دكتر آقایارزاده، از اقتصاددانان كشور گفت: برای آنكه كشور پس از گذر از بحران كرونا، دچار بحران اقتصادی و بالا رفتن سطح بیكاری میان اقشار مختلف جامعه نشود باید قوانین مزاحم و دست و پا گیر از قوانین اقتصادی خذف شود.
وی در گفتگو با تهران من 14 فروردین، با اشاره به اینكه وضعیت اقتصاد پس از كرونا باید از مهمترین دغدغههای مردم و سران سهقوهی جمهوری اسلامی باشد، اظهار داشت: كرونا حدود 50 روزی میشود كه وارد كشور شده است و از همان روزهای نخست دولت سرسختانه برای مقابله با آن در صحنه حضور داشته و مقام معظم رهبری نیز با اعلام برنامهی سال جاری با عنوان "جهش تولید" برای گذران بعد از این بحران برنامهریزی كردند.
این كارشناس اقتصادی خاطرنشان كرد: مسالهی جهش تولید تنها با حمایت كالای ایرانی و همكاری بانكها و فعالان اقتصادی ضعیف جامعه و حذف قوانین دست و پا گیر برای تهیهی مواد اولیه و دریافت مجوزها اتفاق خواهد افتاد در غیر این صورت نیمههای سال 99 شاهد بیكاری عظیمی در جامعه خواهیم بود.
وی گفت: به نظر بنده دولت در سال 98 نتواست شعار رونق تولید را محقق كند. كمكاریهایی در كنار مشكلات اقتصادی دولت وجود داشت. بنابراین جهش تولید هم محقق نمیشود مكر با تلاش و كوشش وزارتخانههایی مانند وزارت اقتصاد و وزارت صنایع و معادن و تجارت كه باید از حرف بیرون بیایند و به عمل برسند.
دكتر آقایارزاده افزود: بنگاههای كوچك اقتصادی ما صدمات بسیاری در این مدت دیدهاند و دولت باید آنان را حمایت كند تا بتوانند پس از گذر از بحران كرونا، محصولات بهتری تولید كنند و سرپا شوند. مردم نیز باید برای تحقق شعار جهش تولید از محصولات تولیدی داخلی استفاده كرده و فعالان افتصادی را حمایت كنند.
وی ابراز داشت: موضوع دیگری كه حائز اهمیت است و روسای هر سه قوه باید به آن اهمیت بدهند از بین بردن قوانین كم اهمیت و حذف آنان است. قوانینی كه باعث میشوند كسب و كارهای كوچك مجبور شوند برای به دست آوردن مواد اولیه ماهها منتظر شوند.
این كارشاس اقتصادی نتایج بی اهمیتی به این حمایتها را ادامه روند بیكاری تا ماههای تیر و مرداد خواند و گفت: در صور اهمیت ندادن دولت و مردم به موارد ذكر شده وضعیت بسیار نابسامانی را در حوزهی اقتصاد كشورمان در پیش خواهیم داشت و در شهریور ماه، بیكاری عظیمی در جامعه بوجود آمده و سازمان تامین اجتماعی هم نمیتواند بری تامین بیمهی بیكاری این افراد كاری كرده و فقر گریبانگیر بسیاری از مردم میشود.
وی گفت: در این میان دولت باید بانك مركزی را مكلف به پرداخت وامهای طولانی مدت با سود بسیار كم كند. هر چند این مساله زیانهایی را برای دولت بوجود میآورد اما زیان ناشی از فقر همهگیر در جامعه بسیار شدیدتر و بحرانیتر خواهد بود.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360