تهران من شنبه تا چهارشنبه از ساعت 18:00 به مدت 120 دقیقه

مدیر كل دفتر برنامه‌ریزی، تامین، توریع و تنطیم بازار وزارت صمت: كشور ما هیچ كمبودی در تأمین كالاهای اساسی ندارد+فایل صوتی

مدیر كل دفتر برنامه‌ریزی، تامین، توریع و تنطیم بازار وزارت صمت در گفتگو با "تهران من" در مورد توزیع 200 هزار تن كالای اساسی به بازار مصرفی برای جلوگیری از افزایش قیمت در روزهای ماه مبارك رمضان توضیحاتی را ارائه داد.

1399/01/26
|
07:51
|

محمدرضا كلامی، 25 فروردین در گفتگویی تلفنی با مجری این برنامه‌ی رادیو تهران، اظهار داشت: هر ساله تدارك‌هایی برای ماه مبارك رمضان از سوی این وزارتخانه انجام می‌شود كه شامل تامین كالاهایی است كه ممكن است افزایش تقاضا داشته باشد و قوت غالب مردم بوده و معیشت را پشتیبانی می‌كند.

وی افزود: امسال هم در راستای مدیریت بازار، اقلام كالاهای اساسی را به میزان نیاز در بازار تزریق خواهیم كرد و اقلامی مانند، شكر، گوشت قرمز، برنج و روغن شامل تخفیف خواهند بود. همچنین امسال تامین خرما مشكلی نخواهد داشت و این كالا به حد كافی در بازار توزیع می‌شود.

این مسئول در وزارت صمت با اشاره به اینكه تامین‌كننده های خرمای كشور هم اعلام كرده‌اند، موجودی خرمای انبارهای كشور حدود 300 هزار تن است گفت: بزودی بررسی صحت این ادعا توسط كارشناسان این وزارتخانه انجام خواهد گرفت. البته با توجه به این‌كه نسبت به سال گذشته صادرات خرما 50 درصد كاهش یافته است، قطعا خرما امسال با نرخ مناسبتری در اختیار مردم قرار خواهد گرفت و تمهیداتی نیز با مراكز تولید خرما صورت گرفته تا بدون واسطه این كالای مورد نیاز در اختیار مردم قرار گیرد.

وی افزود: در راستای اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی نیز قرار است چهارشنبه‌ی هفته‌ی جاری جلسه ای را با انجمن ملی خرمای ایران برگزار كنیم كه فروشنده‌های خرمایی كه در فروشگاه‌های اینترنتی فعالیت دارند وارد بازار شده و خرما را به صورت الكترونیكی سفارش گرفته و به درب منازل برسانند.

كلامی در ارتباط با شایعات منتشر شده در فضای مجازی با موضوع پایان یافتن ذخائر كالاهای اساسی كشور تا سه ماه دیگر گفت: بنده به عنوان یك مسئول این شایعه را اساسا اشتباه خوانده و به مردم اطمینان می‌دهم كشور ما هیچ كمبودی در كالاهای اساسی معیشت مردم ندارد.

وی اظهار داشت: در حال حاضر چهار میلیون تن موجودی كالاهای اساسی ما در بنادر است و مشكل نبود انبار برای ذخیره كردن این كالاها، باعث ترخیص نشدن این اقلام از بنادر شده است. با توجه به این رقم، چطور ممكن است ذخائر این كالاها در كشور پایان یابد.

این كارشناس اقتصادی ذخایر داخلی كشور با اشاره به اینكه كالاهای اساسی موجود حداقل تا 6 ماه آینده پاسخگوی نیازهای مردم است و گفت: در سال گذشته تا 25 فروردین 98 ، 16 قلم كالای اساسی ما یك میلیارد و 35 هزار دلار ارزش داشت ولی امسال ثبت سفارش‌ها نشان می‌دهد كه ارزش كالاها تا 25 فروردین 99 حدود یك میلیارد و 550 میلیون دلار است و مفهوم آن این است كه اگر قرار باشد در تامین كالاها مشكلی پیش بیاید بهتر است به ثبت سفارش ها توجه كنیم.

وی در مورد گرانی لیموترش و لیموشیرین هم گفت: این اقلام تا پیش از روزهای فعلی در كشورمان مصرف عادی داشت كه به یك باره تقاضای آن چندبرابر شده است. این‌ها محصولات باغی هستند كه افزایش تولید و ارایه‌ی بیشتر آن‌ها به بازار چندین سال زمان می‌برد و با برنامه‌ریزی كوتاه مدت سه ماهه نمی‌توان افزایش تولید داشت. تنها راه تامین آن هم رو آوردن به واردات این میوه‌ها در روزهای كرونایی كشور بود ولی در حال حاضر كشورهای دیگر علاقه ای به این كار ندارند. بنابراین این كالا با افزایش قیمت چشمگیری روبرو شده است.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360

دسترسی سریع
تهران من