شایانی كرده و رفاه خانوادهها را در رابطه با سوخت تامین كنیم.
سخنگوی اتحادیه صادر كنندهی فراوردههای نفتی كشور بحث دیگر توسعه در این صنعت را توسعهی صنعت پتروشیمی خواند و گفت: قبلا مردم ما پتروشیمی را تنها در شیراز داشتند و امروز شاهد گسترش صنعت پتروشیمی در كشور هستند.
وی در پایان به افتتاح نمایشگاهی به مناسبت دههی فجر با ادارهی بخش خصوصی و برای صنایع پاییندستی نفت و گاز و پتروشیمی اشاره كرده و تاكید كرد: نمایشگاه یاد شده نخستین نمایشگاهی است كه تا كنون در این حوزه برگزار میشود و بنده پیشبینی میكنم این نمایشگاه به دلیل اهمیت بسیارش در صنعت نفت، سالهای آینده به یكی از بزرگترین نمایشگاههای بینالمللی تبدیل شود.
شایان ذكر است؛ نمایشگاه یاد شده از 13 تا 16 بهمن به عنوان بزرگترین رویداد ایران در زمینهی صنایع پاییندستی نفت در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران دایر است.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار می گیرند.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
شنوندگان از سرتاسر كشور هم می توانند شبكه رادیویی تهران را از طریق گیرنده های دیجیتال(ست تاپ باكس) دریافت كنند.
#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360