معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كشور فعالیتهای مهم این سازمان در عرصهی صنایع دستی را برای مخاطبان رادیو تهران بازگو كرد.
دكتر پویا محمودیان كه به مناسبت فرارسیدن چهل و یكمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در "تهران من" ویژه برنامهی "میدان انقلاب" بیستم بهمن، با طلیمی خبرنگار رادیو تهران گفتگویی تلفنی داشت، به حضور 75 درصدی زنان در حوزهی صنایع دستی در كشور اشاره كرد.
این كارشناس فرهنگی، اقتصادی با اشاره به اینكه ایران تا كنون توانسته است رتبهی یك جهان را از لحاظ ثبت شهرها و روستاهای جهانی به خود اختصاص داده و 11 شهر و سه روستا در آثار جهانی ثبت شده است و بالطبع صنایع دستی از مهمترین دستاوردهای این آثار ثبتی در جهان است.
وی گفت: ایران همچنین سومین كشور تولید كنندهی صنایع دستی از لحاظ تنوع در جهان است و اتفاقی كه در سالهای گذشته پررنگتر بود، حضور جوانان خلاق و خوشفكر و صاحب ایده در ارتباط با بحث صنایعدستی بود كه در سه بخش تولید، آموزش و صادرات و فروش و بازرگانی دسته بندی شده است.
این كارشناس همچنین به عدد 75 درصدی ذینفعان حوزهی صنایع دستی اشاره كرد كه زنان توانمند ایرانی آن را به خود اختصاص دادهاند.
دكتر محمودیان یادآور شد: كشور ایران جزو معدود كشورهایی است كه تحصیلات رشتهی صنایع دستی را تا مقطع دكترا در دانشگاهها دارد. همچنین مدلی از جمهوری اسلامی ایران طی سالهای گذشته با عنوان طرح "خانهی ایرانی" به جهان معرفی شد كه مدعی است با ظرفیت تولید سی و یك استان در حوزهی صنایع دستی از صفر تا صد و از لحاظ كاربردی و تزئینی با صنایع دستی ایران طراحی شود.
معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تمامی توانمدیهایی كه در این حوزه است را مدیون دو میلیون نفری دانست كه در این حوزه با عشق كار میكنند و خلاقیتهایشان زبانزد خاص و عام است.
او در ارتباط با فعالیتهای این سازمان در حوزهی صادرات به طلیمی گفت: حضور ایران در نمایشگاههای خارج از كشور به عنوان نخستین ویترینهای بازاریابی صنایع دستی و به عنوان كالای هنری تدوام و پایداری خود را داشته و سعی كردیم حضور پر رنگی در این عرصههای اقتصادی داشته باشیم.
معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اظهار داشت: كالاهای صادر شده در 9 ماهی ابتدایی سال با بیش از 171 میلیون دلار به مردم سایر كشورها عرضه شد اما این صادرات عمدتا چمدانی است و سیستم ثبت و ضبط این صادرات بسیار كار سختی است.
وی در بحث صنایع دستی و در حوزهی فرش به دغدغههای هنرمندان این عرصه اشاره كرد و گفت: سال 99 یكی از اولویتهای سازمان، بحث بیمهی هنرمندان و صنعتگران این عرصه است.
این مسئول در پایان سخنان خود از همكاری مجلس شورای اسلامی و مركز پژوهشهای آن برای تصویب قانونی خبر داد كه در اجرای آن هنرمندانی كه در حوزهی صنایع دستی فعالیت میكنند، شامل معافیت از مالیات بر ارزش افزوده شوند.
مردم باید بدانند كه همین نمایندگان مدافع حق هنرمندان و صنعتگرانشان هستند و باید با قدرت و غیرت نمایندگانمان را انتخاب كنیم و ایمان داشته باشیم كه با انتخاب نمایندهای صالح و خوشفكر برای شهر خود اتفاقات خوشی را برای حوزههای تخصصی رقم میزنیم.