انتشار اخبار پلاسمادرمانی در ایران و انجام تحقیقات گسترده برای این شیوهی درمانی بیماری كرونا همزمان با برخی از كشورهای پیشرفتهی جهان، نوید اتفاقات خوب و گذر از این بحران را برای مردم كشور به همراه داشته است.
در همین رایطه برنامهی رادیویی "تهران من" با دكتر پیمان عشقی، رییس سازمان انتقال خون تهران تماس تلفنی گرفت و از وی در مورد پروژهی جمعآوری و ذخیرهسازی پلاسمای افراد بهبود یافته از كرونا و درصد ثمربخشی این راه درمان پرسید.
وی در خصوص پروژهی پلاسما درمانی كه طرحی تحقیقاتی است افزود: تیم راهبردی پروژه هر هفته یك الی دو جلسه دارد و نتایجش تا كنون بسیار خوب و امیدوار كننده بوده است ولی رسانه ای كردن آن منوط به اطمینان كامل از درمان كرونا با این روش است.
این مسئول در سازمان انتقال خون ایران اظهار داشت: پروژهی پلاسما درمانی از 20 سال گذشته عقبهی پؤوهشی داشته و در اكثر بیماریهای تنفسی نتیجهی بسیار خوبی را در در درمان بیماران نشان داده است. چینیها هم در بحران كووید 2019 از پلاسما درمانی نتیجهی خوبی گرفتند. بنابراین تیم ایرانی نیز این روش درمانی را از 24 اسقند آغاز كرد.
وی با بیان اینكه سازمان انتقال خودن ایران از اول ردیبهشت ماه موظف است به عنوان تنها مرجع تهیه و تامین خون مورد نیاز مراكز درمانی كشور پیشبینیهای لازم را انجام دهد و آمادگی تامین داشته باشد گفت: این نتایج در بحران كووید 19 رصد میشود و آیندهی پلاسما درمانی به دلیل اینكه پرداختن به این روش درمانی نیازمند هیچ وارداتی نیست و درمان كم هزینهای هم محسوب میشود، مورد بسیار خوبی است.
دكتر عشقی افزود: برای انجام پلاسمادرمانی باید هم اكنون جمع آوری پلاسمای خون بیماران كرونایی بهبود یافته را شروع كنیم. ما باید این آمادگی را داشته باشیم سریعا پلاسمای خون بهبودیافتگان را دریافت كنیم چون سطح آنتیبادی موجود در خون بهبودیافتگان به تدریج پایین میآید.
وی روش پلاسمادرمانی را برای استفاده در موج دوم كرونا مثمرثمر خوانده و گفت: ما موظف به تامین پلاسما هستیم و به همین دلیل 15 مركز را برای مراجعهی بهبودیافتگان به منظور اهدای پلاسما در نظر گرفتیم. اهدا كنندگان باید توجه كنند كه بهترین زمان برای اهدای پلاسما از دو هفته تا یك ماه پس از بهبودی كامل است.
رییس سازمان انتقال خون به بهبودبافتگان بیماران مبتلا به كرونا اطمینان داد كه ما خونی از بیماران نمیگیریم و تنها زردابهی خون گرفته میشود و خون به آنان بازگردانده میشود. بنابراین هیچ ضعفی متوجه اهدا كنندگان نخواهد شد.
وی خاطرنشان كرد: در دنیا موسسات بزرگ و پرسابقهای وارد سرمایهگذاری در پلاسمادرمانی شدهاند و در منطقه ما، غیر از ایران هیچ كشوری در امر پلاسمادرمانی تخصص لازم را ندارد.
شایان ذكر است؛ در راستای راه های جدید درمان كرونا علاوه بر پلاسما درمانی، چندی پیش دكتر پیام طبرسی مدیر بخش بیماریهای عفونی بیمارستان مسیح دانشوری از تاثیر 70 درصدی داروی فاویپیراویر در درمان این بیماری و تست آن خبرداده بود.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360