زهرهی زاهدی، جهادگر طلبهی غسال، بانویی 33 ساله است كه به همراه گروهی از طلبههای جهادگر از هفتهی سوم شیوع كرونا در كشورمان برای یاری رساندن به بیماران كرونایی راهی بیمارستانهای قم و نهایتا كمك در بخش تغسیل فوت شدگان از این ویروس شد.
او كه مهمان "تهران من" نوزدهمین روز ماه رمضان شد داستان ورودش به فعالیتهای جهادی در روزهای كرونا را برای مخاطبان رادیو تهران روایت كرده و اذعان داشت: كار من كمك نیست برایم جهاد در راه خدا وظیفه است و عقیده دارم اگر وارد جهاد میشویم آن را كمك به خلق خدا فرض نكنیم.
این بانوی ایثارگر ایرانی گفت: دوستانم به من در مورد فراخوانی برای همراهی و كمك به كادر درمانی و بیماران كرونایی خبر دادند و بنده سریع این پیشنهاد را پذیرفتم. بنده و دوستانم به صورت گروهی منسجم نبودیم و پس از ورود، چند ساعتی كلاسهای توجیه را گذراندیم و نهایتا برای كمك به كادر درمانی و بیماران مبتلا به كرونا وارد بیمارستان شدیم. در ابتدای ورودم به این فعالیت، روحیه دهی، صحبت كردن و دارو و غذا دادن و بیماران را انجام میدادم و بعد از آن فعالیتم بیشتر شد و به كمك در بخشهای دیگر وابسته به كرونا پرداختم.
این طلبهی جهادگر افزود: از ابتدا نیت ما كمك به مردم بود و عمدهی افرادی كه برای كمك آمده بودند مانند من تجربهی فعالیت جهادی نداشتند و به خاطر اینكه فعالیتهای جهادی معمولا خارج از شهر است و اینكه امكان فعالیت در داخل شهر و بیمارستانها برای متقاضیان فراهم شده بود كار را برای جهادگران آسانتر میكرد.
زاهدی گفت: ترس بیمار شدن از اول در دل من و همگروهانم بود. توكل كردیم به خدا و دقیقا مانند پرستاران و پزشكان كه خدمات بیمارستان را انجام میدهند سعی كردیم این ترس را از خودمان دور كنیم. از همان روزهای ورودمان، تجهیزات به اندازهی كافی در بیمارستان بود به مرور هم بیشتر شد.
او در پاسخ به سوال مجری برنامه كه چطور درد بیمارانی را كه با وحشت مرگ همراه شده بود التیام میدادند گفت: وقتی در كنارشان بودیم به آنان میگفتیم ما را از خانوادهی خود بدانند و با ما در مورد جزئیترین مسائل صحبت كنند تا این احساس نزدیكی از وحشت آنان بكاهد. اما چیزی كه كمك میكرد خودمان بتوانیم با شرایط كنار بیاییم این بود كه خودمان را جای فرزندان بیماران بگذاریم. در این میان خانوادههایمان هم رویكردهای متفاوتی داشتند. عدهای با ورود فرزندانشان به این كار جهادی مخالف بودند اما به تدریج موافقت كردند.
این بانوی جهادگر افزود: خانوادهی من هم با این كار مخالف بودند اما دلیلی كه من برای پدر و مادرم می آوردم تا قلبشان از نبود من در خانه آرام بگیرد این بود كه به آنان میگفتم خودشان را جای بیمارانی بگذارند كه دلشان میخواهد در آخرین روزهای عمرشان فرزندانشان كنارشان باشند. آنان نمیتوانند خانوادههایشان را ببینند و به حضور ما نیاز دارند. وقتی آنان این حرف را قبول میكردند دقیقا همین صحبتها را با بیماران مبتلا به كرونا میكردیم. میگفتیم تصور كنید كه شما خانوادهی ما هستید. شما ما را مثل دخترتان ببینید. به آنها میگفتیم كه بعد از آمدن به خانه چه خواهید كرد؟
زهره زاهدی كه به عنوان جهادگر طلبهی غسال معروف شده است در مورد این فعالیتش گفت: آن روزهای اولی كه درخواست بیمارستان را داده بودند كمك در غسالخانه هم مطرح بود اما برایمان ترسناك بود. ما بعد از حضور در بیمارستان سطحی از وحشت را پشت سر گذاشتیم و دیگر از مواجهه با ویروس ترسی نداشتیم. یك روز هم تصمیم گرفتیم برای كمك به غسالخانه بریم. من دوست داشتم كه حتما این كار را تجربه كنم. خانم طلبهای بودند كه مدیر و راهنمای ما بودند و از همانجا تغسیل اموات را شروع كردیم.
این بانوی ایثارگر ایرانی در مورد وحشتش در روزهای نخست این كار میگوید: بار اول خیلی ترسیدم . اما ترس از كرونا مطرح نبود. ما ترس تجربهی اول مواجهه با میّت را داشتیم. ما یك گروه پنج نفره بودیم كه سه نفز تغسیل میدادند و دو نفر كفن میكردند.
زاهدی گفت: پزشكان و پرستاران با زندهی بیمار همراهند و پس از مرگ این اتصال بین آنان و جسم بیمار هنوز برقرار است اما وقتی میّت را برای تغسیل در غسالخانه میبینید چون زندهی او را ندیده اید بسیار احساس ناشناخته و تا حدودی ترسناك در انسان به وجود میآید. ما توانستیم با ذكر گفتن و توكل به خدا و توسل و قوت قلب به هم این ترس را از خود دور كنیم و حس كردیم بعد از آن باری از دوشمان برداشته شده است.
او خاطرنشان كرد: به خودمان تذكر میدادیم كه در این زمان و این مكان این مسلمان میّت برای غسل پیكرش نیاز به ما دارد و ما اینجاییم كه این نیاز را برطرف كنیم. برعكس این مساله ممكن است روزی برای خود من هم پیش بیاید.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360